• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Currywurst - de populære tyske karrypølser

Currywurst - de populære tyske karrypølser

billederesultat for currywurst pølser med karry
Currywurst er nærmest en tysk nationalret, der laves med stykker af pølser, karryketchup og karry. Kan serveres til pommes frites. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  12. juni 2022 - Udgivet:  10. januar 2021

Del gerne:
17
SHARES
FacebookMessenger17PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er den rigtige opskrift på tysk currywurst eller karrypølser. En populær ret i Tyskland med karryketchup og karry. Serveres med fritter.
  2. Opskrift på currywurst
  3. Currywurst - karrypølser
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Pølsemix i ovn
  9. Sigøjnerschnitzel
  10. Pølser i svøb - baconpølser med forslag til tilbehør
Gå til opskrift

Her er den rigtige opskrift på tysk currywurst eller karrypølser. En populær ret i Tyskland med karryketchup og karry. Serveres med fritter.

Currywurst er en vaskeægte klassiker i Tyskland, ja man kan næsten tale om en slags nationalret.

Det er pølse, gerne en bratwurst eller frankfurter, der skæres ud i tykke skiver og steges.

Derefter serveres de lækre karrypølser med karryketchup og et drys karry.

Ofte ledsages en currywurst af pommes frites.

Man mener karrypølsen/retten stammer fra Berlin, og i dag fås den over hele Tyskland. En currywurst er også populær i grænseområdet mod Danmark, hvor man mange danskere på indkøb syd for grænsen ofte lige snupper sådan en tysk servering.

Den er dog utrolig nem at lave selv - og her kan du se hvordan du gør.

Opskrift på currywurst

billederesultat for currywurst pølser med karry

Currywurst - karrypølser

Her er den rigtige opskrift på tysk currywurst eller karrypølser. En populær ret i Tyskland med karryketchup og karry. Serveres med fritter.
Bedømmelse
5 fra 7 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 15 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 4 pølser - gerne frankfurtere
  • 4 spsk Heinz tomatketchup
  • 2 tsk karry - til den hjemmelavede karryketchup
  • 2 tsk karry - til at sigte over pølserne
  • tandstikkere

Fremgangsmåde

  • Pølser til currywurst skæres i tykke skiver. Gerne ca. 3 centimeter tykke.
  • Steg pølsestykkerne sprøde på en varm pande tilsat lidt olie. Steges på begge skæreflader.
  • Imens røres fire spiseskefulde tomatketchup sammen med to teskefulde karry, men smag dig frem til den rette styrke.
  • De færdigstegte pølsestykker sættes på et serveringsfad.
  • Læg en klat hjemmelavet karryketchup på hver pølse.
  • Kom et pat teskefulde karry i en sigte - og sigt forsigtigt over pølserne.
  • Stik en tandstikker i hver currywurst.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Currywurst kan serveres som små hapsere - eller som sagt sammen med pommes frites.

I Tyskland serveres den populær ret ofte med pommes frites i bunden, en pølse skåret op og stegt oven på fritterne - hvorefter der kommes karryketchup og et drys karry.

Men det kan man jo gøre som man vil.

Se også disse opskrifter:

Pølsemix i ovn

4.9 fra 51 stemmer
Pølsemix kan sagtens laves i ovn, og her er opskriften på den klassiske ret, der laves med kartofler, pølser og løg. Pølsemix krydres med paprika og karry.
Gå til opskrift
billede med pølsemix i ovn

Sigøjnerschnitzel

4.5 fra 9 stemmer
Sigøjnerschnitzel (eller zigeunerschnitzel) er en populær ret i Tyskland og Østrig, og her er den bedste opskrift med paprika, løg og peberfrugt.
Gå til opskrift
billederesultat for sigøjnerschnitzel

Pølser i svøb - baconpølser med forslag til tilbehør

5 fra 2 stemmer
Pølser i svøb er en klassiker, der er meget nem at lave på grill eller pande. Her er opskriften med de gode tips - og med forslag til tilbehør til pølserne.
Gå til opskrift
billede med pølser i svøb
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Dorte

    august 08, 2021 at 10:25 am

    Servus , hvis du laver Currywurst hjemme skærer du IKKE pølsen i skiver ( det bliver kun gjort ved pølseboden så den er nemmere at spise ) Pølsen skæres med små mellemrum på hele længden på begge sider og steges I lidt olie der er tilsat Karry .

    Svar
  2. Ole

    juli 09, 2021 at 1:14 pm

    Hejsa,

    Den kunne sagtens laves så simpel, men der er noget mere til originalen, bl.a Paprika, Løgpulver, Cayenne... Det giver en noget dybere oplevelse 🙂

    P.S Fortsæt det gode arbejde med siden 🙂

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required