Chokolade med saltkaramel har en utrolig dejlig smag. Her er en opskrift, hvor du laver chokoladen i forme, så de får et fint jule-look.
Chokolade med saltkaramel smager, så jule-englene synger. Uanset om du laver dem med mørk eller lys chokolade, har du en en fin julechokolade.
Karamellen laves af sukker, piskefløde og smør drysset med lidt flagesalt. Det er let at lave denne blanding, også at temperere chokolade.
Så længe du har styr på tempereringen af chokoladen, er det ukompliceret at lave disse lækkerier.
Se også disse opskrifter:
- 10 opskrifter på julekonfekt
- Chokoladehjerter med lakridsmarcipan
- Cornflakes-toppe på kun 10 minutter
Opskrift på chokolade med saltkaramel
Chokolade med saltkaramel - juleopskrift
Ingredienser
- 2 dl piskefløde
- 2 dl sukker
- 20 g smør
- 0,5 tsk flagesalt
- 200 g chokolade
Fremgangsmåde
Saltkaramel
- Smelt sukkeret over medium til høj varme. Ikke for høj, så brænder sukkeret på.
- Når det begynder at størkne og får en smuk karamelfarve, varmer du piskefløden op til 70 grader. Det vil sige meget varmt men under kogepunktet.
- Hæld piskefløden i karamelmassen og rør rundt. Lad massen koge op et par minutter.
- Tag gryden af varmen, hæld karamellen i en skål og rør smør og flagesalt i karamellen.
- Lad saltkaramellen køle af på køkkenbordet i en halv times tid.
Fyldte chokolader
- Hak chokoladen groft.
- Temperer din chokolade ved at varme to tredjedele op over et vandbad. Husk: Absolut ingen dråber vand i chokoladen, for så bliver den grynet og mærkelig.
- Når chokoladen er smeltet, tager du den op af vandbadet og rører den sidste tredjedel i.
- Nu hælder du chokolademassen ned i chokoladeformene. Den skal fylde formen helt ud, så du er sikker på, at siderne er dækket af et fint chokoladelag.
- Vend formen på hovedet og bank let på bagsiden, så chokoladen ryger ud af formene. Der skal så meget ud som muligt, så du har plads til saltkaramellen.
- Skrab overskydende chokolade af formen og sæt den på køl i ti minutter.
- Kom karamellen i en pose, klip et lille hul i bunden, så du kan placere den rette mængde karamel i chokoladeformene.
- Tag formen ud og sprøjt karamel i hvert hul. Sæt chokoladen på køl i fem minutter.
- Tag chokoladen ud af køleskabet og hæld resten af den flydende chokolade henover. Skrab med en paletkniv, så du får overskydende chokolade skrabet væk.
- Efter ti minutter kan du trykke din chokolade med saltkaramel ud af formene, hvis det er en silikoneform. Hvis ikke, skal du banke formen let mod køkkenbordet, så du kan få din chokolade ud.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Da jeg har støbt chokoladen i forme med detaljerede mønstre, har jeg ikke brugt pynt.
Men har du almindelige forme med små runde huller eller hjerter, kan du jo pensle med spiseligt guld- eller sølvstøv, når chokoladen er kommet ud af formen.
Det ser festligt ud, og man kan ikke smage guldstøvet overhovedet.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: