• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside

Dampet torsk i ovn med grøntsager

billede med dampet torsk i ovn
Dampet torsk er nem at lave i ovnen, og her er torsken anrettet på en bund af sauterede grøntsager. En meget nem ret med fisk som de fleste ville kunnet lide. Foto: Holger Rørby Madsen, Madenservden.dk.

Opdateret:  25. oktober 2023 - Udgivet:  25. oktober 2023

Del gerne:
281
SHARES
FacebookMessenger281PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Dampet torsk er en både nem og skøn måde at tilberede fisken på, og med denne opskrift får du altid et godt resultat, hvor torsken ikke er tør.
  2. Opskrift på dampet torsk
  3. Dampet torsk i ovn med grøntsager
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.8 fra 64 stemmer
Gå til opskrift

Dampet torsk er en både nem og skøn måde at tilberede fisken på, og med denne opskrift får du altid et godt resultat, hvor torsken ikke er tør.

Dampet torsk i ovn er en dejlig fiskeret, som de fleste faktisk godt kan lide.

Det er min erfaring, at selv personer, der normalt ikke er glade for fisk, synes om denne ret.

Det er en simpel fiskeret med friske råvarer, og derfor skal du heller bruge hverken meget tid eller ingredienser til tilberedningen.

Opskriften er til fire personer.

Opskrift på dampet torsk

billede med dampet torsk i ovn

Dampet torsk i ovn med grøntsager

Dampet torsk er en både nem og skøn måde at tilberede fisken på, og med denne opskrift får du altid et godt resultat, hvor torsken ikke er tør.
Bedømmelse
4.8 fra 64 stemmer
RetFisk
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 4
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 450 g torskefilet - uden ben og skind
  • 2 gulerødder
  • 0,5 squash
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 dl hvidvin
  • 1 dl fløde
  • persille
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie

Fremgangsmåde

  • 20 minutter i forvejen salt torskefileterne med lidt groft salt, og står derefter og trækker på køkkenbordet.
  • Roden knækkes af de grønne asparges, som derefter skæres i mundrette stykker, mens de øvrige grøntsager skæres i små tern.
  • Varm en pande op, kom lidt olie på og sauter grøntsager i et par minutter. Ikke længere. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  • Hæld grøntsagerne i et ildfast fad, og læg torskefileterne ovenpå dem. Krydr også torsken med lidt peber.
  • Kog panden af med lidt hvidvin og fløde, og hæld det i fadet.
  • Tag et stykke bagepapir, og krøl det godt sammen. Tag det under vandhanen, så det bliver gennemvædet. Klem vandet af igen, og læg bagepapiret over fadet.
  • Bag fiskefadet midt i ovnen ved 175 grader varmluft, hvor det skal have 25 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
220
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Anret med grøntsager i bunden af lun tallerken eller skål, og læg forsigtigt et stykke dampet torsk ovenpå. Drys med finthakket persille.

Servér gerne med et glas køligt hvidvin til - og eventuelt et stykke ciabattabrød til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Clarisse Sternberg

    august 13, 2024 at 8:57 am

    Super lækkert. Sundt og nemt 👍

    Svar
  2. Marlene

    juli 20, 2024 at 10:47 pm

    Rigtig lækker og saftig ret hvor man kan smage alle ingredienserne.

    Svar
  3. Kitty

    september 11, 2021 at 7:40 pm

    Metodikken er nem nok. Grøntsagerne er nogle som man almindeligvis ved hvordan skal for- og tilberedes. Der er dog enkelte ting, som kan forbedres i opskriften.
    Gulerødder - skåret i mindre tern (ca. 1 x 1 cm) end squash og peberfrugt (ca dobbelt så store) var stadig ikke engang al dente, da det kom ud af ovnen. Et par minutters sautering er ikke nok til andet end at give lidt farve. Hvis det var meningen med sauteringen havde det været rart om det havde stået der. 1. hvad er "lidt hvidvin"? Der står 2 dl. i opskriften, så det er vel det der hældes i panden. I modsat fald må det udspecificeres. 2. Fløden. Det står som at vin og fløde skal hældes i panden samtidigt. Hvis man gør det, skiller det lige på stedet. Man får (engelsk: curdling) noget der ligner hytteost, der fremkommer når syre eller alkohol mødes med et mejeriprodukt. Den viste sauce er hvid, hel, fin og lækker at se på, det kunne være dejligt at få udspecificeret hvordan du gør for at få præcis det resultat. Vi måtte prøve at 2 omgange. 1 omgang skilt og decideret ulækkert, smagte underligt. 2. omgang kun vin i panden, kogte lidt af alkoholen ud, tilsatte fløden og hældte til sidst "saucen" over grøntsagerne. Det blev stadig noget semi-skilt noget men smagte en anelse bedre. Torsken var rigtig god, squash og peberfrugt ligeså.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required