Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Farseret blomkål

Farseret blomkål med bacon (opskrift på indbagt blomkål)

farsereret blomkål
4.7 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
259
SHARES
FacebookMessenger259PinterestEmailSMS
Indhold
  • Farseret blomkål
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på farseret blomkål
  • Billeder
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Farseret blomkål

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 10 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 45 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 45 minutter min
Her er min opskrift på farseret blomkål. En smuk ret med blomkål, fars og bacon, der både er nem at lave, og som smager forrygende godt.
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Blomkål
  • 1 blomkål mellemstort
Fars
  • 500 g hakket svin og kalv
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk løgpulver eller 1 finthakket løg
  • 1 æg
  • 4 spsk rasp
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 dl mælk måske lidt mere
Desuden
  • 14 skiver bacon
  • 3 dl vand
  • 3 dl mælk
  • 1 bouillonterning svine- eller grøntsagsbouillon
  • 2 dl madlavningsfløde eller alm. fløde
  • 2 tsk ribsgele
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk gastrik eller lidt friskpresset citronsaft
  • 1 spsk majsstivelse udrørt i en smule vand
  • madkulør

Fremgangsmåde

  1. Til farseret blomkål starter du med at trimme 1 blomkål for alle blade. Men pas på du ikke kommer til at skære buketter af selve kålen! Skær også en skive af bunden/stokken, så den kan stå lige og jævnt.
  2. Kom lidt vand i bunden af en gryde, og stil blomkålen derned med bunden nedad. Dampes under låg i 5 minutter og overhældes derefter med koldt vand. Dryppes godt af.
  3. Fars: Rør 500 g hakket svin og kalv med 1 tsk salt, friskkværnet peber og 1 spsk løgpulver. Rør derefter 1 æg i sammen med 4 spsk rasp, 2 spsk hvedemel og 2 dl mælk. Farsen skal være lind, men ikke for tynd!
  4. Læg og hold blomkålen på et skærebræt med bunden/stokken opad. Læg et lag fars på den og klem den godt ind ved stokken og sørg for, at kålen også dækkes med et lag fars. Men hold snitfladen af stokken fri.
  5. Stil nu den halvt farserede blomkål forsigtigt ned i et ovnfast fad, og dæk resten af blomkålen med fars. Fugt gerne hænderne med lidt vand, så farsen ikke klistrer. Jeg lægger gerne farsen på i toppen af kålen, og derfra trykkes den forsigtigt ned, så hele blomkålen dækkes med fars.
  6. Beklæd forsigtigt farsen med 14 skiver bacon, så hver skive bacon kan foldes let ind under kålen, og samtidig dækker op over toppen.
  7. Hæld 3 dl vand og 3 dl mælk i bunden af fadet, og smuldr 1 bouillonterning.
  8. Steg den farserede blomkål i ovnen ved 200 grader over- og undervarme, hvor den skal have 1 time. Måske nogle minutter mere, men når baconen har fået farve, er den færdig.
  9. Læg forsigtigt den farserede blomkål på et skærebræt, og lad den hvile 10 minutter inden udskæring.
  10. Skyen fra fadet sigtes over i en gryde, og koges op med 2 dl madlavningsfløde, 2 tsk ribsgele og 1 spsk gastrik. Smag til med salt og friskkværnet peber, jævn med 1 spsk majsstivelse (der er udrørt i lidt koldt vand) og juster farven med lidt madkulør.

Næringsindhold

Kalorier314kcalKulhydrater21gProtein30gFedt12gMættet fedt5gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.003gKolesterol110mgNatrium1677mgKalium766mgKostfibre3gSukker10gVitamin A229IUVitamin C47mgCalcium201mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på farseret blomkål

Farseret blomkål er en fantastisk ret, der faktisk slet ikke er så svær at lave. Her farseres et helt blomkål med en god frikadellefars, og derefter dækkes den til med et lag bacon.

Retten har i øvrigt også en række kælenavne, hvor den også omtales som abehjerne og andre sjove ting. Den farserede blomkål tilberedes i ovnen, og skyen er perfekt til en god sovs, der laves med lidt ribsgele.

Her får du virkelig en ret med masser af smag, og retten er smuk at servere. Se bare på billedet. Både børn og voksne er vilde med den, og du kan såmænd sagtens også være bekendt at servere den for gæster.

Opskriften er beregnet til 6 personer sammen med tilbehør, og rester lunes nemt til frokost eller aftensmad dagen efter.

Se flere opskrifter:

  • Blomkål med bacon bagt i ovn - ovnbagt baconkål
  • Farserede rosenkål (opskrift på rosenkål pakket ind i fars)
  • Farserede porrer (indbagt porre til pande og ovn)

Billeder

Her får du et par billeder til hvordan du laver farseret blomkål:

farseret blomkål med bacon
færdigstegt blomkål med fars og bacon

Tips

Farseret blomkål skæres nu ud i passende stykker, der serveres med kogte kartofler og den lækre sovs.

Dertil gerne kogte bønner, ærter eller en råkostsalat. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Ristet blomkål med karry og mandler
  • Farserede peberfrugter - opskrift på fyldte peberfrugter
  • Cremet blomkålssuppe (med blomkål, kartofler og fløde)

FAQ

Hvor længe holder farseret blomkål sig?

Rester af den farserede blomkål kan du opbevare i køleskabet, hvor den holder sig i op til 3 dage.

Kan man fryse farseret blomkål?

Du kan sagtens fryse rester af den farserede blomkål. Kommes i en tæt beholder. Kan evt. tøs op i mikroovn.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karina skriver

    maj 13, 2025 at 9:22 pm

    Svar
  2. Peer Ole Nielsen skriver

    oktober 28, 2023 at 12:32 pm

    Tak for svaret. Vil det være muligt at give alternative temperaturer og tider ved dine opskrifter i airfryer.
    Har i øvrigt stor glæde af dine opskrifter.
    Hilsen peer ole

    Svar
  3. Peer Ole Nielsen skriver

    oktober 28, 2023 at 12:08 pm

    Hej Holger.
    Kan den laves i en airfryer? og i givet fald hvilken temperatur og tid?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 28, 2023 at 12:28 pm

      Hej Peer
      Det kan du sagtens, hvis du har plads til den farserede blomkål i airfryeren. Jeg ville nok give den 50 minutter ved 180 grader, og så lige se om den evt. skal have nogle minutter mere.
      God fornøjelse
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Lone Mathilde Marie Jørgensen skriver

    oktober 28, 2023 at 8:24 am

    Den skal jeg bestemt prøve. Det ligner virkelig et lille træ. Hvor er det smukt. Jeg vil dele opskriften med mine mostre. De elsker også nye spændende måder at lave mad på. Jeg kigger altid i dine opskrifter, når jeg mangler inspiration, jeg har også din bog. 😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 28, 2023 at 8:43 am

      Hej Lone
      Tak for de søde ord - det er jeg glad for at høre.
      Med ønsket om en dejlig weekend.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required