Caipirinha
Ingredienser
- 4 cl Cachaca (eller hvid rom)
- 3 cl sukkersirup
- 1 tsk rørsukker
- 0,5 lime
- 3 cl limesaft
- is (knust)
Fremgangsmåde
- Del den halve lime (husk den skal være økologisk!) i tre bde og kom dem i et glas.
- Mas limebådene med en muddler eller lignende.
- Kom så Cachaca i sammen med sukkersirup, rørsukker og limesaft. Rør rundt. Eller anvend en hvid rom.
- Tilsæt knust is, så glasset bliver fyldt godt op.
- Den færdige Caipirinha serveres straks.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på Caipirinha
Caipirinha blev for alvor kendt verden over under De Olympiske Lege i Rio i Brasilien i 2016, hvor den dels blev nydt i store mængder, hvor mange deltagere og tilskuere også tog den med sig hjem som et dejligt minde fra begivenheder.
Caipirinhaen er nærmest en nationaldrink i Brasilien, og for mange vil den måske minde meget om den klassiske Mojito, der stammer fra Cuba. Men der er altså nogle forskelle på de to drinks.
Dels bliver en rigtig Caipirinha lavet med Cachaca, der produceres af saft fra sukkerrør. Derfor minder den også meget om netop rom, og kan du ikke skaffe Cachaca, kan du fint erstatte det med en hvid rom.
Modsat Cachaca fremstilles rom af melasse fra sukkerrør.
Opskriften er beregnet pr. person.
Se også de populære drinksopskrifter på:
Tips
Den færdige Caipirinha serveres straks. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Margrethe skriver
Lækkert 👍
Viggo skriver
Man kan også vælge at lave en rigtig caipirinia. 1/2 flaske çachsa, 10 almindelig størrelse isterninger, 1 dl rørsukker og 6 limefrugter skåret i stykker. Alt sammen op i en stor skål og så mast godt rundt til isen er knust og sukkeret smeltet.