Etiopisk gryderet med røde linser er den lækreste vegetarret, som mætter virkelig godt. Den er fuld af krydderier, og så er den nem at lave.
Etiopisk gryderet indeholder røde linser, som smager dejligt, og er fuld af næring. Derudover er der krydderier i, som varmer sjælen.
Man kan faktisk godt sige, at denne ret er den afrikanske version af den indiske ret dahl. Begge opskrifter er fuld af smag, og så synes jeg også, at fremgangsmåden er temmelig ens.
I hvert fald er opskriften nem, billig og hurtig at lave. Men vigtigst af alt så smager den skønt.
Opskrift på etiopisk gryderet
Ingredienser
- 1 stk rødløg
- 3 fed hvidløg
- 2 centimeter ingefær
- 2 spsk smør
- 1 spsk tomatpasta
- 1 tsk salt
- 2 spsk berbere krydderiblanding se i opskriften
- 2,5 dl røde linser tørre
- 5 dl vand
- limesaft
Berbere krydderiblanding
- ¼ tsk peber
- ½ tsk gurkemeje stødt
- 1,5 tsk koriander stødt
- ½ tsk spidskommen stødt
- 1 tsk paprika
- ¼ tsk chili stødt
- ½ tsk garam masala
- 1 knivspids kanel
Sådan gør du
- Start med at blande alle krydderierne sammen til berbere-blandingen.
- Hak løg fint. Hak derefter hvidløg fint og riv ingefær.
- Tag en gryde og kom smør i. Når det er smeltet, tilføjes hakkede løg. Lad det stege i fem minutter, tilføj hvidløg og ingefær, steg det i et minut.
- Tilføj tomatpasta, berbere-blandingen og salt. Lad det stege i et halv minut og tilføj derefter linser og vand.
- Bring retten i kog, og lad den derefter simre med låg på i cirka 12-15 minutter.
- Rør godt rundt og smag til med salt og en smule limesaft.
- Server etiopisk gryderet rygende varm med limebåde til.
Tip
Etiopisk gryderet smager virkelig godt, måske endda endnu bedre dagen efter, så du skal endelig lave en stor portion.
Du kan spise retten både med ris og fladbrød.
Se også andre opskrifter med linser: