Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Dyreragout af bov med rodfrugtmos

Dyreragout af bov med rodfrugtmos

Dyreragout med rodfrugtmos
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMS

Dyreragout af bov fra hjortevildt er en skøn vildtret, som passer til en god rodfrugtemos. Her er opskriften på en rigtig velsmagende ret.

Dyreragout er en klassisk vildtret med masser af smag. Når den så serveres med en smørmættet rodfrugtmos, kan det næsten ikke blive bedre.

Her bruges store tern af hjortevildt, som skal simre i en rødvinssovs i op til et par timer, så kødet bliver dejlig mørt. Alt i alt en dejlig gæsteret.

Opskriften er udviklet af Løgismose, som blandt andet producerer fødevarer og importerer vine.

Opskrift på dyreragout med hjortevildt

Dyreragout med rodfrugtmos

Løgismose
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 2 timer t
Samlet tid: 2 timer t 20 minutter min
Dyreragout af bov fra hjortevildt er en skøn vildtret, som passer til en god rodfrugtemos. Her er opskriften på en rigtig velsmagende ret.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Vildtragout
  • 1 kg bov fra hjortevildt (skåret i store tern )
  • 4 stk gulerødder (vasket og flækket på langs)
  • 4 stk pastinakker (vasket og flækket på langs)
  • 1 stk porre (vasket og flækket på langs)
  • 2 stk løg (pillede, i halve)
  • 2 stk hvidløg (knuste )
  • 5 kviste timian
  • 1 flaske rødvin
  • 50 g mel
  • 50 g smør
  • 0,5 l fond (vildt- eller kalve)
Rodfrugtmos
  • 250 g gulerod (skrællet )
  • 250 g pastinak (skrællet )
  • 250 g persillerod (skrællet )
  • 250 g knoldselleri (skrællet )
  • 100 g smør
  • 0,5 l mælk

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

Vildtragout
  1. Vend kødet i mel og steg det gyldent i en gryde med smør.
  2. Flæk grøntsagerne på langs. Tilsæt dem i gryden og vend hele godt rundt. Hæld rødvin og fond i gryden og lad det simre i 1,5 - 2 timer, til kødet er mørt.
  3. Tag kødet op, sigt saucen og læg kødet tilbage igen. Giv kød og sauce et opkog og smag til med salt og peber.
Grov rodfrugtmos
  1. Skær rodfrugterne i tern, kog dem til de er godt møre og dræn dem herefter for vand.
  2. Varm mælk og smør op i en kasserolle til lige før kogepunktet og pisk blandingen sammen med rodfrugterne.
  3. Smag din dyreragout til med salt og peber og tilsæt eventuelt friskhakkede krydderurter lige inden servering.

Næringsindhold

Kalorier1000kcalKulhydrater55gProtein67gFedt42gMættet fedt24gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt11gTransfedt1gKolesterol309mgNatrium1021mgKalium2360mgKostfibre9gSukker27gVitamin A11822IUVitamin C32mgCalcium328mgJern12mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip

Hvis du ikke kender en jæger eller selv er det, kan du prøve at finde dyrekød i større supermarkeder.

Nogle fiskehandlere og slagtere sælger også vildt som hjortekød, duer og fasaner.

Se andre opskrifter med vildtretter:

Skovduer i rødvin

Stegt fasanbryst

Dådyrryg med peberglaserede rødbeder og svampesky

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required