Hjemmelavet friskost kræver kun en enkelt ingrediens, nemlig kærnemælk. Prøv den fedtfattige og milde ost, der kan laves af alle.
Hjemmelavet friskost er let at lave og smager fantastisk!
Den laves på kærnemælk, der langsomt varmes op, så vallen skilles fra og du får en lækker og frisk ost, lige til at smøre på brødet.
Den friske ost kan laves af alle og kræver ikke særlige ingredienser eller avanceret udstyr. Du skal bare have lidt tålmodighed, da den skal varmes forsigtigt op.
Opskrift på hjemmelavet friskost
Hjemmelavet friskost
Ingredienser
- 1 l kærnemælk
- salt og friskkværnet peber
- Evt. friske krydderurter
Fremgangsmåde
- Varm LANGSOMT kærnemælken op i en tykbundet gryde ved lav varme og uden at røre i den.
- Når kærnemælken når 60 grader (efter cirka 30-40 minutter), vil den skille i en ostemasse samt en væske kaldet valle.
- Hæld ostemasse og valle gennem en fintmasket sigte eventuelt med et osteklæde, så vallen dryppes fra. Lad den gerne stå til afdrypning i 30 minutter.
- Kom friskosten i en skål og smag den til med salt og peber og eventuelt krydderurter.
- Opbevar hjemmelavet friskost i køleskab, hvor den kan holde sig 3-5 dage.
Få tilsendt opskriften på mail
Fedtfattig ost
Kærnemælk har et lavt fedtindholdet på 0,5 gram per 100 gram svarende til minimælk.
Da denne friskost laves på kærnemælk uden andre ingredienser, er den utrolig fedtfattig.
Den indeholder dermed også færre kalorier end andre smøreoste, og er dermed betydeligt sundere end eksempelvis en flødeost.
Du kan altså spise den lækre friskost uden dårlig samvittighed.
Tips og krydring
Vil du have en hjemmelavet friskost med lidt mere smag kan du krydre den med friske krydderurter som for eksempel purløg, rosmarin eller basilikum.
Du kan også spice den op ved at komme lidt tørret chili i, så den får lidt bid.
Vil du have en lidt mere cremet ost, kan du blande lidt olivenolie i.
Prøv også disse opskrifter med ost:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Ole
Bare fordi noget indeholder færre kalorier, betyder det ikke at det er sundere!
Det er også virkelig trættende at man bliver ved med at give fedt skylden, især mættet fedt, da det jo er blevet modbevist tusindevis af gange, at synderen er de simple kulhydrater, og IKKE fedt! Det er bare verden som stadigvæk følger Ancel Keys anvisninger, på hans falske teoriu, som han skræddersyede så den passede til hans teori... Han glemte bare lige i første omgang at fortælle, at han udelod 28 lande fra hans teori, ellers var det indlysende hvor stupid hans teori var !
Fedme pandemien startede der, 40% flere fik hjerrte problemer, og ja, nu er der mere diabetes og kræft end nogensinde før... 2+2=? 😉