• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Fiskekroketter - sprøde torskekroketter

Fiskekroketter - sprøde torskekroketter

Fiskekroketter
4.7 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 3. juni 2022 - Udgivet: 24. maj 2022

Sprøde fiskekroketter lavet af kartoffelmos og torsk og paneret i rasp er en virkelig lækker snack, som passer perfekt til tapasbordet.

Fiskekroketter er lige præcis det, navnet siger: kroketter med fisk. I denne opskrift har jeg brugt torsk, da det en dejlig neutral fisk med en mild smag.

Torskefileter vendes i rasp, før de steges i masser af olie. Det betyder, at de bliver fuldstændig sprøde udenpå og bløde indeni. Jeg serverer dem altid med masser af citronsaft og en lille sauce tartaredip.

Derudover er kroketterne fine at lave dagen i forvejen. Følg hele opskriften, sæt farsen i køleskabet og så vent med at stege dem, indtil lige før servering.

Opskrift på sprøde fiskekroketter

Fiskekroketter
Rakel Seneca

Fiskekroketter - sprøde torskekroketter

4.67 fra 3 stemmer
Sprøde fiskekroketter lavet af kartoffelmos og torsk og paneret i rasp er en virkelig lækker snack, som passer perfekt til tapasbordet.
Forb. tid 1 time t
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Spansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 250 g kartofler
  • 25 g smør
  • 250 g torskefilet
  • 2 spsk frisk persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 stk æg
  • 1 spsk maizena
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
Panering
  • 50 g hvedemel
  • 2 stk æg
  • 100 g rasp - eller panko
  • 5 dl olie

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at tage en gryde og tilføj kartoflerne, dæk dem til med vand og lad dem koge i cirka 20 minutter, eller indtil de er møre.
  2. Hæld vandet fra og pil skindet af. Tilføj nu smør og mos dem til en kartoffelmos. Lad mosen køle helt ned.
  3. Tag en pande og tilføj torsk sammen med en smule vand. Put låg på panden og lad fisken dampe i cirka fem-ti minutter - eller indtil den ikke er rå længere.
  4. Hæld vandet fra fisken, og torskekødet ned til kartoffelmosen. Rør det godt sammen og mos fisken. Hak persille fint og knus hvidløget, tilføj det til blandingen.
  5. Tilføj også citronsaft, æg, maizena, salt og peber. Rør det godt sammen.
  6. Form nu farsen til flade kugler. Put dem i fryseren i 10 minutter, så de holder formen.
  7. Pisk æggene til paneringen sammen og gør mel klar i en dyb tallerken.
  8. Tag en kugle og dyp den først i mel, derefter æg og til sidst: vend den i rasp. Forsæt, indtil alle kugler er panerede.
  9. Stil dem i fryseren i yderligere 10 minutter.
  10. Varm olien op til mellem-varm. Kom cirka kroketter i den varme olien ad gangen, lad dem stege i fem minutter på hver side, eller indtil de er gyldne. Fortsæt, til de alle er blevet stegt.
  11. Server fiskekroketter med frisk citronsaft og lidt salt.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Brug lige præcis den fisk, du bedst kan lide. Alle hvide fisk fungerer i fiskekroketter, men du kan bestemt også bruge andre typer så som laks.

Se også andre opskrifter på torsk her:

Fiskegratin med torsk og kartoffelmos

Hjemmelavede fiskefingre

Indbagt torsk med feta og spinat

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften
sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required