Her er min opskrift på lækre cruffins, der er en skøn kage midt mellem en muffin og en croissant. Fyldt med en lækker remonce.
Cruffins er blevet populære kager, og de er heldigvis utroligt nemme at bage.
Cruffins er en lækker mellemting mellem en muffin og en croissant, og de bages i en muffinsform med plads til 12 stykker.
Det er vigtigt, at dejen rulles tyndt ud, og derefter påsmøres den lækre remonce, der er lavet af blandt andet smør og marcipan. Jeg ynder også at komme en smule kanel i, men det kan du godt udelade.
Du får 12 lækre cruffins af denne opskrift, og de kan sagtens fryses ned.
Vild med lækre kager? Så se også disse:
Opskrift på cruffins
Cruffins
Ingredienser
- 100 g vand - lunt
- 30 g gær
- 200 g mælk - lunt
- 25 g sukker
- 1 tsk salt - strøget, lille teske
- 450 g hvedemel
- 100 g smør - koldt, i tern
Remonce
- 100 g smør
- 100 g marcipan
- 50 g sukker
- 1 tsk kardemomme
- 0,5 tsk kanel
Fremgangsmåde
- Gær røres ud i lunkent vand, hvorefter mælk røres i sammen med sukker og salt.
- Tag 200 gram hvedemel fra og smuldr smør ud i melet.
- Kom det ned til gærvasken, og rør det sammen. Tilsæt også resten af melet (250 gram), og rør det sammen. Brug bare en spiseske til det.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt dejen hurtigt igennem. Den skal være let og smidig, og der tilsættes mere mel som nødvendigt. Denne mængde mel indgår ikke i de 450 gram. Virk dejen op og lad den hæve i ca. 30 minutter i en skål og under et viskestykke.
- Ingredienserne til remonce røres sammen til en jævn masse.
- Tag dejen op og virk den op igen. Du kan evt. se i denne artikel hvordan man virker dej op. Del den i seks lige store stykker, der hver vejer cirka 150 gram.
- Rul hvert stykke dej ud til et rektangel på ca. 20 gange 35 centimeter og dejen skal være ret flad. Kom remonce på, men ikke for meget. Du skal bruge ca. 40 gram remonce til hvert stykke dej.
- Rul nu dejen til dine cruffins stramt sammen, og træk lidt i begge ender af dejen.
- Med en skarp kniv skærer du nu hvert stykke dej over på langs, så du får to stykker af hver.
- Rul hvert stykke dej sammen til cruffins, hvor du forsigtigt ruller dejen sammen fra den ene ende, og derefter stikker endestykket ind under kagen.
- Lægges forsigtigt i smurt muffinsform, hvorefter du lægger et viskestykke over. Lad dine cruffins efterhæve i ca. 30 minutter.
- Bag kagerne på næstnederste rille ved 180 grader varmluft, hvor de skal have ca. 20 minutter. Måske et par minutter længere.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
De færdigbagte cruffins tages ud af ovnen og køles lidt af.
Derefter kan du sigte lidt flormelis over, og så er de klar til at blive nydt.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lone Mathilde Marie Jørgensen
Det lyder vel nok lækkert. Lidt a la kanelsnegle, bare mere spændende. Tænker det er en kage, man kan lave spændende versioner med. F. eks til jul med julekrydderier og tørrede tranebær eller dadler eller figner eller nødder .... oh hvor jeg glæder mig til jul 🎄. Efterårshilsen fra det skønne Nordjylland 😊
Lene Gram Møller
Kære Holger
Når du har dejen i 20x35 og smurt remonce på, skriver du at dejen rulles stramt sammen. Er det på langs ligesom en roulade? Og derefter skærer denne “roulade” i 2 på langs?
Holger Rørby Madsen
Hej Lene
Nej - det er den korte led. Altså den side, der er 20 centimeter, rulles sammen. Lige som en roulade 🙂
Og yes - denne roulade deles i to på langs. Håber det giver mening.
Alt det bedste
Holger