Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Chokoladetærte med peanut

Chokoladetærte med peanut

Chokoladetærte med peanut
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMS

Chokoladetærte med peanutbutter-creme med en bund lavet af kiks. Så bliver det bare ikke bedre for os, der elsker chokolade og peanuts.

Chokoladetærte med peanut er faktisk en virkelig nem og lækker dessert. Jeg lavede den fornyelig spontant for at have en kage med til min svigerfamilie, da vi blev inviteret til aftensmad.

Og jeg lover jer, den blev virkelig taget i mod med glæde. Alle var helt vilde med den.

Tærten er ret tung og sød, men man kan alligevel ikke lade være med at tage et stykke til. Den smager nemlig helt fantastisk.

Opskrift på chokoladetærte med peanut

Chokoladetærte med peanut

Rakel Seneca
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 28 minutter min
Nedkøling: 2 timer t
Samlet tid: 2 timer t 48 minutter min
Chokoladetærte med peanutbutter-creme i en bund lavet af kiks. Så bliver det bare ikke bedre for os, der elsker chokolade og peanuts.
Antal: 4 personer
Ret: Kager
Køkken: Amerikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Bunden
  • 100 g kakaokiks
  • 50 g peanuts (usaltet)
  • 75 g smør
  • 25 g sukker
  • 1 spsk kakaopulver
  • 1 knivspids salt
Peanutcreme
  • 50 g rørsukker
  • 15 g maizena
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 stk æggeblommer
  • 2,5 dl sødmælk
  • 60 g peanutbutter (creamy)
Chokoladeganache
  • 60 g mørk chokolade
  • 0,5 dl piskefløde
  • 2 spsk peanuts

Fremgangsmåde

  1. Start med at forvarme ovnen til 170 grader almindelig ovn. Tag derefter en tærteform med en diameter på 20 centimeter og smør den.
  2. Put kiks og peanuts i en foodprocessor og blend det sammen til en form for grov mel. Tilføj kakaopulver, salt og sukker.
  3. Smelt smørret og hæld henover blandingen. Rør det godt sammen og tilføj det til tærteformen, pres det nu fladt, så det dækker bunden og kanterne af formen. Du kan bruge en ske elle dine hænder til at få dejen presset godt sammen.
  4. Bag nu bunden i 20 minutter. Tag den derefter ud og lad den køle helt ned.
  5. Lav derefter cremen. Tag en gryde og tilføj rørsukker, vaniljesukker, maizena og salt. Rør det godt sammen og tilføj æggeblommerne, pisk det godt sammen og tilføj derefter mælken, som også piskes sammen med resten.
  6. Put nu gryden henover medium til lav varme og rør konstant i den. Lad den varmes op i cirka otte minutter, så den tyknes og får en konsistens som en creme. Tag den derefter af varmen og tilføj peanutbutter. Rør det godt sammen og fordel cremen på den afkølet bund.
  7. Put tærten i fryseren, mens du laver chokoladeganache, så den køler ned hurtigere.
  8. Start med at hakke chokoladen fint. Varm derefter piskefløden op til lige under kogepunktet og hæld den udover den hakket chokolade. Rør godt rundt, indtil al chokolade er smeltet.
  9. Hæld chokoladeganache ud over din chokoladetærte med peanut og pynt med hakkede peanuts. Lad nu tærten køle helt ned og sætte sig. Dette tager cirka to timer i køleskabet.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Jeg har brugt nogle helt simple kakaokiks til bunden. Du kan for eksempel bruge Oreos uden fyld.

Og så har jeg også tilføjet peanuts i selve bunden for at give endnu mere knas og smag.

Denne chokoladetærte med peanut kan du med fordel lave en til to dage i forvejen, da den kun bliver endnu bedre ved at stå på køl og rigtig sætte sig.

Se også andre opskrifter med peanuts:

Dadler med peanutbutter og chokolade

Sunde Rice Krispies treats

Amerikanske cookies med peanuts og chokolade

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required