• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Fetadip med peberfrugt - opskrift på haydari

Fetadip med peberfrugt - opskrift på haydari

Fetadip haydari
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
15
SHARES
FacebookMessenger15PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  9. januar 2023 - Udgivet:  21. januar 2021

Fetadip med ristede peberfrugter, hvidløg og persille er den ultimative dip. Den er cremet, fuld af smag og så kan den bruges til alt.

Fetadip er et lækkert alternativ til creme fraiche-dip. Den tyrkiske creme, haydari, smager hamrende godt, og når først peberfrugterne er bagte, tager det ingen tid at lave.

Haydari vil ofte indgå som en del af meze, en slags tyrkisk tapas med en række små, delikate retter.

Den har en fin smag og konsistensen er perfekt til at sætte sig om chips eller grøntsager, så vi får en god bid dip med op i munden i stedet for at tabe halvdelen på tallerkenen.

I opskriften skriver jeg 1-2 peberfrugter, da snackpeber - som de også kaldes - har forskellige størrelser. Hvis du står med en lang peber, behøver du kun en. Er paprikapebrene korte, ja, så snupper du to.

Opskrift på den tyrkiske fetadip haydari

Fetadip haydari
Karen SenecaKaren Seneca

Fetadip med peberfrugt - opskrift på tyrkisk haydari

5 fra 4 stemmer
Fetadip med ristede peberfrugter, hvidløg og persille er den ultimative dip. Den er cremet, fuld af smag og så kan den bruges til alt.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 1 skål
Ret: Sovs og saucer
Køkken: Tyrkisk
Kalorier: 567
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1-2 stk paprikapeber
  • 200 g feta
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk stødt chili - ½
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Bag peberfrugten i 20 minutter - eller indtil du kan fjerne skindet fra kødet.
  2. Bagefter halverer du peberfrugten og fjerner kernerne. Skrab nu kødet fri for skindet og læg kødet i en minihakker.
  3. Kom en lille håndfuld persille ned til peberfrugten og hak til en mos.
  4. Tilsæt fetaost, hvidløgsfed og krydderier og blend, til du har en cremet dip.
  5. Server fetadip til meze eller som kold sauce til for eksempel lammefrikadeller.

Næringsindhold

Kalorier: 567kcalKulhydrater: 16gProtein: 30gFedt: 44gMættet fedt: 27gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 9gKolesterol: 178mgNatrium: 2304mgKalium: 421mgKostfibre: 3gSukker: 5gVitamin A: 5203IUVitamin C: 158mgCalcium: 1005mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Serveringstips og opskrifter

Traditionelt vil man grille peberfrugterne, før de mases eller blendes ind i fetaosten.

Ovnen er lige så fin, men jeg vil fraråde at springe over, hvor gærdet er lavest og lave fetadip på helt rå peberfrugter. Det gør den mere vandet, og smagen bliver ikke lige så intens.

Du kan for eksempel servere fetadip sammen med en tyrkisk pizza, lahmacun, falafler eller blot som almindelig dip til fladbrød, gulerodsstave og chips.

Fetacremen er også fremragende som kold sauce/creme til grillspyd og kofta.

Opskrifter på tyrkisk mad

  • Sigara börek, ruller med fate
    Sigara börek - sprøde, tyrkiske filoruller med feta
  • Kisir - Tyrkisk bulgursalat
    Tyrkisk bulgursalat - mættende og fuld af smag
  • Pide - tyrkisk pizza
    Tyrkisk pizza - opskrift på lækker, krydret pide
  • Tyrkiske æg
    Tyrkiske æg

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required