Her får du en skøn opskrift på fiskefad med laks og tigerrejer. Et lækkert måltid med ovnstegt laks, rejer, grøntsager og en god dressing.
Fiskefad er en dejlig og nem opskrift, der blandt andet laves med laks og tigerrejer.
Vi skal jo helst spise mere fisk, og er denne fiskeret altså en god mulighed til aftensmad.
Fiskefadet indeholder ikke kun fisk, men også både kartofler og squash, og derfor mætter den altså godt.
Serveres også med den lækre dressing til, så hop bare ombord i denne skønne fiskeret.
Opskrift på fiskefad
Fiskefad med laks, tigerrejer og lækker dressing
Ingredienser
- kartofler - i passende mængde, skåret i grove stykker
- salt
- citronpeber
- Lidt olivenolie
- 1 teskefuld salvie - tørret
- 1 teskefuld mynte - tørret
- 3 laksefileter - uden ben og skind
- tigerrejer - rå, uden skaller og med den sorte tarm fjernet
- ½ squash - halveret på langs og skåret i lidt tykke skiver
- 1 håndfuld cherrytomater
Dressing
- 3 spsk. olivenolie
- 1 fed hvidløg - presset
- Lidt citronsaft - friskpresset
Sådan gør du
- Kom kartofler i et ovnfast fad, krydr med salt, citronpeber, salvie, mynte og dryp med ganske lidt olivenolie.
- Vend det hele godt sammen, så olien lægger sig om kartoflerne.
- Sæt i en 225 grader varm ovn og lad dem stege i 20 minutter, vend lidt rundt i dem.
- Vend squash i kartoflerne, sammen med hele cherrytomater.
- Kom laksefileterne ovenpå, krydr dem med salt, citronpeber, dryp med lidt citronsaft og stil dit fiskefad tilbage i ovnen i 10 minutter.
- Tag fadet ud igen, pluk laksefileterne i lidt mindre stykker og drys med tigerrejer.
- Stil fadet tilbage i ovnen i 3-5 minutter, til rejerne skifter farver og er netop møre. De skal KUN lige netop være møre, så skal fadet ud, ellers bliver de MEGET kedelige og det er synd for rejerne.
- Pisk dressingen sammen og dryp den over det færdige fiskefad med laks og tigerrejer lige inden servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Det færdige fiskefad serveres straks - og gerne med et godt stykke brød til.
Se også disse opskrifter med fisk:
Del dine ideer og tanker med os andre her: