Opskrift på verdens mest sprøde ciabattabrød. Hemmeligheden er en rimelig tynd dej, der får lov at hæve i fem timer.
Disse ciabattabrød er super nemme at lave og de skal ikke engang æltes.
I stedet røres dejen blot sammen, så det er altså virkelig nemt at bage.
Ciabattabrødene bliver meget luftige, og får de helt rigtige huller, som de fleste godt kan lide i denne slags brød.
Opskriften giver tre store brød.
Husk også at bruge disse opskrifter:
Opskrift på ciabattabrød
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning
Ingredienser
- 7 dl vand - lunkent
- 10 g gær
- 2 tsk sukker
- 800 g Manitoba hvedemel
- 2 tsk salt
Fremgangsmåde
- Kom lunkent vand - cirka 30 grader varmt - i en skål. Kom også sukker og gær ved og rør det ud med en trægrydeske.
- Sukkeret skal opløses helt, og det selvfølgelig tilsvarende med gæren.
- Bland hvedemelet med det fine salt, og kom det hele i skålen på én gang.
- Rør nu dejen sammen så den er samlet, men rør heller ikke for længe.
- Beklæd skålen med husholdningsfilm så det lukker tæt, og læg også et viskestykke over.
- Her skal dejen hæve i fem timer på køkkenbordet.
- Forvarm ovnen til 275 grader varmluft (jo, ciabattabrødene bages ved HØJ varme).
- Hæld nu dejen ud på et bord, som du har drysset godt med Manitobamel. Dejen er rimelig tynd, og det er også meningen, så bliv ikke forskrækket.
- Fold dejen sammen et par gange fra den ene side til den anden, men ælt IKKE i dejen.
- Skær den ud i tre lige store store stykker, som lægges en smurt bageplade. Træk eventuelt lidt i brødene, og læg dem på bagepladens korte længde, og her kan de lægge ved siden af hinanden. Men hold så meget plads som muligt mellem dem.
- Når ovnen er helt varm, sættes pladen med brødene ind på næstlaveste rille, og her skal de nu bages i knap 20 minutter. Hold øje med dem til sidst, og de må gerne få nogle mørke pletter - men de skal ikke være helt forkullede.
- Tag ciabattabrødene ud af ovnen, og lad dem køle af på en rist. Derefter kan de skæres i skønne skiver.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Nu har du virkelig lækre brød, som er super gode nybagte og til maden.
Lækre og hjemmebagte ciabattabrød, der er utrolig nemme at bage.
Se her hvad bageenzymer kan gøre for dit brød.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jytte
Super lækker og mega nemt at bage, tusinde tak for en rigtig god opskrift. 👏
Mille
De lækreste brød jeg har bagt længe, tak for en dejlig opskrift. Kan jeg lade dejen koldhæve natten over elller hvad skal jeg gøre hvis jeg gerne vil bage om morgenen.
Holger Rørby Madsen
Hej Mille
Tusind tak for de søde ord, og det kan du sagtens. Men sæt så gærmængden ned til ca. 5 gram.
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Karna Kongslev
Hvorfor bliver mine brød lidt bløde i skorpen. Ellers et dejligt brød.
Hilsen Karna
Lise
Hej alle
Jeg har prøvet med og uden olie
Med olie, bliver det mere lidt foccacia agtigt, fedligt, og er lidt svært at styre, så jeg synes absolut, at det bliver bedst uden olie
Men det er smagssag …
Jeg bager brødet en gang om ugen, er et totalt hit 😊
Mange hilsner, Lise
Kurt Pedersen
Kan brødet fryses ?
stine
Mega nem opskrift og superlækker ør brød!!!!!!
Tina
Jeg savner også at vide om der skal olie på brødene inden de skal i ovnen som billederne viser og i så fald hvor meget.
Holger Rørby Madsen
Hej Tina
Du kan komme olie på - eller lade være. Det er ikke afgørende. Men jeg synes et par spiseskefulde olivenolie gør noget godt ved sådan et nybagt ciabattabrød 😕
De bedste hilsner
Holger
Tima
Ka du ikke skrive det ind i opskriften, for jeg fik heller ikke olie på...
Mikael
Har idag prøvet at bage brødet. Men de blev meget flade. Smagte mega godt men meget flade. Kunne godt tænke mig en video af opskriften.
Janet
Hej
Nu har bagt ciabatta brødet 2 gange men kun halv portion, som et brød og langtidshævet natten over. Det er et dejlig nemt brød at bage, lidt ligesom et grydebrød men uden gryde😊 Der kommer mange fine huller i og det virker sprødt og hult, når jeg tar det ud af ovnen. Men, men...når det har stået og afkølet til skæring, virker det lidt klægt og tungt og slet ikke sprødt mere, det til trods for, at jeg har bagt det som anvist i 20 min. 2. gang forsøgte jeg at erstatte 100 g af Manitoba mel med grahamsmel men med samme resultat. Har du en ide, hvad der går galt?
Janet
Hej igen
Nå...men jeg har selv løst gåden om ciabattabrødet. Som sagt, bagte en halv portion som et brød....3. gang var lykkens gang. Jeg kom kun gær på str. med en ært i(stor ært😊)3 dl vand og erstattede de 100 g Manitoba mel med durum mel, 22 min. nederst i ovnen på 275 gr., et voila! Dejligt, luftigt brød med masser af huller og krumme, just as I like it. Tak for hjælpen!😉 Og god jul!
Mo
Hurtigt spørgsmål: Jeg bor i USA og i vores område er det ret svært at fnide meget andet end hvedemel, fuldkornsmel og "brødmel" (bread flour) som jeg ikke er helt med på hvad er på dansk.
Manitoba mel er ikke en mulighed - så hvilken ville du anbefale som bedste erstatning?
Holger Rørby Madsen
Hej Mo
Mel i udlandet kan mange steder være en udfordring, men i dette tilfælde skal du gå efter det hvedemel, der har det højeste indhold af protein. Gerne over 12 gram pr. 100 gram.
Mel med 10 gram protein og derunder er bedst til kager.
De bedste hilsner
Holger
Annelise
Efter 2 1/2 time hævede dejen opover hele køkkenbordet. Så jeg har kun ladet dem hæve indtil da. De er nu i ovnen og ser meget flotte ud. Kan de fryses? Med venlig hilsen Annelise
Marianne
Tusind tak for opskriften på ciabattabrød, som jeg har ændret til 4 flûte. Vi spiser dem flere gange om ugen og venner og bekendte har også bedt om opskriften.
Birgit Hansen
Jeh glæder mig til at bage disse brød, men det undrer mig lidt, at når jeg ser på billederne til sidst, ligner det grangiveligt at du har hældt olivenolie ud over brødet, men det står der intet om i opskriften, du nævner det heller ikke i beskrivelsen?
Trine
Hej, er det meget vigtigt at det bliver rørt med en træske?
Martin
Må sige at det brød her , er blevet en klar favorit herhjemme i familien. Brødet er godt både nybagt eller koldt. Til aftensmaden eller Nutella maden om morgenen. Og så er det utroligt nemt og at lave.
Tak for en god opskrift 🙂
Christina
Kan man lave dejen om aften og lade den stå natten over og bage brødene om morgenen?
Holger Rørby Madsen
Hej Christina
Det kan du sagtens - og det bliver brødet kun bedre af. Rigtig god fornøjelse,
Bedste hilsner
Holger