Indhold
Nemme cookies med havregryn
Ingredienser
- 100 g sukker
- 100 g smør (blødt )
- 1 æg
- 100 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 0,5 tsk salt
- 100 g havregryn (gerne grovvalsede )
- 100 g mørk chokolade
Fremgangsmåde
- 100 g sukker og 100 g smør kommes i skålen til røremaskinen, hvor du anvender dejspartel. Smørret skal være blødt uden at være smeltet. Rør det luftigt.
- Rør derefter 1 æg i, og lad det blive endnu mere luftigt.
- Vej 100 g hvedemel af i en anden skål, og bland det med 1 tsk bagepulver, 1 tsk vaniljesukker og 0,5 tsk salt. Rør det ind i dejen.
- Hak 100 g mørk chokolade groft og kom den i dejen sammen med 100 g havregryn. Rør dejen sammen.
- Læg et stykke bagepapir på en bageplade.
- Tag en spiseskefuld cookie-dej op og tril til en kugle, som du lægger på bagepladen. Tryk den eventuelt lidt flad. Placér seks cookies på pladen, men hold afstand, da de flyder en del ud i ovnen.
- Bag dine cookies med havregryn i cirka 10 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft., og tag dem ud, hvorefter kagerne afkøles på en rist.
- Bag den anden halvdel på samme måde.
Opskrift på nemme cookies med havregryn
Cookies med havregryn er nemme og lidt sunde kager, der samtidig er både nemme og hurtige at bage.
Her er de tilsat en god og mørk chokolade med en kakaoprocent på 70.
De færdige cookies kan opbevares i en tæt beholder. Opskriften giver cirka 12 stk.
Se også mine opskrifter på:
Tips
De færdigbagte cookies med havregryn skal køle af, hvor de får den rigtige sprødhed.
Men nyd dem gerne friskbagte. Eller opbevar dem i en lufttæt beholder.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode







Mette skriver
Lidt forvirret den måde den starter på.
Der står ud fra nr. 1 derefter rør 1 æg i. Man kan tænke i hvad.
Men hvis der læses et par gange, finders der ud af der mangler smør og sukker
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Mette
Tak for det og det har du da ret i. Første afsnit var faldet ud, men det er nu sat ind igen, så opskriften giver mere mening 🙂
Alt det bedste
Holger
Birgit skriver
Uhm!
Henrik skriver
Udeladt forklaring til begyndere. Hvad skal smør og æg?
Flød ikke ud ved 200C!!
Sus skriver
Lige bagt cookies og banankage til min voksne søn! Mums siger han.. 😊
Tak for altid gode opskrifter Holger!
Sonja skriver
Hej,igen prøver jeg jeres lækre opskrifter på småkager,igen,så vellykket flot og smagfuld,tak for jeres side hilsen sonja