Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Snacks og søde sager › Churros - opskrift på sprøde og søde spanskrør med kanel

Churros - opskrift på sprøde og søde spanskrør med kanel

Churros i et kræmmerhus
4.8 fra 11 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMS

Churros er sprøde spanskrør, som du kender fra Tivoli og spansktalende lande. De kan laves en halv time, og så har du de lækreste kager.

Churros kender du måske fra Tivoli eller diverse markeder i ind- og udland. Det er sprøde, spanske kager, som friteres i olie og rulles i kanelsukker eller drysses med flormelis.

Rigtige skønne snacks, som mange vil synes, er festlige at få serveret i et kræmmerhus - eller med en skefuld softice og lækker chokoladesovs til.

Se også: Sangria - opskrift på den spanske sommerdrik

Før jeg lavede dem selv, troede jeg, at det var svært og bøvlet at lave churros. Det er det bestemt ikke. Tværtimod. Det er nemt, og så smager de bare godt.

Opskrift på churros spanskrør

Churros - spanskrør med kanel

Karen SenecaKaren Seneca
4.8 fra 11 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Churros er sprøde spanskrør, som du kender fra Tivoli og spansktalende lande. De kan laves en halv time, og så har du de lækreste kager.
Antal: 4 personer
Ret: Søde sager
Køkken: Spansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 60 g smør
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2,50 dl vand
  • 150 g hvedemel
  • 1 stk æg (stort)
  • ½ tsk salt
  • 1 l rapsolie
Kanelsukker
  • ½ dl sukker
  • 1 spsk kanel (el. mindre)

Fremgangsmåde

  1. Skær smør i tern og kom det i en gryde med vand, vanilje, sukker og salt.
  2. Når smørret er smeltet og væsken koger, skruer du ned til medium varme. Så hælder du melet i. Rør det hele godt sammen med en grydeske. Vær omhyggelig med at få rørt malet ordentlig ud i dejen, så du ikke får melklumper.
  3. Tag dejen af varmen og hæld olien i en mindre stegegryde. Varm olien op til ca. 170-180 grader.
  4. Nu skal du piske ægget i din dej. Det er let med en el-pisker, og tager ikke mere end et minut.
  5. Kom en tyl hakker på din sprøjtepose og hæld den tykke dej op i sprøjteposen.
  6. Du kan lave kagerne, når olien har en tilpas varme - enten de ovennævnte grader eller også må du tjekke ved at komme en klat dej i og se om, olien straks tager fat og farver dejklumpen.
  7. Sprøjt ca. 10 cm. dej ned i olien og klip af ved tyllen med en saks. Frituresteg ca. fem af gangen, de skal være gyldenbrune, før du fisker dem op med en hulske eller madpincet.
  8. Stegetiden er mellem fem og ti minutter - det er svært at sige præcis, hvis du ikke bruger stegetermometer, Men ens smagssans er den bedste bedømmelse. Når de er stegt færdig, kommes de først på et stykke køkkenrulle til afdrypning, og derefter triller du dem i en blanding af kanel og sukker.
  9. Server churros i en skål eller lav et kræmmerhus til hver.

Næringsindhold

Kalorier534kcalKulhydrater47gProtein4gFedt38gMættet fedt10gFlerumættet fedt18gEnkelumættet fedt7gTransfedt0.5gKolesterol33mgNatrium392mgKalium53mgKostfibre2gSukker17gVitamin A382IUVitamin C0.1mgCalcium32mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips og andre opskrifter

Du kan komme forskellige krydderier i dejen eksempelvis kardemomme, vanilje og kanel.

Jeg foretrækker vanilje, fordi vanilje har en mild og fin smag, som passer sammen med det meste.

Se også: Romescosauce - spansk sauce til tapas og dip

Hvem opfandt churros?

De stammer fra Spanien, og derfor kaldes de også for spanskrør eller spanske donuts.

De er da også populære i blandt andet Spanien, Portugal og Frankrig, men nydes bestemt også mange andre steder i verden. Herunder i USA, Mexico og Latinamerika.

Man kender ikke den præcise oprindelse, men der er flere gode bud. Især troværdig er formodningen om, at de lækre spanskrør blev opfundet af hyrder, der boede oppe i de spanske bjerge.

Her var de sprøde kager nemme at tilberede over et bål, og dermed kunne hyrderne få noget lækkert at spise.

Se også: Opskrift på nem tortilla - spansk æggekage med chorizo

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Bagte rabarber
    Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  • billede med hjemmelavede mælkesnitter
    Hjemmelavede mælkesnitter (sådan laver du dem nemt)
  • marcipan med nutella og hvid chokolade
    Marcipan med nutella og hvid chokolade
  • Marengsspøgelser til Halloween
    Marengsspøgelser direkte til Halloween

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required