• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Fisherman's pie med kartoffelmos og torsk

Fisherman's pie med kartoffelmos og torsk

Fisherman's pie
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
25
SHARES
FacebookMessenger25PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 1. september 2022 - Udgivet: 4. juli 2022

Fisherman's pie med kartoffelmos og torsk er en lækker britisk fiskeret, som består af torsk i en cremet sauce toppet med kartoffelmos.

Fisherman's pie med kartoffelmos og torsk er en dejlig ret og næsten indbegrebet af god, britisk mad. Derfor er den elsket af mange mennesker både i England og internationalt.

Jeg kan rigtig godt lide fisk, men jeg kan ikke lide retter, hvor fiskens smag er for fremtrædende. Derfor er denne fiskeret rigtig fin, da den har en mild og børnevenlig smag.

Jeg har også tilføjet små stykker gulerødder og ærter. Det giver både næring og bidrager til en endnu lækrere smag.

Opskrift på Fisherman's pie med torsk

Fisherman's pie
Rakel Seneca

Fisherman's pie

5 fra 4 stemmer
Fisherman's pie med kartoffelmos og torsk er en lækker britisk ret, som består af torsk i en cremet sauce toppet med kartoffelmos.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 6 portioner
Ret: Aftensmad
Køkken: britisk
Kalorier: 185
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Kartoffelmos
  • 250 g kartofler
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk mælk
  • 0,5 tsk salt
Fisk
  • 500 g torsk
  • 1 spsk smør
  • 1 stk løg
  • 2 stk gulerødder
  • 50 g ærter
  • 3 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 1 spsk citronsaft
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave kartoffelmos. Tag en gryde og tilføj kartofler samt vand til at dække dem. Kog dem nu i cirka 20 minutter, eller indtil de er færdigkogte.
  2. Pil derefter kartoflerne og mos dem sammen, tilføj smør, mælk og salt. Mos det godt sammen.
  3. Forvarm ovnen til 190 grader og gør et ovnfast fad klar. Skær torsken i mindre stykker, og spred kødet jævnt i fadet.
  4. Hak løg og skær gulerødder i små stykker. Tag nu en lille gryde og tilføj smør og hakket løg. Steg løget i to minutter og tilføj derefter gulerødder. Steg dem i fem minutter.
  5. Tilføj derefter hvedemel og rør det godt sammen, lad det stege i 30 sekunder. Tilføj nu en halv deciliter mælk af gangen, i mens du rører det sammen og lader saucen tykne.
  6. Når al mælken er tilsat, lader du saucen simre i fem minutter. Den skal være en del tykkere end, når man normalt laver en sauce. Smag den derefter til med citronsaft, salt og sort peber.
  7. Hæld saucen henover torsken i fadet. Fordel derefter kartoffelmosen ovenpå.
  8. Bag Fisherman's Pie i cirka 30 minutter og server straks, eventuelt med et godt drys persille på toppen.

Næringsindhold

Kalorier: 185kcalKulhydrater: 14gProtein: 18gFedt: 6gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.2gKolesterol: 52mgNatrium: 686mgKalium: 626mgKostfibre: 1gSukker: 3gVitamin A: 1084IUVitamin C: 11mgCalcium: 88mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan også prøve at bruge andre typer fisk eller endda blande flere typer sammen i en Fisherman's Pie, for eksempel laks og torsk.

Se også vores andre fiskeopskrifter:

Rødspætte med kartofler og persillesovs

Fiskekroketter - sprøde torskekroketter

Fiskefingre - lækre fish fingers med torsk

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens bobler, uge 25, 2025

Ugens bobler, uge 25: Her er ugens bedste bobler

Uge25-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 25: De bedste 20 vintilbud udvalgt blandt 150

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
Madplan uge 25
Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter→ Se opskriften
vandkringle med creme
Vandkringle - nem kringle med creme og remonce→ Se opskriften
Uge25-bedstevinkøbMV
Ugens vine, uge 25: De bedste 20 vintilbud udvalgt blandt 150→ Se opskriften
Billede af grillede kyllingespyd.
Grillede kyllingespyd med grøntsager og BBQ-marinade→ Se opskriften
Kartoffelsalat med majs, grillede peberfrugter og spidskål
Kartoffelsalat med majs, grillede peberfrugter og spidskål→ Se opskriften
jordbærkage med kransekage
Jordbærkage med kransekage og flødecreme→ Se opskriften
Billede med rabarberbrud.
Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan→ Se opskriften
Hyldeblomstsirup
Hyldeblomstsirup til drinks og desserter→ Se opskriften
Kartoffelavlerens kyllingefad med hele kyllingelår
Kartoffelavlerens kyllingefad med hele kyllingelår→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required