Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Champagnesorbet - nem opskrift med og uden ismaskine

Champagnesorbet - nem opskrift med og uden ismaskine

billederesultat for champagnesorbet
4.8 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
37
SHARES
FacebookMessenger37PinterestEmailSMS

Her får du opskriften på en nem champagnesorbet, som kan laves med eller uden ismaskine. Laves med champagne Cava, Prosecco eller lignende.

Champagnesorbet er simpelthen noget af det lækreste man kan lave, og så er det en meget nem opskrift med blot tre ingredienser.

En champagnesorbet laves nemlig med sukker, vand og champagne - og ikke andet. Hvis du spørger mig, skal der ikke anvendes citron, da champagnesmagen skal have lov til at stå alene.

Jeg bryder mig heller ikke om at sorbeten er for sød, og derfor bruger jeg forholdsvist altid lidt mindre sukker end vand. Ønsker du en sødere sorbet, ja så er det bare at komme lidt mere sukker i.

Om du laver den af rigtig champagne, en italiensk Asti, spansk Cava eller andet - det er op til dig. Husk blot, at en sødere vin (som eks. Asti) naturligvis giver en sødere sorbet.

Opskriften er beregnet til fire personer som en let dessert - eller flere, hvis du serverer mindre portioner. Eks. mellem to retter.

Se også disse lækre opskrifter:

  • Mimosa
  • Asti med grenadine
  • Velkomstdrink

Opskrift på champagnesorbet

Champagnesorbet - nem opskrift med og uden ismaskine

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 12 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
På køl: 2 timer t
Samlet tid: 2 timer t 50 minutter min
Her får du opskriften på en nem champagnesorbet, som kan laves med eller uden ismaskine. Laves med champagne Cava, Prosecco eller lignende.
Antal: 4 personer
Ret: Is
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 150 g sukker
  • 200 g vand
  • 400 g champagne (eller Asti, Prosecco, Cava eller lignende)

Fremgangsmåde

  1. Sukker og vand vejes af i en lille gryde og koges op. Rør rundt indtil sukkeret er helt opløst.
  2. Tag gryden af varmen og kom forsigtigt champagne i. Røres helt forsigtigt sammen. De 400 gram champagne svarer til fire deciliter.
  3. Stilles på køl i et par timer.
  4. Champagnesorbet med ismaskine: Kør din sorbet på ismaskine indtil den er klar. Hos mig plejer det at tage ca. 40 minutter. Stilles derefter i fryseren indtil anvendelse.
  5. Uden ismaskine: Kom væsken i en beholder med låg, der stilles i fryseren. Under indfrysningen skal du nu røre i din champagnesorbet en gang hver halve time - eller lidt oftere. Så undgår du at sorbeten krystalliserer. Det tager ca. fire timer før den er klar til brug.

Næringsindhold

Kalorier163kcalKulhydrater38gProtein0.04gFedt0.1gNatrium11mgKalium40mgSukker37gVitamin C1mgCalcium8mgJern0.5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Den færdige champagnesorbet serveres i flotte glas, og gerne med et blad mynte til.

Brug den som en let dessert - eller i mindre portion mellem til retter, hvor den lækre is renser munden. Det er altså lækkert.

Og så er den skønne sorbet med champagne selvfølgelig også en klassiker nytårsaften.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mette Christensen skriver

    oktober 18, 2024 at 6:15 pm

    Kan man pynte med noget mere ?

    Svar

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required