Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Filodejskurve - nemme kurve lavet af filodej

Filodejskurve - nemme kurve lavet af filodej

billederesultat for filodejskurve
4.3 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
106
SHARES
FacebookMessenger106PinterestEmailSMS

Filodejskurve er flotte og meget nemme at lave, og de kan anvendes til enten en forret eller hovedret.

Kurvene laves af den tynde filodej, som du kan købe i de fleste supermarkeder på enten køl eller frost. Jeg foretrækker den friske version på køl.

Filodej er en meget tynd dej, der blandt andet laves af hvedemel og vand.

Du kan bruge en filodejskurv til enten en lækker forret med eks. laks, eller som en hovedret med kylling og asparges - eller hvad du nu synes.

Filodejskurvene er en noget lettere udgave end de traditionelle tarteletter af butterdej, som nemt bliver tunge og fede i det.

Opskriften her giver 12 kurve af filodej, men lav så mange som du har brug for. Mængden afhænger jo netop af, om du skal bruge dem til en forret eller hovedret.

Opskrift

Filodejskurve - nemme kurve lavet af filodej

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.3 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Her kan du se, hvordan du laver de flotte filodejskurve. Kurve af filodej er nemme at bage i ovnen, og derefter kan de fyldes som man ønsker.
Antal: 4
Ret: Forret
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 pakke filodej (fra frost eller køl)
  • 75 g smør (smeltet, til pensling)

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
  2. Find en muffinsform frem. Det er sådan en med 12 huller i.
  3. Smør hullerne med smør.
  4. Smelt også ca. 75 gram smør i mikrovn eller i en lille gryde. Det smeltede smør skal bruges til at pensle filodejen med.
  5. Der er forskel på hvordan man behandler frisk og frossen filodej, og derfor skal du lige læse på pakken hvordan du gør. Her har jeg anvendt frisk filodej fra køl, og den kan anvendes uden videre.
  6. Skær filodejen ud i kvadrater på ca. 10 gange 10 centimeter. Du skal bruge to kvadrater til hver filodejskurv.
  7. Pensl det ene stykke filodej med lidt smør, og læg derefter et andet stykke over, men på skrå, så der dannes en stjerne. Se billedet her. Pensl også det øverste stykke filodej med smør.
    pensling af filodej
  8. Tag nu forsigtigt filodejen op, og læg den i et hul i muffinsformen. Tryk den forsigtigt på plads i bundet af hullet, og lad kanterne stikke op. Disse skal ikke foldes ned.
  9. Fortsæt på samme måde med de øvrige filodejskurve.
  10. Bag nu filokurvene på nederste rille i ovnen, hvor de skal have 9-10 minutter.

Næringsindhold

Kalorier300kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte filodejskurve tages ud af formen, og nu er de sprøde og lækre.

Derefter kan de fyldes som ønsket.

Vær opmærksom på, at kurvene skal fyldes lige inden servering, da de efter lidt tid begynder at blive lidt mere bløde i det, når fyldet er kommet i.

Se også disse opskrifter:

Nemme filokurve med kylling og grøntsager
Her får du min opskrift på nemme filokurve med kylling og grøntsager. Disse filodejskurve kan både bruges til en forret eller som et måltid.
Se opskriften her
billederesultat for nemme filokurve med kylling
Tarteletter med høns i asparges
Den bedste opskrift på tarteletter med høns i asparges - en klassiker fra det danske køkken. Se hvordan du laver kyllingen og tarteletfyld.
Se opskriften her
tarteletter med høns i asparges
Tarteletter med kylling og knoldselleri
Her får du min opskrift på tarteletter med kylling og knoldselleri. Altså tarteletter uden asparges - men de smager himmelsk godt.
Se opskriften her
billederesultat for tarteletter med kylling og knoldselleri
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required