Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Cruffins

Cruffins

cruffins
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
45
SHARES
FacebookMessenger45PinterestEmailSMS

Her er min opskrift på lækre cruffins, der er en skøn kage midt mellem en muffin og en croissant. Fyldt med en lækker remonce.

Cruffins er blevet populære kager, og de er heldigvis utroligt nemme at bage.

Cruffins er en lækker mellemting mellem en muffin og en croissant, og de bages i en muffinsform med plads til 12 stykker.

Det er vigtigt, at dejen rulles tyndt ud, og derefter påsmøres den lækre remonce, der er lavet af blandt andet smør og marcipan. Jeg ynder også at komme en smule kanel i, men det kan du godt udelade.

Du får 12 lækre cruffins af denne opskrift, og de kan sagtens fryses ned.

Vild med lækre kager? Så se også disse:

  • Kanelsnegle
  • Brunsviger
  • Kanelsnurrer

Opskrift på cruffins

Cruffins

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet hævetid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 35 minutter min
Her er min opskrift på lækre cruffins, der er en skøn kage midt mellem en muffin og en croissant. Fyldt med en lækker remonce.
Antal: 12 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 100 g vand (lunt)
  • 30 g gær
  • 200 g mælk (lunt)
  • 25 g sukker
  • 1 tsk salt (strøget, lille teske)
  • 450 g hvedemel
  • 100 g smør (koldt, i tern)
Remonce
  • 100 g smør
  • 100 g marcipan
  • 50 g sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 0,5 tsk kanel

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Gær røres ud i lunkent vand, hvorefter mælk røres i sammen med sukker og salt.
  2. Tag 200 gram hvedemel fra og smuldr smør ud i melet.
  3. Kom det ned til gærvasken, og rør det sammen. Tilsæt også resten af melet (250 gram), og rør det sammen. Brug bare en spiseske til det.
  4. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt dejen hurtigt igennem. Den skal være let og smidig, og der tilsættes mere mel som nødvendigt. Denne mængde mel indgår ikke i de 450 gram. Virk dejen op og lad den hæve i ca. 30 minutter i en skål og under et viskestykke.
  5. Ingredienserne til remonce røres sammen til en jævn masse.
    den lækre remonce til cruffins
  6. Tag dejen op og virk den op igen. Du kan evt. se i denne artikel hvordan man virker dej op. Del den i seks lige store stykker, der hver vejer cirka 150 gram.
  7. Rul hvert stykke dej ud til et rektangel på ca. 20 gange 35 centimeter og dejen skal være ret flad. Kom remonce på, men ikke for meget. Du skal bruge ca. 40 gram remonce til hvert stykke dej.
  8. Rul nu dejen til dine cruffins stramt sammen, og træk lidt i begge ender af dejen.
  9. Med en skarp kniv skærer du nu hvert stykke dej over på langs, så du får to stykker af hver.
  10. Rul hvert stykke dej sammen til cruffins, hvor du forsigtigt ruller dejen sammen fra den ene ende, og derefter stikker endestykket ind under kagen.
    dejen deles og rulles sammen
  11. Lægges forsigtigt i smurt muffinsform, hvorefter du lægger et viskestykke over. Lad dine cruffins efterhæve i ca. 30 minutter.
    cruffins i muffinsform
  12. Bag kagerne på næstnederste rille ved 180 grader varmluft, hvor de skal have ca. 20 minutter. Måske et par minutter længere.

Næringsindhold

Kalorier270kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Note

De færdigbagte cruffins tages ud af ovnen og køles lidt af.

Derefter kan du sigte lidt flormelis over, og så er de klar til at blive nydt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karin Jørgensen skriver

    september 12, 2025 at 9:06 am

    Hej Holger
    Jeg bruger med glæde dine opskrifter- du er mega god til at beskrive i mindste detalje
    Tak for det 🌺
    Hilsen Karin

    Svar
  2. Lone Mathilde Marie Jørgensen skriver

    september 10, 2024 at 7:19 pm

    Det lyder vel nok lækkert. Lidt a la kanelsnegle, bare mere spændende. Tænker det er en kage, man kan lave spændende versioner med. F. eks til jul med julekrydderier og tørrede tranebær eller dadler eller figner eller nødder .... oh hvor jeg glæder mig til jul 🎄. Efterårshilsen fra det skønne Nordjylland 😊

    Svar
  3. Lene Gram Møller skriver

    oktober 22, 2021 at 9:37 am

    Kære Holger
    Når du har dejen i 20x35 og smurt remonce på, skriver du at dejen rulles stramt sammen. Er det på langs ligesom en roulade? Og derefter skærer denne “roulade” i 2 på langs?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 22, 2021 at 10:42 am

      Hej Lene
      Nej - det er den korte led. Altså den side, der er 20 centimeter, rulles sammen. Lige som en roulade 🙂
      Og yes - denne roulade deles i to på langs. Håber det giver mening.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
    • Michelle skriver

      november 12, 2025 at 4:59 pm

      Kan de holde sig til dagen efter?

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af tranebærkage.
    Tranebærkage med appelsin (amerikansk cranberry cake)
  • Billede af Lagkagehusets pebernødder.
    Lagkagehusets pebernødder (opskrift på nemme pebernødder)
  • Figentærte
    Figentærte (lækker tærte med figner)
  • Billede af nem brownie.
    Nem brownie med kun 5 ingredienser

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required