• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Snacks og søde sager › Churros - opskrift på sprøde og søde spanskrør med kanel

Churros - opskrift på sprøde og søde spanskrør med kanel

Churros i et kræmmerhus
4.8 fra 11 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 1. november 2023 - Udgivet: 15. marts 2022

Churros er sprøde spanskrør, som du kender fra Tivoli og spansktalende lande. De kan laves en halv time, og så har du de lækreste kager.

Churros kender du måske fra Tivoli eller diverse markeder i ind- og udland. Det er sprøde, spanske kager, som friteres i olie og rulles i kanelsukker eller drysses med flormelis.

Rigtige skønne snacks, som mange vil synes, er festlige at få serveret i et kræmmerhus - eller med en skefuld softice og lækker chokoladesovs til.

Se også: Sangria - opskrift på den spanske sommerdrik

Før jeg lavede dem selv, troede jeg, at det var svært og bøvlet at lave churros. Det er det bestemt ikke. Tværtimod. Det er nemt, og så smager de bare godt.

Opskrift på churros spanskrør

Churros i et kræmmerhus
Karen SenecaKaren Seneca

Churros - spanskrør med kanel

4.82 fra 11 stemmer
Churros er sprøde spanskrør, som du kender fra Tivoli og spansktalende lande. De kan laves en halv time, og så har du de lækreste kager.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Søde sager
Køkken: Spansk
Kalorier: 534
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 60 g smør
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2,50 dl vand
  • 150 g hvedemel
  • 1 stk æg - stort
  • ½ tsk salt
  • 1 l rapsolie
Kanelsukker
  • ½ dl sukker
  • 1 spsk kanel - el. mindre

Fremgangsmåde
 

  1. Skær smør i tern og kom det i en gryde med vand, vanilje, sukker og salt.
  2. Når smørret er smeltet og væsken koger, skruer du ned til medium varme. Så hælder du melet i. Rør det hele godt sammen med en grydeske. Vær omhyggelig med at få rørt malet ordentlig ud i dejen, så du ikke får melklumper.
  3. Tag dejen af varmen og hæld olien i en mindre stegegryde. Varm olien op til ca. 170-180 grader.
  4. Nu skal du piske ægget i din dej. Det er let med en el-pisker, og tager ikke mere end et minut.
  5. Kom en tyl hakker på din sprøjtepose og hæld den tykke dej op i sprøjteposen.
  6. Du kan lave kagerne, når olien har en tilpas varme - enten de ovennævnte grader eller også må du tjekke ved at komme en klat dej i og se om, olien straks tager fat og farver dejklumpen.
  7. Sprøjt ca. 10 cm. dej ned i olien og klip af ved tyllen med en saks. Frituresteg ca. fem af gangen, de skal være gyldenbrune, før du fisker dem op med en hulske eller madpincet.
  8. Stegetiden er mellem fem og ti minutter - det er svært at sige præcis, hvis du ikke bruger stegetermometer, Men ens smagssans er den bedste bedømmelse. Når de er stegt færdig, kommes de først på et stykke køkkenrulle til afdrypning, og derefter triller du dem i en blanding af kanel og sukker.
  9. Server churros i en skål eller lav et kræmmerhus til hver.

Næringsindhold

Kalorier: 534kcalKulhydrater: 47gProtein: 4gFedt: 38gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 18gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.5gKolesterol: 33mgNatrium: 392mgKalium: 53mgKostfibre: 2gSukker: 17gVitamin A: 382IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 32mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips og andre opskrifter

Du kan komme forskellige krydderier i dejen eksempelvis kardemomme, vanilje og kanel.

Jeg foretrækker vanilje, fordi vanilje har en mild og fin smag, som passer sammen med det meste.

Se også: Romescosauce - spansk sauce til tapas og dip

Hvem opfandt churros?

De stammer fra Spanien, og derfor kaldes de også for spanskrør eller spanske donuts.

De er da også populære i blandt andet Spanien, Portugal og Frankrig, men nydes bestemt også mange andre steder i verden. Herunder i USA, Mexico og Latinamerika.

Man kender ikke den præcise oprindelse, men der er flere gode bud. Især troværdig er formodningen om, at de lækre spanskrør blev opfundet af hyrder, der boede oppe i de spanske bjerge.

Her var de sprøde kager nemme at tilberede over et bål, og dermed kunne hyrderne få noget lækkert at spise.

Se også: Opskrift på nem tortilla - spansk æggekage med chorizo

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Bagte rabarber
    Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  • billede med hjemmelavede mælkesnitter
    Hjemmelavede mælkesnitter - sådan laver du dem nemt
  • marcipan med nutella og hvid chokolade
    Marcipan med nutella og hvid chokolade
  • Marengsspøgelser til Halloween
    Marengsspøgelser direkte til Halloween

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Ugens madplan uge 35

Ugens madplan uge 35 - her er lækker aftensmad til hele ugen

Billede af squashsalat af rå squash.

Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)

Billede af Axelborg kylling.

Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter

Forsiden lige nu

Billede af millionsalsiccia.
Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)→ Se opskriften
indisk karryret med kylling
Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat→ Se opskriften
billede med chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
billede med blomkålspure
Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål→ Se opskriften
Karolines søndagsgryde
Karolines søndagsgryde (en nem og klassisk gryderet)→ Se opskriften
billederesultat for bærkage
Bærkage med chokolade og lækker flødecreme→ Se opskriften
billederesultat for koldhævede speltboller
Koldhævede speltboller - hæves i køleskab natten over→ Se opskriften
Billede med æblemos.
Æblemos med vanilje og flødeskum (i små dessertglas)→ Se opskriften
chiagrød med mandelmælk
Chiagrød - opskrift på sund grød med chia og mandelmælk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required