Churros er sprøde spanskrør, som du kender fra Tivoli og spansktalende lande. De kan laves en halv time, og så har du de lækreste kager.
Churros kender du måske fra Tivoli eller diverse markeder i ind- og udland. Det er sprøde, spanske kager, som friteres i olie og rulles i kanelsukker eller drysses med flormelis.
Rigtige skønne snacks, som mange vil synes, er festlige at få serveret i et kræmmerhus - eller med en skefuld softice og lækker chokoladesovs til.
Se også: Sangria - opskrift på den spanske sommerdrik
Før jeg lavede dem selv, troede jeg, at det var svært og bøvlet at lave churros. Det er det bestemt ikke. Tværtimod. Det er nemt, og så smager de bare godt.
Opskrift på churros spanskrør
Churros - spanskrør med kanel
Ingredienser
- 60 g smør
- 1 spsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 2,50 dl vand
- 150 g hvedemel
- 1 stk æg - stort
- ½ tsk salt
- 1 l rapsolie
Kanelsukker
- ½ dl sukker
- 1 spsk kanel - el. mindre
Fremgangsmåde
- Skær smør i tern og kom det i en gryde med vand, vanilje, sukker og salt.
- Når smørret er smeltet og væsken koger, skruer du ned til medium varme. Så hælder du melet i. Rør det hele godt sammen med en grydeske. Vær omhyggelig med at få rørt malet ordentlig ud i dejen, så du ikke får melklumper.
- Tag dejen af varmen og hæld olien i en mindre stegegryde. Varm olien op til ca. 170-180 grader.
- Nu skal du piske ægget i din dej. Det er let med en el-pisker, og tager ikke mere end et minut.
- Kom en tyl hakker på din sprøjtepose og hæld den tykke dej op i sprøjteposen.
- Du kan lave kagerne, når olien har en tilpas varme - enten de ovennævnte grader eller også må du tjekke ved at komme en klat dej i og se om, olien straks tager fat og farver dejklumpen.
- Sprøjt ca. 10 cm. dej ned i olien og klip af ved tyllen med en saks. Frituresteg ca. fem af gangen, de skal være gyldenbrune, før du fisker dem op med en hulske eller madpincet.
- Stegetiden er mellem fem og ti minutter - det er svært at sige præcis, hvis du ikke bruger stegetermometer, Men ens smagssans er den bedste bedømmelse. Når de er stegt færdig, kommes de først på et stykke køkkenrulle til afdrypning, og derefter triller du dem i en blanding af kanel og sukker.
- Server churros i en skål eller lav et kræmmerhus til hver.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips og andre opskrifter
Du kan komme forskellige krydderier i dejen eksempelvis kardemomme, vanilje og kanel.
Jeg foretrækker vanilje, fordi vanilje har en mild og fin smag, som passer sammen med det meste.
Se også: Romescosauce - spansk sauce til tapas og dip
Hvem opfandt churros?
De stammer fra Spanien, og derfor kaldes de også for spanskrør eller spanske donuts.
De er da også populære i blandt andet Spanien, Portugal og Frankrig, men nydes bestemt også mange andre steder i verden. Herunder i USA, Mexico og Latinamerika.
Man kender ikke den præcise oprindelse, men der er flere gode bud. Især troværdig er formodningen om, at de lækre spanskrør blev opfundet af hyrder, der boede oppe i de spanske bjerge.
Her var de sprøde kager nemme at tilberede over et bål, og dermed kunne hyrderne få noget lækkert at spise.
Se også: Opskrift på nem tortilla - spansk æggekage med chorizo
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: