• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Frillice salat med radiser og sennepsdressing

Frillice salat med radiser og sennepsdressing

Frillice salat med radiser, tomater og agurk
Frillice salat er sprød og lækker i salatskålen, og på billedet ser du den i en salat med blandt andet agurk og tomat. Frillice salaten er dryppet med en nem sennepsdressing. Foto: Madensverden.dk.

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  12. juli 2018

Del gerne:
50
SHARES
FacebookMessenger50PinterestEmailRedditSMS

Frillice salat er sprød og lækker, og her får du opskriften med frillice, radiser, tomater, agurker, purløg og en dejlig sennepsdressing.

Jeg elsker frillice salat, fordi den er så sprød og derfor virkelig god i salatskålen.

Her har jeg lavet en sund og nærende salat med frillice, tomat, agurk og andre gode sager, og med den skønne sennepsdressing som prikken over i'et. Så bare spis løs.

Frillice salaten er god som tilbehør til mange retter med kød, men du kan også blot komme lidt kylling, og så nyde den som en nem hovedret.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Frillice salat

150 gram frillice salat
1 bundt radiser
6 blommetomater
En halv agurk
1 bundt purløg

Dressing

0,5 deciliter olivenolie
1 stor teskefuld sennep
1 tesekfuld sukker
2 spiseskefulde citronsaft
Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Frillice salaten skylles grundigt i koldt vand, da der kan gemme sig små dyr mellem bladene. Lad eventuelt bladene ligge i vandet i 15-20 minutter, for så bliver de endnu mere sprøde.
  2. Ryst eller slyng vandet af salaten, bræk den i mindre stykker og fordel dem på et stort fad.
  3. Radiserne vaskes og snittes i tynde skiver på skrå, og kommes ved.
  4. Blommetomater skæres i kvarte og stikkes ned mellem bladene.
  5. Agurk deles på langs og snittes derefter i tynde skiver på skrå. Her er der anvendt en halv agurk, men brug den mængde du synes. Stikkes ligeledes ned mellem salatbladene.
  6. Purløg snittes fint og drysses over.
  7. Olivenolie røres godt sammen med sennep, sukker og citronsaft, hvorefter dressingen smages til med salt og lidt friskværnet peber. Du kan også smage til med mere sennep og citronsaft.
  8. Fordel sennepsdressingen ud over din frillice salat, og så skal den bare nydes.

Lignende opskrifter

Relaterede opskrifter er på nem avocadosalat og hjemmelavet vinaigrette.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Grete Langballe Hansen

    januar 22, 2021 at 11:42 am

    hvorfor kan jeg ikke gemme alle "mine" opskrifter?

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her