Her får du min opskrift på en lækker efterårscrumble lavet med brombær og æble. En virkelig nem og hurtig smuldrekage, som smager forrygende.
Denne efterårscrumble er lavet med brombær og æble, for der er masser af lækre brombær og æbler i sæson lige nu - og bærrene og æblerne supplerer virkelig hinanden godt med deres fine blanding af syrlighed og sødme.
Du kan sagtens lave både en ren brombærcrumble og æblecrumble, men elsker du begge dele, så bringer denne efterårscrumble det bedste sammen fra både de mørke, søde brombær og de syrlige æbler.
Smuldrekagen er bedst at lave i det tidlige efterår, når det er sæson for brombær og de første danske æbler.
Se også: Verdens bedste æblekage med creme og remonce
I denne opskrift har jeg brugt æbler af sorten Discovery, men du kan selvfølgelig også lave efterårscrumblen på andre årstider, hvor du kan bruge frosne brombær og andre æblesorter.
Opskrift på efterårscrumble
Efterårscrumble
Ingredienser
- 150 g brombær
- 150 g æble - skåret i små tern
Crumbledej
- 40 g hvedemel
- 40 g smør - skåret i tern
- 60 g sukker
- 40 g havregryn - grovvalsede
- 1 tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Skyl brombær forsigtigt, men grundigt i en si. Bruger du frosne bær kan de blot bruges direkte.
- Skær æblerne i små tern på cirka en gange en centimeter.
- Fordel brombær og æblestykker i en form på cirka 20 centimeter i diameter.
- Nu skal du lave crumbledejen til din efterårscrumble.
- Vej hvedemel, sukker, havregryn og vaniljesukker af en skål. Vej også smørret af og skær det i små tern og put det op i skålen til de tørre ingredienser.
- Smuldre nu smørret ud i de tørre ingredienser med hænderne. Hvis du ikke har lyst til at røre ved smuldredejen, kan du også bruge en røremaskine med kagespartel.
- Fordel crumbledejen jævnt ud over brombær og æble.
- Bag nu din efterårscrumble med brombær og æble i 25 minutter, indtil smuldrekagen er flot afbagt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Server den færdige brombær-æble-crumble, mens den stadig er lun, med en klat creme fraiche eller flødeskum.
I øvrigt har jeg skåret ned på mængden af smør og sukker i denne kage, så efterårscrumble ikke bliver alt for sød og fed. Jeg synes, det klæder de skønne bær og æbler.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Kjærthy Pank
Hvorfor kan jeg ikke mere skrive opskrifter ud??????
mvh Kjærthy Pank
Holger Rørby Madsen
Hejsa
Du skal bare logge ind, så kan du printe 🙂
Alt det bedste
Holger
Marianne Harder
Kan man bruge frosne bær og æbler