Indhold
Forloren agerhøne
Ingredienser
- 600 g hakket svin og kalv med 10% fedt
- 1 tsk salt
- 1 æg
- 150 g bacon i tern
- 100 g champignon
- 150 g perleløg syltede
- 50 g tranebær tørrede
- 3 spsk hvedemel
- 2 dl fløde
- Lidt mælk
- friskkværnet peber
- smør
- rasp
Fremgangsmåde
- Start med at lægge de tørrede tranebær i blød i koldt vand. Mindst en time og gerne længere.
- Hakket kalve- og svinekød kommes i en skål, og æltes sejt med salt. Rør derefter ægget i.
- Bacontern svitses næsten sprøde på en varm pande. Læg lidt af det til side til pynt, og resten kommes i farsen.
- Champignon hakkes fint og svitses på panden, hvorefter lidt lægges til side og resten kommes i farsen til en forloren agerhøne.
- Samme med de syltede perleløg, hvor der dog kommes en smule vand ved, som steges væk. Lidt af perløgene lægges fra, og resten hældes i skålen.
- Læg nogle af de opblødte tranebær til side, og kom resten i farsen sammen med hvedemel og fløde. Kværn også lidt peber i.
- Rør nu farsen lind, og tilsæt den nødvendige mængde mælk. Farsen skal ikke være for tyk, men heller ikke for tynd.
- Smør et ildfast fad med smør og drys derefter med rasp. Både i bunden og på siderne.
- Fordel farsen i fadet, og stryg den jævn. Pynt med bacontern, ristede stykker champignon, perleløg og tranebær.
- Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, hvor den forlorne agerhøne skal have cirka 45 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på forloren agerhøne
Forloren agerhøne er en gammel klassiker fra det danske køkken, hvor et farsbrød laves med bland andet champignon og tørrede tranebær.
Du kan sagtens anvende andre svampe end champignon, og husk at bløde tranebærrene op i god tid, for så er de bedre.
Farsbrødet minder om den klassiske forloren hare.
Opskriften er til fire personer.
Tips
Forloren agerhøne serveres straks, hvor den skæres ud i skiver og serveres med råstegte kartofler og en spidskålssalat eller broccolisalat.
Se også disse opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments