Eggnog er den lækreste juledrik fuld af vanilje, muskatnød og kanel. Den kan både laves med og uden alkohol.
Eggnog er en meget populær drik med historiske rødder. George Washington lavede endda sin egen ægge-drik i sin tid.
I USA og England drikkes i løbet af hele december måned, når der rigtigt skal julehygges. Den kan både serveres kold og varm.
Selve drikken er virkelig cremet, og så har den det lækreste slags skum på toppen. Det laves ved at piske æggeblommer og sukker sammen til en æggesnaps.
Denne opskrift er uden alkohol, men i USA serverer de ofte drikken med rom eller whisky. Det smager også super godt, så jeg vil anbefale, at du også prøver at hælde rom i til sidst.
Opskrift på varm og cremet eggnog
Eggnog
Ingredienser
- 3 stk æggeblommer
- 75 gram sukker
- 250 ml mælk
- 1 tsk vaniljeessens - eller vaniljesukker
- 0,5 tsk muskatnød - stødt
- 0,5 tsk kanel - stødt
- 1 knivspids nelliker - stødt
- 1,25 dl piskefløde
Sådan gør du
- Start med at tage en skål og kom æggeblommer og sukker i skålen. Pisk det sammen med en elpisker i fire minutter, eller indtil blandingen bliver tyk, lys og luftig.
- I en gryde tilføjes mælk, vaniljeessens og krydderierne. Varm mælken op men pas på, at den ikke begynder at koge.
- Tilføj nu en lille smule af den varme mælk til æggeblommeblandingen, i mens du pisker det sammen. Forsæt med at hælde mælken langsomt, mens du pisker det sammen.
- Hæld nu blandingen tilbage til gryden. Put den over lav varme og varm blandingen op, mens du konstant rører rundt i drikken. Lad den tykne en smule og sluk derefter for varmen.
- Tilføj piskefløden og rør det hele godt sammen.
- Enten kan du servere drikken varm eller køle den helt ned i køleskabet, og så kan du servere din eggnog senere.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Jo længere tid drikken står på køl, desto mere smag får den fra krydderierne.
Så du kan sagens lave denne opskrift på eggnog dagen i forvejen for at få ekstra smag. Husk blot, at drikken ikke må koge op at koge.
Se også vores andre opskrifter på dejlige juledrikke:
Del dine ideer og tanker med os andre her: