• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Brød › Fougasse - opskrift på fransk landbrød med krydderier

Fougasse - opskrift på fransk landbrød med krydderier

Fougasse brød
5 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
32
SHARES
FacebookMessenger32PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 16. december 2023 - Udgivet: 31. oktober 2020

Fougasse er et fransk landbrød med en karakteristisk form, der gør brødet sprødt. Her får du en nem opskrift på et brød med rosmarin og hvidløg.

Fougasse er et klassisk landbrød fra Provence-området. Fans af Den Store Bagedyst har formentlig set deltagerne kæmpe med at skabe det karakteristiske hvedekorn-mønster.

Men denne type brød stammer i virkeligheden fra romer-riget. Her bagte man fladbrød over gløder for at måle om temperaturen var høj nok til at bage et almindeligt brød.

Fougasse er i familie med en række brød som focaccia, der er udviklet efter princippet om, at det skal bages i en fart.

Du spiser dette brød til supper og simreretter, men det er også fint til en let anretning med olivenolie, ost og nødder. Jeg har valgt at komme hvidløg og rosmarin i brødet, så det får en interessant smag.

Det kan naturligvis byttes ud med alle mulige andre krydderier som oregano eller slet og ret en Provence-krydderiblanding.

Opskrift på Fougasse brød

Fougasse brød
Karen SenecaKaren Seneca

Fougasse

5 fra 8 stemmer
Fougasse er et fransk landbrød med en karakteristisk form, der gør brødet sprødt. Her får du en nem opskrift på et brød med rosmarin og hvidløg.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Hævetid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t 10 minutter min
Antal: 2 brød
Ret: Brød
Køkken: Fransk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 3 dl hvedemel
  • 2 dl Manitoba hvedemel
  • 1 tsk salt
  • ½ brev tørgær
  • 1,5 spsk olivenolie
  • 1.75 dl vand
  • 1 spsk rosmarin - hakket
  • 3 fed hvidløg - hakket
  • 1 tsk timian

Fremgangsmåde
 

  1. Bland de tørre ingredienser: Tørgær, mel og salt.
  2. Tilsæt hvidløg, rosmarin samt vand og olie. Rør hurtigt sammen.
  3. Ælte dejen, til den er elastisk. Form den til en kugle og læg den til hævning i en skål med et viskestykke over.
  4. Lad dejen hæve i halvanden time, til den er ca. dobbelt så stor.
  5. Tænd ovnen på 180 grader varmluft med undervarme.
  6. Del dejen i to. Nu skal du lave formen på brødene.
  7. Ælt den ene klump i et par minutter. Tryk den derefter flad med dine fingerspidser. Man kan bruge kagerulle, men det giver ikke samme rustikke look. Når dejen er trykket flad, former du den som et blad ved at trykke og hive.
  8. Herefter skærer du mønstret: Skær to lange streger ned på midten, så der næsten ikke er brød mellem de to streger. Skær derefter tre-fire snit på tværs fra midten og ud på hver side.
  9. Du skal herefter trække eller hive hullerne større, så du er sikker på, at de ikke bliver bagt sammen i ovnen. Er du i tvivl om, hvordan kan du se klip op YouTube.
  10. Gentag med dej to. Bag brødene i ovnen i 15-20 minutter afhængigt af, hvor sprødt brød du ønsker. Skal det være meget sprødt, skal de have mindst 20 minutter. Skal de være bløde og saftige indeni, skal de ud efter et kvarter.
  11. Tag brødene ud af ovnen og pensl med en god jomfruolivenolie.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Så er dit lækre fougasse brød klar til servering - velbekomme.

Se flere lækre brødopskrifter her:

Italiensk focaccia brød

4.7 fra 137 stemmer
Focaccia er et lækkert madbrød med olivenolie, flagesalt og frisk rosmarin. Det italienske brød bages i form og er nemt at lave i ovnen.
Gå til opskrift
Billede af italiensk focaccia brød.

Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning

4.8 fra 140 stemmer
Opskrift på verdens mest sprøde ciabattabrød. Hemmeligheden er en rimelig tynd dej, der får lov at hæve i fem timer.
Gå til opskrift
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.

Luftigt franskbrød opskrift bagt med mælk og smør

4.9 fra 409 stemmer
Denne opskrift giver dig et både nemt og meget luftigt franskbrød med en blød krumme og en lækker skorpe. Nemt at bage og så kan det fryses.
Gå til opskrift
billede med franskbrød
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kjeld Jensen

    oktober 21, 2023 at 9:32 pm

    I Provence er den meget ofte lavet med fedtegrever, men det foreslår du slet ikke?
    Mvh Kjeld Jensen

    Svar
  2. Karen

    december 16, 2021 at 2:58 pm

    Det er så let og dejlig en opskrift. Ca. 15 min, så syntes vi den er bedst. Krydderierne gav jeg lidt varm olie 50 gr. og lod det trække i en time. Altså for en smag

    Svar

Mere inspiration

  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)
  • Billede med rabarberbrud.
    Rabarberbrud (skønne boller med rabarber og marcipan)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Forsiden lige nu

billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Marmorkage (nem og lækker skærekage i form)→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required