• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Ceviche med torsk - delikat sydamerikansk forret

Ceviche med torsk - delikat sydamerikansk forret

Ceviche
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  29. december 2022 - Udgivet:  25. maj 2021

Indhold

  1. Ceviche er en klassisk peruviansk ret med rå fisk marineret i limesaft. Her er opskriften på en delikat forret, som er virkelig nem at tilberede.
  2. Opskrift på ceviche fra Peru
  3. Ceviche med torsk - delikat sydamerikansk forret
  4. Tips

Ceviche er en klassisk peruviansk ret med rå fisk marineret i limesaft. Her er opskriften på en delikat forret, som er virkelig nem at tilberede.

Ceviche er peruvianernes svar på fiske-tatar. En ret med en fin smag af fisk, lime og koriander, som serveres med tacoskaller og en god drink som Pisco Sour.

Vigtigst ved denne ret er, at du marinerer de små fisketern i masser af lime. Limesaften tilbereder nemlig det rå fiskekød, så fibrene nedbrydes, og fisken bliver spiseklar.

For en sikkerheds skyld, bruger jeg altid frossen fisk - eller fryser de friske torskefileter ned et døgns tid for at tage dem op et par timer, før de skal skæres ud.

Det er let og hurtigt at lave ceviche, da den ikke indeholder mange ingredienser.

Opskrift på ceviche fra Peru

Ceviche
Karen SenecaKaren Seneca

Ceviche med torsk - delikat sydamerikansk forret

5 fra 4 stemmer
Ceviche er en klassisk sydamerikansk ret med rå fisk marineret i limesaft. Her er opskriften på en delikat forret, som er nem at tilberede.
Forb. tid 20 minutter min
Marinering 1 time t
Samlet tid 1 time t 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk, Forret
Køkken: Amerikansk
Kalorier: 312
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g torskekød - tern
  • 3 spsk citronsaft
  • 4 stk lime - saften
  • 1 stk rødløg - groft hakket
  • 2 stk avocado - tern eller skiver
  • 1 stk mango - tern
  • 1 bundt koriander
  • 1 stk rød chili - tynde skiver
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Først marinerer du torskekødet: Skær dem ud i fine, små tern, pres lime og citron og vend saften med salt og peber. Hak rødløget og læg torskekødet i marinaden i køleskabet i en time. Marinaden skal dække kødet.
  2. Et kvarter før du tager torskekødet ud af køleskabet, forbereder du de andre ingredienser.
  3. Skær mango og avocado i fine tern.
  4. Fjern kernerne på den røde chilifrugt og skær den i tynde skiver.
  5. Skyl koriander og hak bladene groft.
  6. Når torsken er klar, vender du grøntsagerne og frugten i torske-limeblandingen. Anret på en desserttallerken eller i dessertglas og pynt med korianderblade og klippet purløg.

Næringsindhold

Kalorier: 312kcalKulhydrater: 28gProtein: 21gFedt: 16gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 10gKolesterol: 43mgNatrium: 647mgKalium: 1145mgKostfibre: 10gSukker: 11gVitamin A: 905IUVitamin C: 72mgCalcium: 65mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan bruge andre fisk og skaldyr, for eksempel rejer, sandart, helleflynder og havbars.

Jeg kommer moden mangofrugt i ceviche, da jeg synes, den søde mango passer godt til den syrlige limesaft og den fede fisk.

Du kan eventuelt udskifte mangofrugten med grofthakkede tomater, og du har en lækker ret med fisk.

Andre lækre forretter

  • Avocado med rejer og dressing
    Avocado med rejer og hjemmelavet dressing
  • Carpaccio af jordskokker
    Carpaccio af jordskokker - vegetarisk forret
  • Carpaccio med fisk
    Carpaccio med fisk, kød eller grøntsager - 3 opskrifter
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required