Dyreragout af bov fra hjortevildt er en skøn vildtret, som passer til en god rodfrugtemos. Her er opskriften på en rigtig velsmagende ret.
Dyreragout er en klassisk vildtret med masser af smag. Når den så serveres med en smørmættet rodfrugtmos, kan det næsten ikke blive bedre.
Her bruges store tern af hjortevildt, som skal simre i en rødvinssovs i op til et par timer, så kødet bliver dejlig mørt. Alt i alt en dejlig gæsteret.
Opskriften er udviklet af Løgismose, som blandt andet producerer fødevarer og importerer vine.
Opskrift på dyreragout med hjortevildt

Dyreragout med rodfrugtmos
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Vend kødet i mel og steg det gyldent i en gryde med smør.
- Flæk grøntsagerne på langs. Tilsæt dem i gryden og vend hele godt rundt. Hæld rødvin og fond i gryden og lad det simre i 1,5 - 2 timer, til kødet er mørt.
- Tag kødet op, sigt saucen og læg kødet tilbage igen. Giv kød og sauce et opkog og smag til med salt og peber.
- Skær rodfrugterne i tern, kog dem til de er godt møre og dræn dem herefter for vand.
- Varm mælk og smør op i en kasserolle til lige før kogepunktet og pisk blandingen sammen med rodfrugterne.
- Smag din dyreragout til med salt og peber og tilsæt eventuelt friskhakkede krydderurter lige inden servering.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Hvis du ikke kender en jæger eller selv er det, kan du prøve at finde dyrekød i større supermarkeder.
Nogle fiskehandlere og slagtere sælger også vildt som hjortekød, duer og fasaner.
Se andre opskrifter med vildtretter:
Dådyrryg med peberglaserede rødbeder og svampesky
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments