Calamari er blæksputteringe, som er helt sprøde og friturestegte. De er den perfekte snack og giver følelsen af ferie ved Middelhavet.
Calamari er virkelig sprøde og lækre. Jeg har nogle rigtig dejlige minder tilknyttet denne ret, da den ofte bliver serveret i Sydeuropa, hvor jeg tilbragt mange dejlige ferier.
Retten serveres ofte med frisk citron og en tartare-sauce eller aioli. Den kan også serveres som en del af et skaldyrsfad med forskellige retter med alt godt fra havet.
Hos min fiskehandler køber jeg blæksprutterne renset og klar til at blive lavet, men du kan godt købe dem hele og så rense dem selv.
Du skal blot skære fangearmene af, og så kan du hive indvolde og tube ud.
Opskrift på calamari
Calamari
Ingredienser
- 6 stk blæksprutter
- 5 dl mælk
- 1 dl hvedemel
- 0,5 tsk salt
- 1 l olie - til friture
Fremgangsmåde
- Start med at vaske og rense blæksprutterne. Skær dem derefter i ringe og kom dem i en skål. Tilføj mælken til dem, og sæt skålen på køl i cirka 30 minutter.
- Hæld hvedemelet til på en tallerken og bland salt sammen med det.
- Tag nu en gryde og tilføj olien, varm den godt op. Tag nu et par blæksprutteringe af gangen og ryst overskydende mælk af og vend dem i hvedemel.
- Put dem ned i olien og lad dem friturestege i cirka to minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde. Forsæt, indtil alle ringene er lavet.
- Drys med salt og server straks med citronsaft.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Du kan sagtens lade ringene ligge i mælk henover natten, det gør calamari mere møre og fjerner smagen af fisk.
Se også andre lækre opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: