• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Etiopisk gryderet

Etiopisk gryderet

Etiopisk gryderet
4.8 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  4. april 2022 - Udgivet:  4. april 2022

Etiopisk gryderet med røde linser er den lækreste vegetarret, som mætter virkelig godt. Den er fuld af krydderier, og så er den nem at lave.

Etiopisk gryderet indeholder røde linser, som smager dejligt, og er fuld af næring. Derudover er der krydderier i, som varmer sjælen.

Man kan faktisk godt sige, at denne ret er den afrikanske version af den indiske ret dahl. Begge opskrifter er fuld af smag, og så synes jeg også, at fremgangsmåden er temmelig ens.

I hvert fald er opskriften nem, billig og hurtig at lave. Men vigtigst af alt så smager den skønt.

Opskrift på etiopisk gryderet

Etiopisk gryderet
Rakel Seneca

Etiopisk gryderet

4.75 fra 4 stemmer
Etiopisk gryderet med røde linser er den lækreste vegetarret, som mætter virkelig godt. Den er fuld af krydderier, og så er den nem at lave.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Afrikansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 stk rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 centimeter ingefær
  • 2 spsk smør
  • 1 spsk tomatpasta
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk berbere krydderiblanding - se i opskriften
  • 2,5 dl røde linser - tørre
  • 5 dl vand
  • limesaft
Berbere krydderiblanding
  • ¼ tsk friskkværnet peber
  • ½ tsk gurkemeje - stødt
  • 1,5 tsk koriander - stødt
  • ½ tsk spidskommen - stødt
  • 1 tsk paprika
  • ¼ tsk chili - stødt
  • ½ tsk garam masala
  • 1 knivspids kanel

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at blande alle krydderierne sammen til berbere-blandingen.
  2. Hak løg fint. Hak derefter hvidløg fint og riv ingefær.
  3. Tag en gryde og kom smør i. Når det er smeltet, tilføjes hakkede løg. Lad det stege i fem minutter, tilføj hvidløg og ingefær, steg det i et minut.
  4. Tilføj tomatpasta, berbere-blandingen og salt. Lad det stege i et halv minut og tilføj derefter linser og vand.
  5. Bring retten i kog, og lad den derefter simre med låg på i cirka 12-15 minutter.
  6. Rør godt rundt og smag til med salt og en smule limesaft.
  7. Server etiopisk gryderet rygende varm med limebåde til.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Etiopisk gryderet smager virkelig godt, måske endda endnu bedre dagen efter, så du skal endelig lave en stor portion.

Du kan spise retten både med ris og fladbrød.

Se også andre opskrifter med linser:

Indisk dahl

Vegetar moussaka

Linsesuppe med røde linser

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required