• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Drinks og cocktails › Eggnog

Eggnog

Eggnog
4.5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 15. november 2021 - Udgivet: 15. november 2021

Eggnog er den lækreste juledrik fuld af vanilje, muskatnød og kanel. Den kan både laves med og uden alkohol.

Eggnog er en meget populær drik med historiske rødder. George Washington lavede endda sin egen ægge-drik i sin tid.

I USA og England drikkes i løbet af hele december måned, når der rigtigt skal julehygges. Den kan både serveres kold og varm.

Selve drikken er virkelig cremet, og så har den det lækreste slags skum på toppen. Det laves ved at piske æggeblommer og sukker sammen til en æggesnaps.

Denne opskrift er uden alkohol, men i USA serverer de ofte drikken med rom eller whisky. Det smager også super godt, så jeg vil anbefale, at du også prøver at hælde rom i til sidst.

Opskrift på varm og cremet eggnog

Eggnog
Rakel Seneca

Eggnog

4.50 fra 4 stemmer
Eggnog er den lækreste, varme juledrik fuld af vanilje, muskatnød og kanel. Den søde drik kan både laves med og uden alkohol.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Drikke
Køkken: Amerikansk, Engelsk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3 stk æggeblommer
  • 75 g sukker
  • 250 ml mælk
  • 1 tsk vaniljeessens - eller vaniljesukker
  • 0,5 tsk muskatnød - stødt
  • 0,5 tsk kanel - stødt
  • 1 knivspids nelliker - stødt
  • 1,25 dl piskefløde

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at tage en skål og kom æggeblommer og sukker i skålen. Pisk det sammen med en elpisker i fire minutter, eller indtil blandingen bliver tyk, lys og luftig.
  2. I en gryde tilføjes mælk, vaniljeessens og krydderierne. Varm mælken op men pas på, at den ikke begynder at koge.
  3. Tilføj nu en lille smule af den varme mælk til æggeblommeblandingen, i mens du pisker det sammen. Forsæt med at hælde mælken langsomt, mens du pisker det sammen.
  4. Hæld nu blandingen tilbage til gryden. Put den over lav varme og varm blandingen op, mens du konstant rører rundt i drikken. Lad den tykne en smule og sluk derefter for varmen.
  5. Tilføj piskefløden og rør det hele godt sammen.
  6. Enten kan du servere drikken varm eller køle den helt ned i køleskabet, og så kan du servere din eggnog senere.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Jo længere tid drikken står på køl, desto mere smag får den fra krydderierne.

Så du kan sagens lave denne opskrift på eggnog dagen i forvejen for at få ekstra smag. Husk blot, at drikken ikke må koge op at koge.

Se også vores andre opskrifter på dejlige juledrikke:

  • Varm kaffe-kakao med flødeskum
  • Hjemmelavet hvid gløgg
  • Pumpkin Spice Latte a la Starbucks
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften
billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required