• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › Den bedste rub til oksekød - lav denne portion og gem

Den bedste rub til oksekød - lav denne portion og gem

Sådan ser en god og hjemmelavet rub til oksekød. Foto: Guffeliguf.dk.
Del gerne:
112
SHARES
FacebookMessenger112PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  2. august 2024 - Udgivet:  1. april 2016

En god rub giver bedre smag til dit kød, og her er opskriften på den bedste rub til oksekød. Lav en god portion og opbevar den i et lille glas med låg.

Rub til oksekød er næsten uundværlig, og den kan købes i dyre domme i mange versioner.

Men det er meget nemt at lave sin egen rub ud fra de ting, som du sikkert alligevel har stående i køkkenskabet.

Nu har jeg godt nok skrevet rub til oksekød, men den er altså også perfekt til en omgang pulled pork. Faktisk passer denne portion rub her perfekt til en nakkefilet på to kilo, som du steger i 12 timer i ovnen eller grillen ved 110 grader.

Du skal bruge - giver en god portion rub til oksekød:

2 spiseskefulde salt
1 spiseskefuld Colman's sennepspulver
1 spiseskefuld løgpulver
1 spiseskefuld paprika
2 spiseskefulde brun farin

Skal du bruge større portioner, ganger du bare mængden op.

Sådan laver du din egen rub til oksekød og andet kød:

Bland alle ingredienserne i en skål, og rør dem godt sammen med en ske.

Hvis du vil gemme din rub til senere brug, hælder du den i et lufttæt glas, og lukker helt til. Ellers risikerer du. at den brune farin bliver hård som cement.

Men hvis du skal bruge den her og nu, ja så går du i gang.

Massér den tørre rub grundigt ind i kødet/stegen, og læg den i frysepose, som du lukker til.

Nu skal stegen hvile og trække smag, og det bedste er at det sker natten over.

Det er dog ikke altid man kan vente på det, så derfor kan mindre også gøre det. Men jo længere trækketid - jo mere smag.

Så steger du dit kød, pulled pork, oksesteg eller hvad du nu bruger krydderiblandingen til, og undervejs øser du lidt af skyen op over.

Så simpelt er det.

Se mere indhold:

  • American barbecue rub: Opskrift på hjemmelavet BBQ-krydderi
  • Grillede nakkekoteletter med hjemmelavet rub
  • Snaps – sådan lærer du at elske den
  • Pulled pork burger med coleslaw
  • Pulled pork med våd rub fra Newyorker By Heart
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her