Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Daddelbrød med valnødder

Daddelbrød med valnødder

Daddelbrød
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMS

Daddelbrød er en engelsk klassiker, som smager fantastisk til te og kaffe. Brødet minder om sandkage, men indeholder næsten intet fedtstof.

Daddelbrød med grofthakkede valnødder er så lækkert, at det er svært at styre sig, når man har bagt det.

Dadlerne har ligget i blød i kogt vand og bagepulver, før de blandes i resten af dejen. Det giver dem en blød konsistens, så du ikke skal sidde og gumle i de tørrede frugter.

I stedet kan du nye dadlens fine smag. Jeg bruger altid Medjoul-dadler både til konfekt og bagværk, da de er mest saftige og søde. Du kan nu godt bruge andre sorter, hvis du ikke kan finde Medjoul.

Se også de populære opskrifter på:

  • Valnøddebrød
  • Valnøddeboller
  • Kage med dadler og mandler

Opskrift på daddelbrød med valnødder

Daddelbrød med valnødder - nem opskrift

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Daddelbrød er en engelsk klassiker, som smager fantastisk til te og kaffe. Brødet minder om sandkage, men indeholder næsten intet fedtstof.
Antal: 1 brød
Ret: Brød, Kager
Køkken: Engelsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 6 dadler udstenede, ca 1,25 dl.
  • 1 tsk bagepulver
  • 2,25 dl vand
  • 1 æg
  • 2,25 dl sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk smør smeltet
  • 4,5 dl hvedemel
  • 1,25 dl valnødder grofthakkede
  • 0,5 tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 grader over- og undervarme - eller ca. 165 varmluft
  2. Skær dadlerne i mindre stykker, læg dem i en skål og hæld 2,4 dl kogende vand samt bagepulver over. Rør rundt og sæt dem på køl.
  3. Smelt to spsk. smør.
  4. Pisk æg, sukker og vaniljesukker godt sammen. Tilsæt det smeltede smør og pisk et minut.
  5. Hæld daddelvandet med dadlerne oven i æggemassen og pisk det sammen.
  6. Tilsæt hvedemel og salt og vend det i dejen. Kom også valnødder i. Du må ikke piske det eller røre for meget, så bliver brødet for tungt.
  7. Hæld dejen op i en lille, smurt rugbrødsform, ca. 25 x 10 cm.
  8. Bag i 45 minutter - eller indtil der ikke er dej på den strikkepind el.lign., du stikker i brødet.
  9. Lad brødet køle af ti minutter, før du skærer det ud og serverer til te eller kaffe.

Næringsindhold

Kalorier2704kcalKulhydrater455gProtein50gFedt84gMættet fedt15gFlerumættet fedt50gEnkelumættet fedt14gTransfedt0.5gKolesterol194mgNatrium2431mgKalium1074mgKostfibre17gSukker234gVitamin A612IUVitamin C1mgCalcium192mgJern17mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Jeg holder meget af dadlens nærmest karamelliseret smag, derfor bruger jeg sjældent krydderier til det søde brød.

Hvis du ønsker en mere krydret smag til dit daddelbrød, kan du tilføje en halv teskefuld kanel og en halv teskefuld kardemomme.

Jeg ved også, at nogen englændere kommer blander lidt sprut i det vand, som dadlerne ligger i blød i. Det kan for eksempel være rom.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lisbeth raluy skriver

    februar 16, 2025 at 11:40 am

    Jeg har bagt dadelbrød med valnødder, og det var et super dejligt brød. Det skal bages igen igen

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required