Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Calamari - sprøde blæksprutteringe

Calamari - sprøde blæksprutteringe

Calamari
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMS

Calamari er blæksputteringe, som er helt sprøde og friturestegte. De er den perfekte snack og giver følelsen af ferie ved Middelhavet.

Calamari er virkelig sprøde og lækre. Jeg har nogle rigtig dejlige minder tilknyttet denne ret, da den ofte bliver serveret i Sydeuropa, hvor jeg tilbragt mange dejlige ferier.

Retten serveres ofte med frisk citron og en tartare-sauce eller aioli. Den kan også serveres som en del af et skaldyrsfad med forskellige retter med alt godt fra havet.

Hos min fiskehandler køber jeg blæksprutterne renset og klar til at blive lavet, men du kan godt købe dem hele og så rense dem selv.

Du skal blot skære fangearmene af, og så kan du hive indvolde og tube ud.

Opskrift på calamari

Calamari

Rakel Seneca
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Calamari er blæksputteringe, som er helt sprøde og friturestegte. De er den perfekte snack og giver følelsen af ferie ved Middelhavet.
Antal: 4 portioner
Ret: Fisk
Køkken: Spansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 6 stk blæksprutter
  • 5 dl mælk
  • 1 dl hvedemel
  • 0,5 tsk salt
  • 1 l olie til friture

Fremgangsmåde

  1. Start med at vaske og rense blæksprutterne. Skær dem derefter i ringe og kom dem i en skål. Tilføj mælken til dem, og sæt skålen på køl i cirka 30 minutter.
  2. Hæld hvedemelet til på en tallerken og bland salt sammen med det.
  3. Tag nu en gryde og tilføj olien, varm den godt op. Tag nu et par blæksprutteringe af gangen og ryst overskydende mælk af og vend dem i hvedemel.
  4. Put dem ned i olien og lad dem friturestege i cirka to minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde. Forsæt, indtil alle ringene er lavet.
  5. Drys med salt og server straks med citronsaft.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Du kan sagtens lade ringene ligge i mælk henover natten, det gør calamari mere møre og fjerner smagen af fisk.

Se også andre lækre opskrifter:

Fiskefingre

Gambas al Ajillo - spanske rejer

Sådan laver du fiskefilet

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vi støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required