Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Etiopisk gryderet

Etiopisk gryderet

Etiopisk gryderet
4.8 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMS

Etiopisk gryderet med røde linser er den lækreste vegetarret, som mætter virkelig godt. Den er fuld af krydderier, og så er den nem at lave.

Etiopisk gryderet indeholder røde linser, som smager dejligt, og er fuld af næring. Derudover er der krydderier i, som varmer sjælen.

Man kan faktisk godt sige, at denne ret er den afrikanske version af den indiske ret dahl. Begge opskrifter er fuld af smag, og så synes jeg også, at fremgangsmåden er temmelig ens.

I hvert fald er opskriften nem, billig og hurtig at lave. Men vigtigst af alt så smager den skønt.

Opskrift på etiopisk gryderet

Etiopisk gryderet

Rakel Seneca
4.8 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Etiopisk gryderet med røde linser er den lækreste vegetarret, som mætter virkelig godt. Den er fuld af krydderier, og så er den nem at lave.
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Afrikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 stk rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 centimeter ingefær
  • 2 spsk smør
  • 1 spsk tomatpasta
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk berbere krydderiblanding se i opskriften
  • 2,5 dl røde linser tørre
  • 5 dl vand
  • limesaft
Berbere krydderiblanding
  • ¼ tsk friskkværnet peber
  • ½ tsk gurkemeje stødt
  • 1,5 tsk koriander stødt
  • ½ tsk spidskommen stødt
  • 1 tsk paprika
  • ¼ tsk chili stødt
  • ½ tsk garam masala
  • 1 knivspids kanel

Fremgangsmåde

  1. Start med at blande alle krydderierne sammen til berbere-blandingen.
  2. Hak løg fint. Hak derefter hvidløg fint og riv ingefær.
  3. Tag en gryde og kom smør i. Når det er smeltet, tilføjes hakkede løg. Lad det stege i fem minutter, tilføj hvidløg og ingefær, steg det i et minut.
  4. Tilføj tomatpasta, berbere-blandingen og salt. Lad det stege i et halv minut og tilføj derefter linser og vand.
  5. Bring retten i kog, og lad den derefter simre med låg på i cirka 12-15 minutter.
  6. Rør godt rundt og smag til med salt og en smule limesaft.
  7. Server etiopisk gryderet rygende varm med limebåde til.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Etiopisk gryderet smager virkelig godt, måske endda endnu bedre dagen efter, så du skal endelig lave en stor portion.

Du kan spise retten både med ris og fladbrød.

Se også andre opskrifter med linser:

Indisk dahl

Vegetar moussaka

Linsesuppe med røde linser

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required