• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Daimkage med hindbærflødeskum og friske bær

Daimkage med hindbærflødeskum og friske bær

Sprød mandelbund med cremet hindbærflødeskum med Daim og friske bær og chokolade på toppen – sådan ser den lækreste Daimkage ud. Foto: Charlotte Mithril / madensverden.dk
Sprød mandelbund med cremet hindbærflødeskum med Daim og friske bær og chokolade på toppen – sådan ser den lækreste Daimkage ud. Foto: Charlotte Mithril / madensverden.dk

Opdateret:  23. juli 2023 - Udgivet:  17. juni 2023

Del gerne:
1.5k
SHARES
FacebookMessenger1.5kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Den her Daimkage bliver du nødt til at prøve! Sprød mandelbund, hindbærflødeskum med Daim og masser af friske bær – den smager himmelsk!
  2. Den klassiske sprøde Daim
  3. Masser af friske bær
  4. Opskrift på Daimkage
  5. Daimkage med hindbærflødeskum og friske bær
  6. Ingredienser
  7. Fremgangsmåde
  8. Daim i is og kager
  9. Daim cookies
  10. Daim is (opskrift på cremet og lækker is med Daim)
Gå til opskrift

Den her Daimkage bliver du nødt til at prøve! Sprød mandelbund, hindbærflødeskum med Daim og masser af friske bær – den smager himmelsk!

Den her Daimkage ser fantastisk indbydende ud og smager, så englene synger.

I min kageglade familie er denne flotte kage med den lækreste hindbærflødeskum med hakket Daim og friske bær på toppen blevet en favorit.

Opskriften er udviklet af min mor, og jeg har fået lov at dele den her.

Den klassiske sprøde Daim

Den svenskproducerede Daim er en klassiker, der har eksisteret i Danmark siden 1971.

Den hårde karamelbar med chokoladeovertræk har en utrolig lækker sprødhed, der sammen med chokoladen, der langsomt smelter i munden, giver en utrolig lækker konsistens.

Samtidig er smagen af den let brændte karamel sammen med den søde chokolade en perfekt kombination.

Til denne Daimkage bidrager den med lækker sprødhed og karamelsmag, der sammen med mandelbund, hindbærflødeskum, friske bær og en smule chokolade giver en fuldent smagsoplevelse.

Masser af friske bær

Der skal både friske hindbær i flødeskummen og friske bær på toppen.

Friske bær smager skønt og bringer en frisk syrlighed og lækker sødme - og så er de fulde af sunde vitaminer.

I denne opskrift er der brugt friske hindbær og blåbær, men du kan selvfølgelig bruge de bær, du foretrækker og hvad der er i sæson.

Opskrift på Daimkage

Sprød mandelbund med cremet hindbærflødeskum med Daim og friske bær og chokolade på toppen – sådan ser den lækreste Daimkage ud. Foto: Charlotte Mithril / madensverden.dk

Daimkage med hindbærflødeskum og friske bær

Den her Daimkage bliver du nødt til at prøve! Sprød mandelbund, hindbærflødeskum med Daim og masser af friske bær – det smager himmelsk!
Bedømmelse
4.8 fra 35 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 8 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Charlotte Mithril

Ingredienser

  • 200 g rørsukker
  • 3 æg
  • 200 g mandler
  • 3 spsk hindbærmarmelade
  • 170 g Daim
  • ½ l piskefløde
  • 250 g hindbær
  • ½ - 1 tsk vaniljesukker
  • 50 g mørk chokolade
  • 200 g friske bær til pynt - for eksempel hindbær, blåbær, jordbær

Fremgangsmåde

Mandelbund

  • Pisk sukker og æg lyst og skummende.
  • Hak mandlerne fint (men ikke så fint, at de bliver til mandelmel). Kom de hakkede mandler i sukker-æg blandingen og vend rundt.
  • Kom bagepapir i bunden af en springform og hæld dejen i springformen.
  • Bag midt i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.
  • Lad bunden afkøle i formen.

Hindbærflødeskum med Daim

  • Hak cirka 170 gram Daim.
  • Pisk piskefløden til flødeskum.
  • Mos 250 gram friske hindbær og vend dem i flødeskummet sammen med den hakkede Daim.
  • Smag hindbærflødeskummet med Daim til med vaniljesukker.

Saml kagen

  • Når mandelbunden er helt afkølet smøres et tyndt lag god hindbærmarmelade på.
  • Fordel derefter hindbærflødeskummet med Daim over. Husk at beholde siderne på springformen, så du kan fordele cremen godt.
  • Kom de friske bær på kagens top og drys til sidst med den hakkede mørke chokolade.
  • Sæt kagen på køl indtil den skal spises.
  • Skær forsigtigt med en kniv rundt i kanten af springformens sider, så du nemt kan fjerne siden og servere den lækreste og smukkeste Daimkage med hindbærflødeskum og friske bær.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Daim i is og kager

Daim kan bruges i mange andre sammenhænge end denne Daimkage. Prøv for eksempel disse opskrifter, der alle indeholder Daim:

Daim cookies

4.8 fra 46 stemmer
Her får du min opskrift på Daim cookies, der er helt uimodståelige kager med Daim. De lækre cookies er nemme at bage, også for børn.
Gå til opskrift
billederesultat for Daim cookies

Daim is (opskrift på cremet og lækker is med Daim)

4.8 fra 18 stemmer
Sådan laver du hjemmelavet Daim is. En opskrift på cremet og lækker is med masser af Daim, og isen kan laves med eller uden en ismaskine.
Gå til opskrift
billederesultat for Daim is
Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda

    juli 03, 2023 at 12:24 pm

    Den ser lækker ud, og jeg vil gerne prøve at lave denne kage. Men hvor stor er den form, du har brugt?
    Venlig hilsen Jolanda

    Svar
  2. Janne Jacobsen

    marts 01, 2023 at 4:10 pm

    Bages bunden ved alm. ovn eller ved varmluft?

    Svar
  3. Sv

    november 01, 2022 at 8:55 pm

    Kan man bruge Alm sukker og hvor stor er springformen

    Svar
  4. Sarah

    september 29, 2022 at 9:37 pm

    Hvor stor er springformen som du har brugt?

    Svar
  5. Trine

    maj 14, 2022 at 5:38 pm

    Kan bunden fryses?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 14, 2022 at 5:43 pm

      Hej Trine
      Yes - det burde du sagtens kunne gøre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Sv

        november 02, 2022 at 10:41 am

        Skal man varme mandlerne og pille skralde af inden man skal stige dem eller hakker man dem bare med skrald på

  6. Tina

    april 24, 2022 at 7:17 am

    Kan jeg bruge frosne hindbær i flødeskummet i stedet for friske?

    Svar
  7. Birgith

    august 10, 2021 at 10:35 am

    Lækker kage 😋

    Svar
  8. Kristina Darville

    august 02, 2021 at 10:49 pm

    Lækker kage - ny favorit

    Svar
  9. Birgith

    juni 25, 2021 at 3:15 pm

    Super lækker kage

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required