Dild laks: Opskrift på lækker og nem laks med dild i ovn. En hel side laks, der bages i ovnen med smør, dild og citron, og det er nem aftensmad.
Dild laks er både nem og lækker aftensmad, der virkelig smager godt.
Her har jeg lavet laks med dild ud af en hel side laks, men du kan også anvende laksestykker eller laksebøffer. Det er op til dig, men jeg synes det er nemmest med hel side laks, der passer perfekt til fire personer.
Laksen toppes med dildsmør, hvor du ælter eller rører blødt smør sammen med hakket dild, purløg og citron. Både citronskal og citronsaft. Det giver altså en dejlig smag til laksen.
Laks med dild er en både hurtig og nem måde at lave laks med urter på, og det er en familievenlig ret.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på dild laks
Dild laks
Ingredienser
- 1 side laks
- 75 g smør - blødt
- 1 bundt dild - hakket, uden stængler
- 1 bundt purløg - hakket
- 1 citron - økologisk
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 180 grader varmluft.
- Find en bradepande frem, hvor der er plads til laksen. Læg et stykke bagepapir i bunden af fadet. Du kan også lægge laksen på en alm. bageplade med bagepapir.
- Skyl laksesiden under den kolde hane, og dup den tør.
- Ælt det bløde smør sammen med dild, purløg, revet citronskal og friskpresset citronsaft. Kom også lidt salt ved.
- Krydr laksen med salt (gerne en flagesalt) og friskkværnet peber, hvorefter du fordeler dildsmørret på din dild laks. Bred smørret ud på midten af laksen på langs. Se evt. billedet.
- Laks med dild og smør bages nu ca. 20 minutter midt i ovnen, og du skal aldrig tilberede laks for længe!
Få tilsendt opskriften på mail
Note
Dild laks serveres straks sammen med kogte kartofler og en lækker dildsovs. Også gerne med asparges, ærter eller andet grønt til.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Sonja Freund
rigtig god