Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Farmors boller med cremefyld og hasselnødder

Farmors boller med cremefyld og hasselnødder

billederesultat for farmors boller
4.8 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
134
SHARES
FacebookMessenger134PinterestEmailSMS

Her får du opskriften på farmors boller med cremefyld. Bollerne er nemme at lave og fyldes med kagecreme. Bruges til fødselsdag, kaffen osv.

Farmors boller er skønne boller, der er lavet med lækkert cremefyld indeni bollerne.

Bolledejen er både let at lave og arbejde med, og det tager heller ikke så lang tid at lave de 18 boller med creme.

Bollerne smager fremragende, og de er gode til en fødselsdag, bare til kaffen eller til kollegerne på jobbet.

Og så kan bollerne i øvrigt sagtens fryses ned.

Se også disse opskrifter:

  • Boller (opskrift på den bedste hjemmebagte bolle)
  • Fødselsdagsboller opskrift (nemme og luftige)
  • Gammeldags fastelavnsboller med creme
  • Norske skoleboller

Opskrift på farmors boller

Farmors boller med cremefyld og hasselnødder

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 10 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet hæve- og hviletid: 40 minutter min
Samlet tid: 1 time t 10 minutter min
Her får du opskriften på farmors boller med cremefyld. Bollerne er nemme at lave og fyldes med kagecreme. Bruges til fødselsdag, kaffen osv.
Antal: 18 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g sødmælk (lun)
  • 50 g gær
  • 500 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • Lidt kardemomme (ca. en halv teske)
  • 1 tsk salt
  • 175 g smør (meget blødt )
  • 2 æg
Cremefyld
  • 1 portion kagecreme (se min hjemmelavede kagecreme her)
Til pensling
  • 1 æg
  • sødmælk
  • 1 nip salt
Til pynt
  • flormelis
  • Pasteuriseret æggehvide
  • hasselnøddeflager

Fremgangsmåde

  1. Det nemmeste er at lave dejen til farmors boller i en røremaskine, hvor den lune mælk og gær tilsættes. Røres ud med dejkrog.
  2. Vej hvedemel af i en anden skål og bland melet med sukker, kardemomme og salt. Æltes gradvist ind i dejen sammen med meget blødt smør og æg. Æltes til dejen slipper siderne på skålen.
  3. Tag dejen ud på bordet og virk den op. Se her hvordan du nemt virker dej op.
  4. Lad dejen hvile overdækket med et viskestykke i ca. 20 minutter.
  5. Imens laves creme som anvist i linket - eller brug en købecreme.
  6. Del dejen i to lige store stykker, og start med den ene, som på et meldrysset bord rullet ud til 30 gange 30 centimeter, og deles i ni lige store kvadrater på 10 gange 10 centimeter.
  7. Læg en teskefuld creme på hvert stykke, og luk forsigtigt dejen sammen om cremen. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir. Fortsæt på samme måde med den anden halvdel, hvor disse boller lægges på en anden bageplade.
  8. Farmors boller hæver nu tildækket i ca. 20 minutter.
  9. Pensl boller med sammenpisket æg, lidt mælk og salt.
  10. De lækre boller med creme bages nu midt i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 15 minutter. Jeg plejer at bage en plade ad gangen - men du kan også have begge pladerne i ovnen samtidig, da du bager med varmluft.
  11. Køl de færdigbagte boller af, inden de pyntes med glasur og drysses med hasselnøddeflager.

Næringsindhold

Kalorier231kcalKulhydrater28gProtein5gFedt11gMættet fedt7gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.3gKolesterol50mgNatrium221mgKalium77mgKostfibre1gSukker7gVitamin A302IUVitamin C0.003mgCalcium26mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Farmors boller serveres straks til kaffebordet, og de bliver helt sikkert et stort hit. Som sagt kan de sagtens fryses ned, men vent så med glasuren.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lone Mathilde Marie Jørgensen skriver

    juli 14, 2024 at 8:08 am

    Dem skal jeg bestemt prøve. Med hjemmelavet vaniliecreme kan det ikke blive bedre. Skønne at have i fryseren til en lækkerbid til søndagskaffen. De der "gammeldags" opskrifter kan altså noget.😊

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required