• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Kager › Cruffins

Cruffins

cruffins
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
40
SHARES
FacebookMessenger40PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. oktober 2021 - Udgivet: 20. oktober 2021

Her er min opskrift på lækre cruffins, der er en skøn kage midt mellem en muffin og en croissant. Fyldt med en lækker remonce.

Cruffins er blevet populære kager, og de er heldigvis utroligt nemme at bage.

Cruffins er en lækker mellemting mellem en muffin og en croissant, og de bages i en muffinsform med plads til 12 stykker.

Det er vigtigt, at dejen rulles tyndt ud, og derefter påsmøres den lækre remonce, der er lavet af blandt andet smør og marcipan. Jeg ynder også at komme en smule kanel i, men det kan du godt udelade.

Du får 12 lækre cruffins af denne opskrift, og de kan sagtens fryses ned.

Vild med lækre kager? Så se også disse:

  • Kanelsnegle
  • Brunsviger
  • Kanelsnurrer

Opskrift på cruffins

cruffins
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Cruffins

5 fra 5 stemmer
Her er min opskrift på lækre cruffins, der er en skøn kage midt mellem en muffin og en croissant. Fyldt med en lækker remonce.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet hævetid 1 time t
Samlet tid 1 time t 35 minutter min
Antal: 12 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 270
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 100 g vand - lunt
  • 30 g gær
  • 200 g mælk - lunt
  • 25 g sukker
  • 1 tsk salt - strøget, lille teske
  • 450 g hvedemel
  • 100 g smør - koldt, i tern
Remonce
  • 100 g smør
  • 100 g marcipan
  • 50 g sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 0,5 tsk kanel

Fremgangsmåde
 

  1. Gær røres ud i lunkent vand, hvorefter mælk røres i sammen med sukker og salt.
  2. Tag 200 gram hvedemel fra og smuldr smør ud i melet.
  3. Kom det ned til gærvasken, og rør det sammen. Tilsæt også resten af melet (250 gram), og rør det sammen. Brug bare en spiseske til det.
  4. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt dejen hurtigt igennem. Den skal være let og smidig, og der tilsættes mere mel som nødvendigt. Denne mængde mel indgår ikke i de 450 gram. Virk dejen op og lad den hæve i ca. 30 minutter i en skål og under et viskestykke.
  5. Ingredienserne til remonce røres sammen til en jævn masse.
    den lækre remonce til cruffins
  6. Tag dejen op og virk den op igen. Du kan evt. se i denne artikel hvordan man virker dej op. Del den i seks lige store stykker, der hver vejer cirka 150 gram.
  7. Rul hvert stykke dej ud til et rektangel på ca. 20 gange 35 centimeter og dejen skal være ret flad. Kom remonce på, men ikke for meget. Du skal bruge ca. 40 gram remonce til hvert stykke dej.
  8. Rul nu dejen til dine cruffins stramt sammen, og træk lidt i begge ender af dejen.
  9. Med en skarp kniv skærer du nu hvert stykke dej over på langs, så du får to stykker af hver.
  10. Rul hvert stykke dej sammen til cruffins, hvor du forsigtigt ruller dejen sammen fra den ene ende, og derefter stikker endestykket ind under kagen.
    dejen deles og rulles sammen
  11. Lægges forsigtigt i smurt muffinsform, hvorefter du lægger et viskestykke over. Lad dine cruffins efterhæve i ca. 30 minutter.
    cruffins i muffinsform
  12. Bag kagerne på næstnederste rille ved 180 grader varmluft, hvor de skal have ca. 20 minutter. Måske et par minutter længere.

Næringsindhold

Kalorier: 270kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

De færdigbagte cruffins tages ud af ovnen og køles lidt af.

Derefter kan du sigte lidt flormelis over, og så er de klar til at blive nydt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lone Mathilde Marie Jørgensen

    september 10, 2024 at 7:19 pm

    Det lyder vel nok lækkert. Lidt a la kanelsnegle, bare mere spændende. Tænker det er en kage, man kan lave spændende versioner med. F. eks til jul med julekrydderier og tørrede tranebær eller dadler eller figner eller nødder .... oh hvor jeg glæder mig til jul 🎄. Efterårshilsen fra det skønne Nordjylland 😊

    Svar
  2. Lene Gram Møller

    oktober 22, 2021 at 9:37 am

    Kære Holger
    Når du har dejen i 20x35 og smurt remonce på, skriver du at dejen rulles stramt sammen. Er det på langs ligesom en roulade? Og derefter skærer denne “roulade” i 2 på langs?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 22, 2021 at 10:42 am

      Hej Lene
      Nej - det er den korte led. Altså den side, der er 20 centimeter, rulles sammen. Lige som en roulade 🙂
      Og yes - denne roulade deles i to på langs. Håber det giver mening.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer
  • Billede med mørk chokoladekage.
    Mørk chokoladekage
  • billede til italiensk chokoladekage
    Italiensk chokoladekage med rigtig chokolade
  • Billede med ribsmuffins.
    Ribsmuffins - sommerens bedste muffins med ribs

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af squashfritter.

Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash

uge34-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Billede resultat for kalkun nuggets.

Sprøde kalkun nuggets i panko rasp

Forsiden lige nu

Billede af nem aftensmad.
Nem aftensmad - nemme og lækre retter på kort tid→ Se opskriften
billederesultat for hakket kylling med broccolimos
Hakket kylling med broccolimos (god børneret)→ Se opskriften
Billede af squashfritter.
Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash→ Se opskriften
spinatsalat med edamamebønner
Spinatsalat med edamamebønner→ Se opskriften
brombærmuffins
Lækre brombærmuffins uden smør og med mindre sukker→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
billederesultat for vegetarisk pastaret
Vegetarisk pastaret med squash og tomater på 15 min.→ Se opskriften
billede til peberfrugt i peberfrugt
Peberfrugt i peberfrugt med kylling og blomkål→ Se opskriften
Billede med figner.
Figner - opskrifter med figen, sæson, og holdbarhed→ Se opskriften
billede med kefirboller
Kefirboller - koldhævede→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required