Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Snacks og søde sager › Chokolade med saltkaramel

Chokolade med saltkaramel

Chokolade med saltkaramel
4.5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMS
Opdateret: 5. april 2025 - Udgivet: 23. oktober 2021

Chokolade med saltkaramel har en utrolig dejlig smag. Her er en opskrift, hvor du laver chokoladen i forme, så de får et fint jule-look.

Chokolade med saltkaramel smager, så jule-englene synger. Uanset om du laver dem med mørk eller lys chokolade, har du en en fin julechokolade.

Karamellen laves af sukker, piskefløde og smør drysset med lidt flagesalt. Det er let at lave denne blanding, også at temperere chokolade.

Så længe du har styr på tempereringen af chokoladen, er det ukompliceret at lave disse lækkerier.

Se også disse opskrifter:

  • 10 opskrifter på julekonfekt
  • Chokoladehjerter med lakridsmarcipan
  • Cornflakes-toppe på kun 10 minutter

Opskrift på chokolade med saltkaramel

Karen SenecaKaren Seneca

Chokolade med saltkaramel - juleopskrift

4.50 fra 2 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Køletid 30 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Antal: 20 stk
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl sukker
  • 20 g smør
  • 0,5 tsk flagesalt
  • 200 g chokolade
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

Saltkaramel
  1. Smelt sukkeret over medium til høj varme. Ikke for høj, så brænder sukkeret på.
  2. Når det begynder at størkne og får en smuk karamelfarve, varmer du piskefløden op til 70 grader. Det vil sige meget varmt men under kogepunktet.
  3. Hæld piskefløden i karamelmassen og rør rundt. Lad massen koge op et par minutter.
  4. Tag gryden af varmen, hæld karamellen i en skål og rør smør og flagesalt i karamellen.
  5. Lad saltkaramellen køle af på køkkenbordet i en halv times tid.
Fyldte chokolader
  1. Hak chokoladen groft.
  2. Temperer din chokolade ved at varme to tredjedele op over et vandbad. Husk: Absolut ingen dråber vand i chokoladen, for så bliver den grynet og mærkelig.
  3. Når chokoladen er smeltet, tager du den op af vandbadet og rører den sidste tredjedel i.
  4. Nu hælder du chokolademassen ned i chokoladeformene. Den skal fylde formen helt ud, så du er sikker på, at siderne er dækket af et fint chokoladelag.
  5. Vend formen på hovedet og bank let på bagsiden, så chokoladen ryger ud af formene. Der skal så meget ud som muligt, så du har plads til saltkaramellen.
  6. Skrab overskydende chokolade af formen og sæt den på køl i ti minutter.
  7. Kom karamellen i en pose, klip et lille hul i bunden, så du kan placere den rette mængde karamel i chokoladeformene.
  8. Tag formen ud og sprøjt karamel i hvert hul. Sæt chokoladen på køl i fem minutter.
  9. Tag chokoladen ud af køleskabet og hæld resten af den flydende chokolade henover. Skrab med en paletkniv, så du får overskydende chokolade skrabet væk.
  10. Efter ti minutter kan du trykke din chokolade med saltkaramel ud af formene, hvis det er en silikoneform. Hvis ikke, skal du banke formen let mod køkkenbordet, så du kan få din chokolade ud.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip

Da jeg har støbt chokoladen i forme med detaljerede mønstre, har jeg ikke brugt pynt.

Men har du almindelige forme med små runde huller eller hjerter, kan du jo pensle med spiseligt guld- eller sølvstøv, når chokoladen er kommet ud af formen.

Det ser festligt ud, og man kan ikke smage guldstøvet overhovedet.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required