• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Farmors boller med cremefyld og hasselnødder

Farmors boller med cremefyld og hasselnødder

billederesultat for farmors boller
4.8 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
132
SHARES
FacebookMessenger132PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  17. september 2023

Her får du opskriften på farmors boller med cremefyld. Bollerne er nemme at lave og fyldes med kagecreme. Bruges til fødselsdag, kaffen osv.

Farmors boller er skønne boller, der er lavet med lækkert cremefyld indeni bollerne.

Bolledejen er både let at lave og arbejde med, og det tager heller ikke så lang tid at lave de 18 boller med creme.

Bollerne smager fremragende, og de er gode til en fødselsdag, bare til kaffen eller til kollegerne på jobbet.

Og så kan bollerne i øvrigt sagtens fryses ned.

Se også disse opskrifter:

  • Boller (opskrift på den bedste hjemmebagte bolle)
  • Fødselsdagsboller opskrift (nemme og luftige)
  • Gammeldags fastelavnsboller med creme
  • Norske skoleboller

Opskrift på farmors boller

billederesultat for farmors boller
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Farmors boller med cremefyld og hasselnødder

4.80 fra 10 stemmer
Her får du opskriften på farmors boller med cremefyld. Bollerne er nemme at lave og fyldes med kagecreme. Bruges til fødselsdag, kaffen osv.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet hæve- og hviletid 40 minutter min
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal: 18 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 231
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g sødmælk - lun
  • 50 g gær
  • 500 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • Lidt kardemomme - ca. en halv teske
  • 1 tsk salt
  • 175 g smør - meget blødt
  • 2 æg
Cremefyld
  • 1 portion kagecreme - se min hjemmelavede kagecreme her
Til pensling
  • 1 æg
  • sødmælk
  • 1 nip salt
Til pynt
  • flormelis
  • Pasteuriseret æggehvide
  • hasselnøddeflager

Fremgangsmåde
 

  1. Det nemmeste er at lave dejen til farmors boller i en røremaskine, hvor den lune mælk og gær tilsættes. Røres ud med dejkrog.
  2. Vej hvedemel af i en anden skål og bland melet med sukker, kardemomme og salt. Æltes gradvist ind i dejen sammen med meget blødt smør og æg. Æltes til dejen slipper siderne på skålen.
  3. Tag dejen ud på bordet og virk den op. Se her hvordan du nemt virker dej op.
  4. Lad dejen hvile overdækket med et viskestykke i ca. 20 minutter.
  5. Imens laves creme som anvist i linket - eller brug en købecreme.
  6. Del dejen i to lige store stykker, og start med den ene, som på et meldrysset bord rullet ud til 30 gange 30 centimeter, og deles i ni lige store kvadrater på 10 gange 10 centimeter.
  7. Læg en teskefuld creme på hvert stykke, og luk forsigtigt dejen sammen om cremen. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir. Fortsæt på samme måde med den anden halvdel, hvor disse boller lægges på en anden bageplade.
  8. Farmors boller hæver nu tildækket i ca. 20 minutter.
  9. Pensl boller med sammenpisket æg, lidt mælk og salt.
  10. De lækre boller med creme bages nu midt i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 15 minutter. Jeg plejer at bage en plade ad gangen - men du kan også have begge pladerne i ovnen samtidig, da du bager med varmluft.
  11. Køl de færdigbagte boller af, inden de pyntes med glasur og drysses med hasselnøddeflager.

Næringsindhold

Kalorier: 231kcalKulhydrater: 28gProtein: 5gFedt: 11gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.3gKolesterol: 50mgNatrium: 221mgKalium: 77mgKostfibre: 1gSukker: 7gVitamin A: 302IUVitamin C: 0.003mgCalcium: 26mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Farmors boller serveres straks til kaffebordet, og de bliver helt sikkert et stort hit. Som sagt kan de sagtens fryses ned, men vent så med glasuren.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lone Mathilde Marie Jørgensen

    juli 14, 2024 at 8:08 am

    Dem skal jeg bestemt prøve. Med hjemmelavet vaniliecreme kan det ikke blive bedre. Skønne at have i fryseren til en lækkerbid til søndagskaffen. De der "gammeldags" opskrifter kan altså noget.😊

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required