Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Hjemmelavet friskost

Hjemmelavet friskost

Hjemmelavet friskost
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
25
SHARES
FacebookMessenger25PinterestEmailSMS

Hjemmelavet friskost kræver kun en enkelt ingrediens, nemlig kærnemælk. Prøv den fedtfattige og milde ost, der kan laves af alle.

Hjemmelavet friskost er let at lave og smager fantastisk!

Den laves på kærnemælk, der langsomt varmes op, så vallen skilles fra og du får en lækker og frisk ost, lige til at smøre på brødet.

Den friske ost kan laves af alle og kræver ikke særlige ingredienser eller avanceret udstyr. Du skal bare have lidt tålmodighed, da den skal varmes forsigtigt op.

Opskrift på hjemmelavet friskost

Hjemmelavet friskost

charlotte mithrilCharlotte Mithril
5 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 5 minutter min
Hjemmelavet friskost kræver kun en enkelt ingrediens, nemlig kærnemælk. Prøv den fedtfattige og milde ost, der kan laves af alle.
Antal: 200 gram
Ret: Ost
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 l kærnemælk
  • salt og friskkværnet peber
  • Evt. friske krydderurter

Fremgangsmåde

  1. Varm LANGSOMT kærnemælken op i en tykbundet gryde ved lav varme og uden at røre i den.
  2. Når kærnemælken når 60 grader (efter cirka 30-40 minutter), vil den skille i en ostemasse samt en væske kaldet valle.
  3. Hæld ostemasse og valle gennem en fintmasket sigte eventuelt med et osteklæde, så vallen dryppes fra. Lad den gerne stå til afdrypning i 30 minutter.
  4. Kom friskosten i en skål og smag den til med salt og peber og eventuelt krydderurter.
  5. Opbevar hjemmelavet friskost i køleskab, hvor den kan holde sig 3-5 dage.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Fedtfattig ost

Kærnemælk har et lavt fedtindholdet på 0,5 gram per 100 gram svarende til minimælk.

Da denne friskost laves på kærnemælk uden andre ingredienser, er den utrolig fedtfattig.

Den indeholder dermed også færre kalorier end andre smøreoste, og er dermed betydeligt sundere end eksempelvis en flødeost.

Du kan altså spise den lækre friskost uden dårlig samvittighed.

Tips og krydring

Vil du have en hjemmelavet friskost med lidt mere smag kan du krydre den med friske krydderurter som for eksempel purløg, rosmarin eller basilikum.

Du kan også spice den op ved at komme lidt tørret chili i, så den får lidt bid.

Vil du have en lidt mere cremet ost, kan du blande lidt olivenolie i.

Prøv også disse opskrifter med ost:

  • Hjemmelavet labneh med kun 3 ingredienser
  • Grillede bruschetta med gedeost
  • Fedtfattig dressing med hytteost og krydderurter
  • Bagt camembert med pærer og valnødder
Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ole skriver

    marts 21, 2023 at 1:14 pm

    Bare fordi noget indeholder færre kalorier, betyder det ikke at det er sundere!

    Det er også virkelig trættende at man bliver ved med at give fedt skylden, især mættet fedt, da det jo er blevet modbevist tusindevis af gange, at synderen er de simple kulhydrater, og IKKE fedt! Det er bare verden som stadigvæk følger Ancel Keys anvisninger, på hans falske teoriu, som han skræddersyede så den passede til hans teori... Han glemte bare lige i første omgang at fortælle, at han udelod 28 lande fra hans teori, ellers var det indlysende hvor stupid hans teori var !

    Fedme pandemien startede der, 40% flere fik hjerrte problemer, og ja, nu er der mere diabetes og kræft end nogensinde før... 2+2=? 😉

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required