Prøv at servere friskost med olivenolie til et godt surdejsbrød – det er en sikker vinder. Det kan laves på et øjeblik og smager fantastisk.
Er du ligesom italienerne vild med at dyppe dit brød i olivenolie, så prøv denne opskrift på en flødeost eller friskost med olivenolie.
Den er perfekt på tapasbordet eller til et godt surdejsbrød og kan laves på et øjeblik.
Det er utrolig simpelt, du tager bare en god og cremet flødeost eller friskost, former en kugle og hælder olivenolie omkring. Voila!
Opskrift på friskost med olivenolie
Ingredienser
- 100 gram friskost - eller flødeost
- ½ dl ekstra jomfruolivenolie
Sådan gør du
- Form en lille aflang kugle af den cremede ost og læg den i et lille fad eller en skål.
- Hæld god olivenolie ud over osten.
- Server friskost med olivenolie med godt brød til, gerne et surdejsbrød.
Brug en god olivenolie
Kvaliteten af olivenolien er altafgørende for succesen af denne ret.
Vælg en god og frisk ekstra jomfruolivenolie, der har den rigtige smag og duft af nyslået græs og en fin grøn farve.
Er olien den mindste smule harsk, skal du gå en stor bue udenom den.
Se hvilke olivenolier, der er gode her: Smagstest af olivenolie – se vinderne her
Flødeost eller friskost
Kan du finde en frisklavet friskost hos ostehandleren eller i en anden specialbutik, så skal du unde dig selv at betale lidt ekstra for at købe denne.
Ellers kan du også sagtens pifte en ellers lidt kedelig almindelig flødeost op med den lækre olivenolie. Er osten meget fast kan du eventuelt røre lidt olivenolie i den, så den får en lækker cremet konsistens.
Du kan også nemt lave en sund og lækker friskost selv - se opskriften her: Hjemmelavet friskost - let og lækker
Se disse opskrifter på lækkert brød:

Comments
No Comments