Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Ceviche med torsk - delikat sydamerikansk forret

Ceviche med torsk - delikat sydamerikansk forret

Ceviche
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMS

Ceviche er en klassisk peruviansk ret med rå fisk marineret i limesaft. Her er opskriften på en delikat forret, som er virkelig nem at tilberede.

Ceviche er peruvianernes svar på fiske-tatar. En ret med en fin smag af fisk, lime og koriander, som serveres med tacoskaller og en god drink som Pisco Sour.

Vigtigst ved denne ret er, at du marinerer de små fisketern i masser af lime. Limesaften tilbereder nemlig det rå fiskekød, så fibrene nedbrydes, og fisken bliver spiseklar.

For en sikkerheds skyld, bruger jeg altid frossen fisk - eller fryser de friske torskefileter ned et døgns tid for at tage dem op et par timer, før de skal skæres ud.

Det er let og hurtigt at lave ceviche, da den ikke indeholder mange ingredienser.

Opskrift på ceviche fra Peru

Ceviche med torsk - delikat sydamerikansk forret

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Marinering: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 20 minutter min
Ceviche er en klassisk sydamerikansk ret med rå fisk marineret i limesaft. Her er opskriften på en delikat forret, som er nem at tilberede.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk, Forret
Køkken: Amerikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g torskekød (tern)
  • 3 spsk citronsaft
  • 4 stk lime (saften)
  • 1 stk rødløg (groft hakket)
  • 2 stk avocado (tern eller skiver)
  • 1 stk mango (tern)
  • 1 bundt koriander
  • 1 stk rød chili (tynde skiver)
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Først marinerer du torskekødet: Skær dem ud i fine, små tern, pres lime og citron og vend saften med salt og peber. Hak rødløget og læg torskekødet i marinaden i køleskabet i en time. Marinaden skal dække kødet.
  2. Et kvarter før du tager torskekødet ud af køleskabet, forbereder du de andre ingredienser.
  3. Skær mango og avocado i fine tern.
  4. Fjern kernerne på den røde chilifrugt og skær den i tynde skiver.
  5. Skyl koriander og hak bladene groft.
  6. Når torsken er klar, vender du grøntsagerne og frugten i torske-limeblandingen. Anret på en desserttallerken eller i dessertglas og pynt med korianderblade og klippet purløg.

Næringsindhold

Kalorier312kcalKulhydrater28gProtein21gFedt16gMættet fedt2gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt10gKolesterol43mgNatrium647mgKalium1145mgKostfibre10gSukker11gVitamin A905IUVitamin C72mgCalcium65mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Du kan bruge andre fisk og skaldyr, for eksempel rejer, sandart, helleflynder og havbars.

Jeg kommer moden mangofrugt i ceviche, da jeg synes, den søde mango passer godt til den syrlige limesaft og den fede fisk.

Du kan eventuelt udskifte mangofrugten med grofthakkede tomater, og du har en lækker ret med fisk.

Andre lækre forretter

  • Avocado med rejer og dressing
    Avocado med rejer og hjemmelavet dressing
  • Carpaccio af jordskokker
    Carpaccio af jordskokker - vegetarisk forret
  • Carpaccio med fisk
    Carpaccio med fisk, kød eller grøntsager - 3 opskrifter
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required