• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Efterårscrumble med brombær og æble

Efterårscrumble med brombær og æble

Efterårscrumble
4.3 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
91
SHARES
FacebookMessenger91PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. november 2024 - Udgivet:  8. oktober 2023

Her får du min opskrift på en lækker efterårscrumble lavet med brombær og æble. En virkelig nem og hurtig smuldrekage, som smager forrygende.

Denne efterårscrumble er lavet med brombær og æble, for der er masser af lækre brombær og æbler i sæson lige nu - og bærrene og æblerne supplerer virkelig hinanden godt med deres fine blanding af syrlighed og sødme.

Du kan sagtens lave både en ren brombærcrumble og æblecrumble, men elsker du begge dele, så bringer denne efterårscrumble det bedste sammen fra både de mørke, søde brombær og de syrlige æbler.

Smuldrekagen er bedst at lave i det tidlige efterår, når det er sæson for brombær og de første danske æbler.

Se også: Verdens bedste æblekage med creme og remonce

I denne opskrift har jeg brugt æbler af sorten Discovery, men du kan selvfølgelig også lave efterårscrumblen på andre årstider, hvor du kan bruge frosne brombær og andre æblesorter.

Opskrift på efterårscrumble

Crumble med brombær og æble
KatrineKatrine Rørby Madsen

Efterårscrumble

4.34 fra 12 stemmer
Her får du min opskrift på en lækker efterårscrumble lavet med brombær og æble. En virkelig nem og hurtig smuldrekage, som smager forrygende.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 210
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 150 g brombær
  • 150 g æble - skåret i små tern
Crumbledej
  • 40 g hvedemel
  • 40 g smør - skåret i tern
  • 60 g sukker
  • 40 g havregryn - grovvalsede
  • 1 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Skyl brombær forsigtigt, men grundigt i en si. Bruger du frosne bær kan de blot bruges direkte.
  3. Skær æblerne i små tern på cirka en gange en centimeter.
  4. Fordel brombær og æblestykker i en form på cirka 20 centimeter i diameter.
  5. Nu skal du lave crumbledejen til din efterårscrumble.
  6. Vej hvedemel, sukker, havregryn og vaniljesukker af en skål. Vej også smørret af og skær det i små tern og put det op i skålen til de tørre ingredienser.
  7. Smuldre nu smørret ud i de tørre ingredienser med hænderne. Hvis du ikke har lyst til at røre ved smuldredejen, kan du også bruge en røremaskine med kagespartel.
  8. Fordel crumbledejen jævnt ud over brombær og æble.
  9. Bag nu din efterårscrumble med brombær og æble i 25 minutter, indtil smuldrekagen er flot afbagt.

Næringsindhold

Kalorier: 210kcalKulhydrater: 33gProtein: 2gFedt: 9gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.3gKolesterol: 22mgNatrium: 66mgKalium: 121mgKostfibre: 3gSukker: 21gVitamin A: 350IUVitamin C: 10mgCalcium: 18mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Server den færdige brombær-æble-crumble, mens den stadig er lun, med en klat creme fraiche eller flødeskum.

I øvrigt har jeg skåret ned på mængden af smør og sukker i denne kage, så efterårscrumble ikke bliver alt for sød og fed. Jeg synes, det klæder de skønne bær og æbler.

Se også: Tarte tatin - fransk upside-down kage med æbler

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kjærthy Pank

    oktober 24, 2023 at 4:47 pm

    Hvorfor kan jeg ikke mere skrive opskrifter ud??????
    mvh Kjærthy Pank

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 24, 2023 at 5:27 pm

      Hejsa
      Du skal bare logge ind, så kan du printe 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Marianne Harder

    oktober 16, 2022 at 8:54 am

    Kan man bruge frosne bær og æbler

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required