Sprøde fiskekroketter lavet af kartoffelmos og torsk og paneret i rasp er en virkelig lækker snack, som passer perfekt til tapasbordet.
Fiskekroketter er lige præcis det, navnet siger: kroketter med fisk. I denne opskrift har jeg brugt torsk, da det en dejlig neutral fisk med en mild smag.
Torskefileter vendes i rasp, før de steges i masser af olie. Det betyder, at de bliver fuldstændig sprøde udenpå og bløde indeni. Jeg serverer dem altid med masser af citronsaft og en lille sauce tartaredip.
Derudover er kroketterne fine at lave dagen i forvejen. Følg hele opskriften, sæt farsen i køleskabet og så vent med at stege dem, indtil lige før servering.
Opskrift på sprøde fiskekroketter
Fiskekroketter - sprøde torskekroketter
Ingredienser
- 250 gram kartofler
- 25 gram smør
- 250 gram torskefilet
- 2 spsk frisk persille
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk citronsaft
- 1 stk æg
- 1 spsk maizena
- 2 tsk salt
- 0,5 tsk sort peber
Panering
- 50 gram hvedemel
- 2 stk æg
- 100 gram rasp - eller panko
- 5 dl olie
Sådan gør du
- Start med at tage en gryde og tilføj kartoflerne, dæk dem til med vand og lad dem koge i cirka 20 minutter, eller indtil de er møre.
- Hæld vandet fra og pil skindet af. Tilføj nu smør og mos dem til en kartoffelmos. Lad mosen køle helt ned.
- Tag en pande og tilføj torsk sammen med en smule vand. Put låg på panden og lad fisken dampe i cirka fem-ti minutter - eller indtil den ikke er rå længere.
- Hæld vandet fra fisken, og torskekødet ned til kartoffelmosen. Rør det godt sammen og mos fisken. Hak persille fint og knus hvidløget, tilføj det til blandingen.
- Tilføj også citronsaft, æg, maizena, salt og peber. Rør det godt sammen.
- Form nu farsen til flade kugler. Put dem i fryseren i 10 minutter, så de holder formen.
- Pisk æggene til paneringen sammen og gør mel klar i en dyb tallerken.
- Tag en kugle og dyp den først i mel, derefter æg og til sidst: vend den i rasp. Forsæt, indtil alle kugler er panerede.
- Stil dem i fryseren i yderligere 10 minutter.
- Varm olien op til mellem-varm. Kom cirka kroketter i den varme olien ad gangen, lad dem stege i fem minutter på hver side, eller indtil de er gyldne. Fortsæt, til de alle er blevet stegt.
- Server fiskekroketter med frisk citronsaft og lidt salt.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Brug lige præcis den fisk, du bedst kan lide. Alle hvide fisk fungerer i fiskekroketter, men du kan bestemt også bruge andre typer så som laks.
Se også andre opskrifter på torsk her:
Del dine ideer og tanker med os andre her: