Se den lækre opskrift på citronkylling, hvor kyllingen parteres og ovnsteges sammen med økologiske citroner, hvidløg og rosmarin.
Citronkylling steges cirka 40 minutter i ovnen, og er en moderne udgave af den klassiske lørdagskylling. Bare meget bedre.
Kyllingen parteres og lægges i en alubakke eller ildfast fad, hvor den så dryppes med citronsaft, olivenolie og lidt akacie honning.
Den anvendte kylling her er en fritgående kylling fra Himmerland, som jeg synes er god, men du kan selvfølgelig bruge kylling efter eget valg.
Du får dog som regel et bedre resultat med en fritgående eller økologisk kylling. Så selvom de koster lidt mere, så får du også mere kylling for pengene.
Se også mine opskrifter på:
- Kinesisk citronkylling - wokret med kyllingebryst
- Kylling i stegepose med citron og rosmarin
- Græsk kylling med kartofler, tzatziki og salat
- Kylling Piccata - italiensk kylingebryst
Opskrift på nem citronkylling
Opskriften er til fire personer.
Citronkylling
Ingredienser
- 1 kylling - på ca. 1,5 kilo, gerne økologisk
- 3 citroner - økologiske, ikke overfladebehandlet
- 2 spsk akaciehonning
- 6 fed hvidløg
- salt
- 2 spsk olivenolie
- 3 kviste rosmarin
Fremgangsmåde
- Kyllingen skylles under den kolde hane og duppes tør med et stykke køkkenrulle.
- Partér den i over- og underlår, vinger, og brystkødet, som deles i ialt fire stykker, så du samlet har ti stykker kyllingekød. Læg dem i en alubakke eller et ildfast fad.
- Vask de økologiske citroner, og del dem i halve. Pres saften over kyllingestykkerne, og læg de pressede halve citroner ned blandt kyllingen.
- Dryp så olivenolie og akacie honning over, og krydr med groft salt. Fordel også lidt blade fra rosmarin over kyllingen.
- Hvidløgsfed pilles og masses flade, hvorefter de ligeledes lægges ved kyllingestykkerne.
- Forvarm ovnen til 190 grader varmluft, og her skal kyllingen i fadet nu steges i cirka 40 minutter.
- Efterfølgende hviler kyllingen 10 minutter inden servering.
- Citronkylling kan nydes med en perlespelt. Til fire personer anvender du tre deciliter perlespelt, der koges med en halv liter hønsefond (5 deciliter vand og hønsebouillon terning).
- Start dog med at svitse et finthakket skalotteløg i lidt olivenolie, og tilsæt så perlespelt, der svitses med i yderligere et par minutter.
- Hønsefond tilsættes, og perlespelt koges derefter i cirka 20 minutter indtil den er næsten mør. Perlespelt må gerne have lidt bid.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdigstegte citronkylling serveres med den foreslåede perlespelt - og evt. lidt brød.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: