Etiopisk gryderet med røde linser er den lækreste vegetarret, som mætter virkelig godt. Den er fuld af krydderier, og så er den nem at lave.
Etiopisk gryderet indeholder røde linser, som smager dejligt, og er fuld af næring. Derudover er der krydderier i, som varmer sjælen.
Man kan faktisk godt sige, at denne ret er den afrikanske version af den indiske ret dahl. Begge opskrifter er fuld af smag, og så synes jeg også, at fremgangsmåden er temmelig ens.
I hvert fald er opskriften nem, billig og hurtig at lave. Men vigtigst af alt så smager den skønt.
Opskrift på etiopisk gryderet

Etiopisk gryderet
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Start med at blande alle krydderierne sammen til berbere-blandingen.
- Hak løg fint. Hak derefter hvidløg fint og riv ingefær.
- Tag en gryde og kom smør i. Når det er smeltet, tilføjes hakkede løg. Lad det stege i fem minutter, tilføj hvidløg og ingefær, steg det i et minut.
- Tilføj tomatpasta, berbere-blandingen og salt. Lad det stege i et halv minut og tilføj derefter linser og vand.
- Bring retten i kog, og lad den derefter simre med låg på i cirka 12-15 minutter.
- Rør godt rundt og smag til med salt og en smule limesaft.
- Server etiopisk gryderet rygende varm med limebåde til.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Etiopisk gryderet smager virkelig godt, måske endda endnu bedre dagen efter, så du skal endelig lave en stor portion.
Du kan spise retten både med ris og fladbrød.
Se også andre opskrifter med linser:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments