Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Citronkylling

Citronkylling (kylling med citron og hvidløg opskrift)

billederesultat for citronkylling
4.7 fra 22 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
79
SHARES
FacebookMessenger79PinterestEmailSMS
Indhold
  • Citronkylling
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på citronkylling
  • Tips
  • Kommentarer

Citronkylling

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 22 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 50 minutter min
Se den lækre opskrift på citronkylling, hvor kyllingen parteres og ovnsteges sammen med økologiske citroner, hvidløg og rosmarin.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 kylling (på ca. 1,5 kilo, gerne økologisk)
  • 3 citroner (økologiske, ikke overfladebehandlet)
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk akaciehonning
  • 6 fed hvidløg
  • salt
  • 3 kviste rosmarin

Fremgangsmåde

  1. 1 kylling duppes tør med et stykke køkkenrulle.
  2. Partér den i over- og underlår, vinger, og brystkødet, som deles i ialt fire stykker, så du samlet har ti stykker kyllingekød. Læg dem i en alubakke eller et ildfast fad.
  3. Vask 3 citroner og del dem i halve. Pres saften over kyllingestykkerne, og læg de pressede halve citroner ned blandt kyllingen.
  4. Dryp så 2 spsk olivenolie og 2 spsk akaciehonning over, og krydr med groft salt. Fordel også lidt blade fra 3 kviste rosmarin over kyllingen.
  5. 6 fed hvidløg pilles og masses flade, hvorefter de ligeledes lægges ved kyllingestykkerne.
  6. Forvarm ovnen til 190 grader varmluft, og her skal kyllingen i fadet nu steges i cirka 40 minutter.
  7. Efterfølgende hviler kyllingen 10 minutter inden servering.
  8. Citronkylling kan nydes med en perlespelt. Til fire personer anvender du tre deciliter perlespelt, der koges med en halv liter hønsefond (5 deciliter vand og hønsebouillon terning).
  9. Start dog med at svitse et finthakket skalotteløg i lidt olivenolie, og tilsæt så perlespelt, der svitses med i yderligere et par minutter.
  10. Hønsefond tilsættes, og perlespelt koges derefter i cirka 20 minutter indtil den er næsten mør. Perlespelt må gerne have lidt bid.

Næringsindhold

Kalorier488kcalKulhydrater18gProtein32gFedt33gMættet fedt8gFlerumættet fedt6gEnkelumættet fedt16gTransfedt0.2gKolesterol126mgNatrium121mgKalium460mgKostfibre3gSukker11gVitamin A277IUVitamin C48mgCalcium58mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på citronkylling

Citronkylling steges cirka 40 minutter i ovnen, og er en moderne udgave af den klassiske lørdagskylling. Bare meget bedre.

Kyllingen parteres og lægges i en alubakke eller ildfast fad, hvor den så dryppes med citronsaft, olivenolie og lidt akacie honning.

Den anvendte kylling her er en fritgående kylling fra Himmerland, som jeg synes er god, men du kan selvfølgelig bruge kylling efter eget valg.

Du får dog som regel et bedre resultat med en fritgående eller økologisk kylling. Så selvom de koster lidt mere, så får du også mere kylling for pengene. Opskriften er til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Kinesisk citronkylling - wokret med kyllingebryst
  • Græsk kylling med kartofler, tzatziki og salat
  • Kylling Piccata - italiensk kylingebryst

Tips

Den færdigstegte citronkylling serveres med den foreslåede perlespelt - og evt. lidt brød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required