Chokoladetærte med peanutbutter-creme med en bund lavet af kiks. Så bliver det bare ikke bedre for os, der elsker chokolade og peanuts.
Chokoladetærte med peanut er faktisk en virkelig nem og lækker dessert. Jeg lavede den fornyelig spontant for at have en kage med til min svigerfamilie, da vi blev inviteret til aftensmad.
Og jeg lover jer, den blev virkelig taget i mod med glæde. Alle var helt vilde med den.
Tærten er ret tung og sød, men man kan alligevel ikke lade være med at tage et stykke til. Den smager nemlig helt fantastisk.
Opskrift på chokoladetærte med peanut
Chokoladetærte med peanut
Ingredienser
Bunden
- 100 gram kakaokiks
- 50 gram peanuts - usaltet
- 75 gram smør
- 25 gram sukker
- 1 spsk kakaopulver
- 1 knivspids salt
Peanutcreme
- 50 gram rørsukker
- 15 gram maizena
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk vaniljesukker
- 3 stk æggeblommer
- 2,5 dl sødmælk
- 60 gram peanutbutter - creamy
Chokoladeganache
- 60 gram mørk chokolade
- 0,5 dl piskefløde
- 2 spsk peanuts
Sådan gør du
- Start med at forvarme ovnen til 170 grader almindelig ovn. Tag derefter en tærteform med en diameter på 20 centimeter og smør den.
- Put kiks og peanuts i en foodprocessor og blend det sammen til en form for grov mel. Tilføj kakaopulver, salt og sukker.
- Smelt smørret og hæld henover blandingen. Rør det godt sammen og tilføj det til tærteformen, pres det nu fladt, så det dækker bunden og kanterne af formen. Du kan bruge en ske elle dine hænder til at få dejen presset godt sammen.
- Bag nu bunden i 20 minutter. Tag den derefter ud og lad den køle helt ned.
- Lav derefter cremen. Tag en gryde og tilføj rørsukker, vaniljesukker, maizena og salt. Rør det godt sammen og tilføj æggeblommerne, pisk det godt sammen og tilføj derefter mælken, som også piskes sammen med resten.
- Put nu gryden henover medium til lav varme og rør konstant i den. Lad den varmes op i cirka otte minutter, så den tyknes og får en konsistens som en creme. Tag den derefter af varmen og tilføj peanutbutter. Rør det godt sammen og fordel cremen på den afkølet bund.
- Put tærten i fryseren, mens du laver chokoladeganache, så den køler ned hurtigere.
- Start med at hakke chokoladen fint. Varm derefter piskefløden op til lige under kogepunktet og hæld den udover den hakket chokolade. Rør godt rundt, indtil al chokolade er smeltet.
- Hæld chokoladeganache ud over din chokoladetærte med peanut og pynt med hakkede peanuts. Lad nu tærten køle helt ned og sætte sig. Dette tager cirka to timer i køleskabet.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Jeg har brugt nogle helt simple kakaokiks til bunden. Du kan for eksempel bruge Oreos uden fyld.
Og så har jeg også tilføjet peanuts i selve bunden for at give endnu mere knas og smag.
Denne chokoladetærte med peanut kan du med fordel lave en til to dage i forvejen, da den kun bliver endnu bedre ved at stå på køl og rigtig sætte sig.
Se også andre opskrifter med peanuts:
Del dine ideer og tanker med os andre her: