Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Efterårscrumble med brombær og æble

Efterårscrumble med brombær og æble

Efterårscrumble
4.3 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
102
SHARES
FacebookMessenger102PinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på en lækker efterårscrumble lavet med brombær og æble. En virkelig nem og hurtig smuldrekage, som smager forrygende.

Denne efterårscrumble er lavet med brombær og æble, for der er masser af lækre brombær og æbler i sæson lige nu - og bærrene og æblerne supplerer virkelig hinanden godt med deres fine blanding af syrlighed og sødme.

Du kan sagtens lave både en ren brombærcrumble og æblecrumble, men elsker du begge dele, så bringer denne efterårscrumble det bedste sammen fra både de mørke, søde brombær og de syrlige æbler.

Smuldrekagen er bedst at lave i det tidlige efterår, når det er sæson for brombær og de første danske æbler.

Se også: Verdens bedste æblekage med creme og remonce

I denne opskrift har jeg brugt æbler af sorten Discovery, men du kan selvfølgelig også lave efterårscrumblen på andre årstider, hvor du kan bruge frosne brombær og andre æblesorter.

Opskrift på efterårscrumble

Efterårscrumble

KatrineKatrine Rørby Madsen
4.3 fra 12 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Her får du min opskrift på en lækker efterårscrumble lavet med brombær og æble. En virkelig nem og hurtig smuldrekage, som smager forrygende.
Antal: 4 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 150 g brombær
  • 150 g æble (skåret i små tern)
Crumbledej
  • 40 g hvedemel
  • 40 g smør (skåret i tern)
  • 60 g sukker
  • 40 g havregryn (grovvalsede)
  • 1 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Skyl brombær forsigtigt, men grundigt i en si. Bruger du frosne bær kan de blot bruges direkte.
  3. Skær æblerne i små tern på cirka en gange en centimeter.
  4. Fordel brombær og æblestykker i en form på cirka 20 centimeter i diameter.
  5. Nu skal du lave crumbledejen til din efterårscrumble.
  6. Vej hvedemel, sukker, havregryn og vaniljesukker af en skål. Vej også smørret af og skær det i små tern og put det op i skålen til de tørre ingredienser.
  7. Smuldre nu smørret ud i de tørre ingredienser med hænderne. Hvis du ikke har lyst til at røre ved smuldredejen, kan du også bruge en røremaskine med kagespartel.
  8. Fordel crumbledejen jævnt ud over brombær og æble.
  9. Bag nu din efterårscrumble med brombær og æble i 25 minutter, indtil smuldrekagen er flot afbagt.

Næringsindhold

Kalorier210kcalKulhydrater33gProtein2gFedt9gMættet fedt5gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.3gKolesterol22mgNatrium66mgKalium121mgKostfibre3gSukker21gVitamin A350IUVitamin C10mgCalcium18mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Server den færdige brombær-æble-crumble, mens den stadig er lun, med en klat creme fraiche eller flødeskum.

I øvrigt har jeg skåret ned på mængden af smør og sukker i denne kage, så efterårscrumble ikke bliver alt for sød og fed. Jeg synes, det klæder de skønne bær og æbler.

Se også: Tarte tatin - fransk upside-down kage med æbler

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karen Egtved skriver

    oktober 12, 2025 at 8:26 am

    Kan man bruge finvalsede havregryn

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 12, 2025 at 10:12 am

      Hej Karen
      Det kan du tro - du kan sagtens bruge de finvalsede. God bagfelyst.
      BH Holger

      Svar
  2. Kjærthy Pank skriver

    oktober 24, 2023 at 4:47 pm

    Hvorfor kan jeg ikke mere skrive opskrifter ud??????
    mvh Kjærthy Pank

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 24, 2023 at 5:27 pm

      Hejsa
      Du skal bare logge ind, så kan du printe 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Marianne Harder skriver

    oktober 16, 2022 at 8:54 am

    Kan man bruge frosne bær og æbler

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required