• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Champagnesorbet - nem opskrift med og uden ismaskine

Champagnesorbet - nem opskrift med og uden ismaskine

billederesultat for champagnesorbet
4.8 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
37
SHARES
FacebookMessenger37PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  27. februar 2025 - Udgivet:  29. juli 2021

Indhold

  1. Her får du opskriften på en nem champagnesorbet, som kan laves med eller uden ismaskine. Laves med champagne Cava, Prosecco eller lignende.
  2. Opskrift på champagnesorbet
  3. Champagnesorbet - nem opskrift med og uden ismaskine
  4. Tips

Her får du opskriften på en nem champagnesorbet, som kan laves med eller uden ismaskine. Laves med champagne Cava, Prosecco eller lignende.

Champagnesorbet er simpelthen noget af det lækreste man kan lave, og så er det en meget nem opskrift med blot tre ingredienser.

En champagnesorbet laves nemlig med sukker, vand og champagne - og ikke andet. Hvis du spørger mig, skal der ikke anvendes citron, da champagnesmagen skal have lov til at stå alene.

Jeg bryder mig heller ikke om at sorbeten er for sød, og derfor bruger jeg forholdsvist altid lidt mindre sukker end vand. Ønsker du en sødere sorbet, ja så er det bare at komme lidt mere sukker i.

Om du laver den af rigtig champagne, en italiensk Asti, spansk Cava eller andet - det er op til dig. Husk blot, at en sødere vin (som eks. Asti) naturligvis giver en sødere sorbet.

Opskriften er beregnet til fire personer som en let dessert - eller flere, hvis du serverer mindre portioner. Eks. mellem to retter.

Se også disse lækre opskrifter:

  • Mimosa
  • Asti med grenadine
  • Velkomstdrink

Opskrift på champagnesorbet

billederesultat for champagnesorbet
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Champagnesorbet - nem opskrift med og uden ismaskine

4.75 fra 12 stemmer
Her får du opskriften på en nem champagnesorbet, som kan laves med eller uden ismaskine. Laves med champagne Cava, Prosecco eller lignende.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
På køl 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 50 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Is
Køkken: Dansk
Kalorier: 163
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 150 g sukker
  • 200 g vand
  • 400 g champagne - eller Asti, Prosecco, Cava eller lignende

Fremgangsmåde
 

  1. Sukker og vand vejes af i en lille gryde og koges op. Rør rundt indtil sukkeret er helt opløst.
  2. Tag gryden af varmen og kom forsigtigt champagne i. Røres helt forsigtigt sammen. De 400 gram champagne svarer til fire deciliter.
  3. Stilles på køl i et par timer.
  4. Champagnesorbet med ismaskine: Kør din sorbet på ismaskine indtil den er klar. Hos mig plejer det at tage ca. 40 minutter. Stilles derefter i fryseren indtil anvendelse.
  5. Uden ismaskine: Kom væsken i en beholder med låg, der stilles i fryseren. Under indfrysningen skal du nu røre i din champagnesorbet en gang hver halve time - eller lidt oftere. Så undgår du at sorbeten krystalliserer. Det tager ca. fire timer før den er klar til brug.

Næringsindhold

Kalorier: 163kcalKulhydrater: 38gProtein: 0.04gFedt: 0.1gNatrium: 11mgKalium: 40mgSukker: 37gVitamin C: 1mgCalcium: 8mgJern: 0.5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige champagnesorbet serveres i flotte glas, og gerne med et blad mynte til.

Brug den som en let dessert - eller i mindre portion mellem til retter, hvor den lækre is renser munden. Det er altså lækkert.

Og så er den skønne sorbet med champagne selvfølgelig også en klassiker nytårsaften.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mette Christensen

    oktober 18, 2024 at 6:15 pm

    Kan man pynte med noget mere ?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required