• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Dyreragout af bov med rodfrugtmos

Dyreragout af bov med rodfrugtmos

Dyreragout med rodfrugtmos
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMS
Opdateret: 17. juni 2023 - Udgivet: 5. november 2021

Dyreragout af bov fra hjortevildt er en skøn vildtret, som passer til en god rodfrugtemos. Her er opskriften på en rigtig velsmagende ret.

Dyreragout er en klassisk vildtret med masser af smag. Når den så serveres med en smørmættet rodfrugtmos, kan det næsten ikke blive bedre.

Her bruges store tern af hjortevildt, som skal simre i en rødvinssovs i op til et par timer, så kødet bliver dejlig mørt. Alt i alt en dejlig gæsteret.

Opskriften er udviklet af Løgismose, som blandt andet producerer fødevarer og importerer vine.

Opskrift på dyreragout med hjortevildt

Løgismose

Dyreragout med rodfrugtmos

5 fra 2 stemmer
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Kalorier: 1000
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Vildtragout
  • 1 kg bov fra hjortevildt - skåret i store tern
  • 4 stk gulerødder - vasket og flækket på langs
  • 4 stk pastinakker - vasket og flækket på langs
  • 1 stk porre - vasket og flækket på langs
  • 2 stk løg - pillede, i halve
  • 2 stk hvidløg - knuste
  • 5 kviste timian
  • 1 flaske rødvin
  • 50 g mel
  • 50 g smør
  • 0,5 l fond - vildt- eller kalve
Rodfrugtmos
  • 250 g gulerod - skrællet
  • 250 g pastinak - skrællet
  • 250 g persillerod - skrællet
  • 250 g knoldselleri - skrællet
  • 100 g smør
  • 0,5 l mælk
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

Vildtragout
  1. Vend kødet i mel og steg det gyldent i en gryde med smør.
  2. Flæk grøntsagerne på langs. Tilsæt dem i gryden og vend hele godt rundt. Hæld rødvin og fond i gryden og lad det simre i 1,5 - 2 timer, til kødet er mørt.
  3. Tag kødet op, sigt saucen og læg kødet tilbage igen. Giv kød og sauce et opkog og smag til med salt og peber.
Grov rodfrugtmos
  1. Skær rodfrugterne i tern, kog dem til de er godt møre og dræn dem herefter for vand.
  2. Varm mælk og smør op i en kasserolle til lige før kogepunktet og pisk blandingen sammen med rodfrugterne.
  3. Smag din dyreragout til med salt og peber og tilsæt eventuelt friskhakkede krydderurter lige inden servering.

Næringsindhold

Kalorier: 1000kcalKulhydrater: 55gProtein: 67gFedt: 42gMættet fedt: 24gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 11gTransfedt: 1gKolesterol: 309mgNatrium: 1021mgKalium: 2360mgKostfibre: 9gSukker: 27gVitamin A: 11822IUVitamin C: 32mgCalcium: 328mgJern: 12mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip

Hvis du ikke kender en jæger eller selv er det, kan du prøve at finde dyrekød i større supermarkeder.

Nogle fiskehandlere og slagtere sælger også vildt som hjortekød, duer og fasaner.

Se andre opskrifter med vildtretter:

Skovduer i rødvin

Stegt fasanbryst

Dådyrryg med peberglaserede rødbeder og svampesky

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required