Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Ellas kødsovs med kartoffelmos i fad (lækker børnemad)

Ellas kødsovs med kartoffelmos i fad (lækker børnemad)

billederesultat for Ellas kødsovs med kartoffelmos i fad
4.9 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
228
SHARES
FacebookMessenger228PinterestEmailSMS

Min opskrift på Ellas kødsovs med kartoffelmos, der laves i et fad i ovnen. En lækker ret til børn med kylling, grøntsager og masser af smag.

Ellas kødsovs med kartoffelmos er en vidunderlig ret, som også er meget børnevenlig.

Faktisk er retten udviklet til min datter Ella på seks år, så der er tale om en vaskeægte børneret. Men altså en børneret med masser af smag, som bestemt også er god til voksne.

Det kan jo indimellem være en udfordring at få ungerne til at spise masser af grøntsager i maden, og ofte må maden heller ikke være for krydret.

I denne opskrift er der både masser af både gulerod og bladselleri, plus naturligvis kartofler. Og jeg kan hilse herfra og sige, at denne kødsovs med kartoffelmos er et sikkert hit til aftensmad.

Opskrift på Ellas kødsovs med kartoffelmos

Ellas kødsovs med kartoffelmos i fad (lækker børnemad)

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 7 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 50 minutter min
Min opskrift på Ellas kødsovs med kartoffelmos, der laves i et fad i ovnen. En lækker ret til børn med kylling, grøntsager og masser af smag.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Kartoffelmos
  • 1 kg kartofler til mos, skrællet, i tern
  • 50 g smør
  • Lidt mælk
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • salt og friskkværnet peber
Kødsovs
  • 400 g hakket kylling
  • 1 løg finthakket
  • 3 fed hvidløg finthakket
  • 200 g gulerødder i små tern
  • 200 g bladselleri i små tern
  • 3 tsk paprika
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 dl bouillon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 spsk tomatpasta
  • 2 spsk engelsk sauce
  • 1 citron lidt citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 potte persille finthakket

Fremgangsmåde

  1. Start med at koge kartoflerne møre i usaltet vand. Det tager ca. 15 minutter. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe af.
  2. Røres med smør i tern, lidt mælk og pasteuriserede æggeblommer. Smages til med salt og friskkværnet peber. Tilsæt mælk indtil du har en let mos, som dog stadig kan sprøjtes ud. Altså ikke er for tynd.
  3. Lad kartoffelmosen køle af og kom den derefter i en sprøjtepose med stor stjernetyl.
  4. I en gryde steges hakket kylling i lidt olie eller smør. Tilsæt derefter løg og hvidløg, og lad det sautere et par minutter.
  5. Gør grøntsagerne klar og kom dem i gryden. Lad det sautere et minuts tid mere.
  6. Tilsæt så paprika og drys hvedemel over. Kom bouillon (evt. vand og en bouillonterning) i sammen med hakkede tomater og tomatpasta. Kom også lidt engelsk sauce eller Worcestershire sauce i.
  7. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  8. Lad nu nu kødsovsen simre i ca. 15 minutter under låg, inden den smages til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  9. Til sidst vendes hakket persille i.
  10. Smør et ildfast fad med lidt olie, og fordel kødsovsen i fadet.
  11. Sprøjt derefter kartoffelmosen ud som toppe ovenpå kødsovsen, men lad det ene hjørne blive fri, så man kan se kødsovsen under mosen.
  12. Ellas kødsovs med kartoffelmos skal nu bages i ca. 20 minutter midt i ovnen, så mosen får lidt farve.

Næringsindhold

Kalorier250kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Ellas kødsovs med kartoffelmos må gerne stå og hvile/trække mindst 10 minutter inden servering.

Retten er nemlig meget varm, når den kommer ud af ovnen.

Kan serveres med en lækker salat til. Og et godt stykke brød.

Se også disse opskrifter:

Hakket kylling med broccolimos (god børneret)
Hakket kylling med broccolimos er en flot ret til aftensmad, hvor den krydrede kyllingekødsovs serveres på grøn mos af broccoli og kartofler.
Se opskriften her
billederesultat for hakket kylling med broccolimos
Kromutters sigøjnerpande
Her er opskriften på kromutters sigøjnerpande efter ungarsk inspiration med kartoffelmos. Retten er bla.med kylling, paprika og peberfrugt.
Se opskriften her
kromutters sigøjnerpande med kartoffelmos
Kyllingekødsovs - nemt og hurtigt
Du kan nemt lave en smagfuld kyllingekødsovs med hakket kylling i stedet for den almindelige omgang hakket oksekød. Min opskrift er med masser af smag!
Se opskriften her
billederesultat for kyllingekødsovs
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bjarne Bech skriver

    oktober 22, 2024 at 3:48 pm

    Børnebørnene vender tommelfingeren opad. Herlig børneret.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vi støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required