Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Champignonpate - opskrift på vegetar-steg

Champignonpate - opskrift på vegetar-steg

Champignonpate
4.7 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
108
SHARES
FacebookMessenger108PinterestEmailSMS

Champignonpate med valnødder og revet gulerod er den velkendte klassiker med et twist. Den saftige pate smager dejligt både varm og kold.

Champignonpate smager simpelthen så godt, at den vækker lykke hver gang, den bliver serveret.

Denne er inspireret af 80'ernes champignonpate fra Karolines Køkken - en ret, som blev meget populær, selvom kødretter var i meget høj kurs dengang.

Jeg har sat mit eget præg på den, blandt andet med grofthakkede valnødder, revet gulerod og sojasauce. Det sidste er for at fremhæve umamismagen

Opskrift på champignonpate med valnødder

Champignonpate

Karen SenecaKaren Seneca
4.7 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 30 minutter min
Champignonpate med valnødder og revet gulerod er den velkendte klassiker med et twist. Den saftige pate smager dejligt både varm og kold.
Antal: 6 personer
Ret: Vegetar
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 spsk smør
  • 3 løg (finthakkede)
  • 1 stk gulerod (revet)
  • 2 fed hvidløg
  • 500 g champignon (grofthakkede)
  • 1 tsk timian (stødt)
  • 1 dl valnødder (hakkede)
  • 2 spsk sojasauce
  • 2 dl fløde
  • 2 stk æg
  • 1 spsk rasp
  • 2 dl bulgur (kogt, ca 1 dl rå)

Fremgangsmåde

  1. Begynd med at koge bulgur eller ris, du skal bruge 2 dl. kogte ris eller bulgur.
  2. Skyl og hak champignoner, hak løg fint, pres hvidløgsfed og riv guleroden. Hak valnødderne groft.
  3. Smelt en spsk smør på panden og steg løgene, til de er blevet klare.
  4. Tilsæt revet gulerod og hvidløg og steg med i tre-fem minutter.
  5. Fjern løg og gulerod fra panden, tilsæt en spsk smør og rist timian sammen med hvidløg og champignonerne på mellem til høj varme. De sidste par minutter tilsætter du hakkede valnødder.
  6. Hæld væden fra og bland løg-gulerodsblandingen med champignonerne.
  7. Tilsæt 2 æg, 2 dl. fløde, 1 spsk rasp, 2 spsk sojasauce, 2 dl. ris/bulgur og vend det hele godt sammen.
  8. Smag til salt og peber. Husk, at sojasaucen også er salt, så du bliver nødt til at smage til.
  9. Hæld fyldet i en rugbrødsform med plads til mindst 1,5 liter.
  10. Bages i en time på 180 grader. Lad din champignonpate sætte sig i ti minutter før servering.

Næringsindhold

Kalorier422kcalKulhydrater38gProtein12gFedt28gMættet fedt11gFlerumættet fedt9gEnkelumættet fedt6gTransfedt0.2gKolesterol49mgNatrium399mgKalium609mgKostfibre9gSukker6gVitamin A660IUVitamin C7mgCalcium73mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Lige når pateen kommer ud af ovnen, er den ret porøs, men når den har sat sig efter ca. et kvarter, får den en mere fast form.

Spis champignonpate til en rigtig god salat samt stegte kartoffelbåde. Du kan også bruge den som pålæg med et par asier eller rødkål på toppen.

Se flere gode opskrifter her:

Vegetartærte med feta og spinat

Fyldte pirogger med oksekød

Kyllingepie med champignoner

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karin Jeppesen skriver

    august 26, 2023 at 3:40 pm

    Kan man fryse pateen og skal den så være ubagt

    Svar
  2. Pia skriver

    oktober 24, 2021 at 1:25 pm

    Hej.
    Jeg vil lave og servere din champignonpaté til frokostgæster på lørdag. Jeg synes 100 dl valnødder er "lidt" i overkanten. Skal det være 1 dl?
    Venlig hilsen
    Pia

    Svar
    • Karen Seneca skriver

      oktober 25, 2021 at 11:24 am

      Haha, ja, du har helt ret - tak for det, jeg retter med det samme. Bedste hilsner Karen

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required