• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Citronkylling - kylling med citron og hvidløg opskrift

Citronkylling - kylling med citron og hvidløg opskrift

billederesultat for citronkylling
Denne opskrift på citronkylling er en fremragende måde at tilberede kylling på. Kyllingen steges i ovnen med citroner og hvidløgsfed, og dryppes med citronsaft og olivenolie. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  11. maj 2024 - Udgivet:  31. marts 2021

Del gerne:
79
SHARES
FacebookMessenger79PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Se den lækre opskrift på citronkylling, hvor kyllingen parteres og ovnsteges sammen med økologiske citroner, hvidløg og rosmarin.
  2. Opskrift på nem citronkylling
  3. Citronkylling
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Se den lækre opskrift på citronkylling, hvor kyllingen parteres og ovnsteges sammen med økologiske citroner, hvidløg og rosmarin.

Citronkylling steges cirka 40 minutter i ovnen, og er en moderne udgave af den klassiske lørdagskylling. Bare meget bedre.

Kyllingen parteres og lægges i en alubakke eller ildfast fad, hvor den så dryppes med citronsaft, olivenolie og lidt akacie honning.

Den anvendte kylling her er en fritgående kylling fra Himmerland, som jeg synes er god, men du kan selvfølgelig bruge kylling efter eget valg.

Du får dog som regel et bedre resultat med en fritgående eller økologisk kylling. Så selvom de koster lidt mere, så får du også mere kylling for pengene.

Se også mine opskrifter på:

  • Kinesisk citronkylling - wokret med kyllingebryst
  • Kylling i stegepose med citron og rosmarin
  • Græsk kylling med kartofler, tzatziki og salat
  • Kylling Piccata - italiensk kylingebryst

Opskrift på nem citronkylling

Opskriften er til fire personer.

billederesultat for citronkylling

Citronkylling

Se den lækre opskrift på citronkylling, hvor kyllingen parteres og ovnsteges sammen med økologiske citroner, hvidløg og rosmarin.
Bedømmelse
4.7 fra 22 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 40 minutter minutter
Samlet tid: 50 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 kylling - på ca. 1,5 kilo, gerne økologisk
  • 3 citroner - økologiske, ikke overfladebehandlet
  • 2 spsk akaciehonning
  • 6 fed hvidløg
  • salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 kviste rosmarin
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Kyllingen skylles under den kolde hane og duppes tør med et stykke køkkenrulle.
  • Partér den i over- og underlår, vinger, og brystkødet, som deles i ialt fire stykker, så du samlet har ti stykker kyllingekød. Læg dem i en alubakke eller et ildfast fad.
  • Vask de økologiske citroner, og del dem i halve. Pres saften over kyllingestykkerne, og læg de pressede halve citroner ned blandt kyllingen.
  • Dryp så olivenolie og akacie honning over, og krydr med groft salt. Fordel også lidt blade fra rosmarin over kyllingen.
  • Hvidløgsfed pilles og masses flade, hvorefter de ligeledes lægges ved kyllingestykkerne.
  • Forvarm ovnen til 190 grader varmluft, og her skal kyllingen i fadet nu steges i cirka 40 minutter.
  • Efterfølgende hviler kyllingen 10 minutter inden servering.
  • Citronkylling kan nydes med en perlespelt. Til fire personer anvender du tre deciliter perlespelt, der koges med en halv liter hønsefond (5 deciliter vand og hønsebouillon terning).
  • Start dog med at svitse et finthakket skalotteløg i lidt olivenolie, og tilsæt så perlespelt, der svitses med i yderligere et par minutter.
  • Hønsefond tilsættes, og perlespelt koges derefter i cirka 20 minutter indtil den er næsten mør. Perlespelt må gerne have lidt bid.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
488
% Daglig værdi*
Fedt
 
33
g
51
%
Mættet fedt
 
8
g
50
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
16
g
Kolesterol
 
126
mg
42
%
Natrium
 
121
mg
5
%
Kalium
 
460
mg
13
%
Kulhydrater
 
18
g
6
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
11
g
12
%
Protein
 
32
g
64
%
Vitamin A
 
277
IU
6
%
Vitamin C
 
48
mg
58
%
Calcium
 
58
mg
6
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Den færdigstegte citronkylling serveres med den foreslåede perlespelt - og evt. lidt brød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required