Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Dild laks - opskrift på bagt laks med dild og citron

Dild laks - opskrift på bagt laks med dild og citron

ovnbagt dild laks med dild, citron og smør
4.9 fra 11 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
81
SHARES
FacebookMessenger81PinterestEmailSMS

Dild laks: Opskrift på lækker og nem laks med dild i ovn. En hel side laks, der bages i ovnen med smør, dild og citron, og det er nem aftensmad.

Indhold
  • Dild laks: Opskrift på lækker og nem laks med dild i ovn. En hel side laks, der bages i ovnen med smør, dild og citron, og det er nem aftensmad.
  • Opskrift på dild laks
  • Dild laks
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Note
  • Kommentarer

Dild laks er både nem og lækker aftensmad, der virkelig smager godt.

Her har jeg lavet laks med dild ud af en hel side laks, men du kan også anvende laksestykker eller laksebøffer. Det er op til dig, men jeg synes det er nemmest med hel side laks, der passer perfekt til fire personer.

Laksen toppes med dildsmør, hvor du ælter eller rører blødt smør sammen med hakket dild, purløg og citron. Både citronskal og citronsaft. Det giver altså en dejlig smag til laksen.

Laks med dild er en både hurtig og nem måde at lave laks med urter på, og det er en familievenlig ret.

Se også de populære opskrifter på:

  • Ovnbagt laks
  • Laks med grønkål
  • Laks i karrysauce med grøntsager

Opskrift på dild laks

Dild laks

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 11 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Dild laks: Opskrift på lækker og nem laks med dild i ovn. En hel side laks, der bages i ovnen med smør, dild og citron, og det er nem aftensmad.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 side laks
  • 75 g smør (blødt)
  • 1 bundt dild (hakket, uden stængler)
  • 1 bundt purløg (hakket)
  • 1 citron (økologisk)
  • salt og friskkværnet peber

Få Madens Verdens nyhedsbrev

Tilmeld dig her

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 180 grader varmluft.
  2. Find en bradepande frem, hvor der er plads til laksen. Læg et stykke bagepapir i bunden af fadet. Du kan også lægge laksen på en alm. bageplade med bagepapir.
  3. Skyl laksesiden under den kolde hane, og dup den tør.
  4. Ælt det bløde smør sammen med dild, purløg, revet citronskal og friskpresset citronsaft. Kom også lidt salt ved.
  5. Krydr laksen med salt (gerne en flagesalt) og friskkværnet peber, hvorefter du fordeler dildsmørret på din dild laks. Bred smørret ud på midten af laksen på langs. Se evt. billedet.
  6. Laks med dild og smør bages nu ca. 20 minutter midt i ovnen, og du skal aldrig tilberede laks for længe!
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Note

Dild laks serveres straks sammen med kogte kartofler og en lækker dildsovs. Også gerne med asparges, ærter eller andet grønt til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sonja Freund skriver

    juni 01, 2024 at 11:51 am

    rigtig god

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required