• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Aftensmad › Calamari - sprøde blæksprutteringe

Calamari - sprøde blæksprutteringe

Calamari
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 19. maj 2022 - Udgivet: 9. februar 2022

Calamari er blæksputteringe, som er helt sprøde og friturestegte. De er den perfekte snack og giver følelsen af ferie ved Middelhavet.

Calamari er virkelig sprøde og lækre. Jeg har nogle rigtig dejlige minder tilknyttet denne ret, da den ofte bliver serveret i Sydeuropa, hvor jeg tilbragt mange dejlige ferier.

Retten serveres ofte med frisk citron og en tartare-sauce eller aioli. Den kan også serveres som en del af et skaldyrsfad med forskellige retter med alt godt fra havet.

Hos min fiskehandler køber jeg blæksprutterne renset og klar til at blive lavet, men du kan godt købe dem hele og så rense dem selv.

Du skal blot skære fangearmene af, og så kan du hive indvolde og tube ud.

Opskrift på calamari

Calamari
Rakel Seneca

Calamari

5 fra 2 stemmer
Calamari er blæksputteringe, som er helt sprøde og friturestegte. De er den perfekte snack og giver følelsen af ferie ved Middelhavet.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 portioner
Ret: Fisk
Køkken: Spansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 6 stk blæksprutter
  • 5 dl mælk
  • 1 dl hvedemel
  • 0,5 tsk salt
  • 1 l olie - til friture

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at vaske og rense blæksprutterne. Skær dem derefter i ringe og kom dem i en skål. Tilføj mælken til dem, og sæt skålen på køl i cirka 30 minutter.
  2. Hæld hvedemelet til på en tallerken og bland salt sammen med det.
  3. Tag nu en gryde og tilføj olien, varm den godt op. Tag nu et par blæksprutteringe af gangen og ryst overskydende mælk af og vend dem i hvedemel.
  4. Put dem ned i olien og lad dem friturestege i cirka to minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde. Forsæt, indtil alle ringene er lavet.
  5. Drys med salt og server straks med citronsaft.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan sagtens lade ringene ligge i mælk henover natten, det gør calamari mere møre og fjerner smagen af fisk.

Se også andre lækre opskrifter:

Fiskefingre

Gambas al Ajillo - spanske rejer

Sådan laver du fiskefilet

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)
  • Billede af Axelborg kylling.
    Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter
  • Billede af hvid bolognese.
    Hvid bolognese uden tomater

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Forsiden lige nu

Billede med auberginefad.
Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad (nemme og lækre retter)→ Se opskriften
billede til kylling Gong Bao
Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad→ Se opskriften
laks med porrer i fad
Laks med porrer og spidskål - en populære fiskeret→ Se opskriften
syltede citroner saltcitroner
Syltede citroner - nem opskrift på saltcitroner→ Se opskriften
Billede af millionsalsiccia.
Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)→ Se opskriften
indisk karryret med kylling
Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat→ Se opskriften
billede med chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
billede med blomkålspure
Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required