• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Cæsarsalat - opskrift med kylling og dressing

Cæsarsalat - opskrift med kylling og dressing

cæsarsalat
4.7 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
34
SHARES
FacebookMessenger34PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  31. oktober 2023 - Udgivet:  19. januar 2022

Cæsarsalat med kylling er en ægte klassiker fra New York - kendt som Caesar Salad. Her får du den også opskriften på den særlige dressing.

Cæsarsalat med kylling er en salat, hvor alle elementer er gennemtænkte. Fra de friske salatblade til de sprøde brødcroutoner, fra parmesanens umamismag til den cremede cæsardressing. Det hele går op i en højere enhed.

I dressingen på en klassisk caesar salad er der et par ansjoser. For fiskehadere eller ansjosmodstandere virker det underligt, men tro mig, du får ikke en fisket smag i dressingen.

De småbitte, salte fisk gør i stedet noget magisk ved smagsindtrykket, så prøv at overvinde din eventuelle modstand og blend et par stykker med dressingen.

Det bliver virkelig en fremragende cæsardressing og i det hele taget en særdeles appetitlig salat.

Opskrift på klassisk cæsarsalat

cæsarsalat
Karen SenecaKaren Seneca

Cæsarsalat med kylling

4.67 fra 6 stemmer
Cæsarsalat med kylling er en ægte klassiker fra New York - kendt som Caesar Salad. Her får du den også opskriften på den særlige dressing.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Salat
Køkken: Amerikansk
Kalorier: 596
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Croutoner
  • ½ ciabattabrød - i store tern
  • 4 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
Kylling til cæsarsalat
  • 3 kyllingebryst - i skiver
  • 2 spsk citron
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk paprika
  • salt og friskkværnet peber
Dressing
  • 3 ansjoser
  • 2 fed hvidløg
  • 1,5 tsk Worcestershire 
  • 2 tsk citronsaft
  • 1.5 dl mayonnaise
  • 1,5 dl parmesan
  • salt og friskkværnet peber
Salaten
  • 1,5 stk romainesalat - el. 3 hjertesalater
  • parmesanflager

Fremgangsmåde
 

Croutoner
  1. Skær et halvt - eller et helt - ciabattabrød i skiver. Del skiverne i store tern.
  2. Læg dem i en dyb tallerken og dryp olivenolie over. Tilføj salt og peber og vend rundt, så det fordeler sig nogenlunde ens på brødternene.
  3. Bag i ovnen i 8 minutter. Tag ud og sæt til side.
Kylling
  1. Bland olivenolie, citronsaft, salt og peber og paprika sammen i et glas.
  2. Læg brysterne i et fad og fordel blandingen hen over.
  3. Steg i ovnen ca. 20 minutter på 180 grader varmluft. Hvis kyllingebrysterne er for blege, kan du hælde barbecuedressing over og stege dem yderligere fem minutter. Tag dem ud af ovnen og lad dem hvile.
Dressing til cæsarsalat
  1. Blend alle ingredienserne i en minihakker eller en lille blender. Smag til og tilføj, hvis du ønsker mere syre (citron) eller umami (parmesan og ansjoser). Sæt på køl.
Salaten
  1. Skyl salaten og del den op, så du har alle bladene liggende. De små må godt komme hele i salatskålen, de store skal rives lidt i stykker - ca. en tredjedel. Har du købt hjertesalat, skal du bare skære bunden af og bruge alle bladene hele i en cæsar salat.
  2. Skær nu kyllingen i skiver og lav flager af parmesanosten med en ostekniv eller kartoffelskræller.
  3. Læg salatbladene i en stor skål. Vend dressingen ned i og rør den godt rundt.
  4. Vend kyllingeskiver og croutoner i salaten.
  5. Top med parmesanflager og eventuelt fintrevet parmesanost. Server salaten med et flute el.lign.

Næringsindhold

Kalorier: 596kcalKulhydrater: 3gProtein: 14gFedt: 59gMættet fedt: 13gFlerumættet fedt: 19gEnkelumættet fedt: 24gTransfedt: 0.1gKolesterol: 42mgNatrium: 2034mgKalium: 71mgKostfibre: 0.2gSukker: 1gVitamin A: 337IUVitamin C: 4mgCalcium: 455mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Server den med kølig hvidvin eller et glas mousserende vin og nyd den som en lækker frokostret alene eller med dine venner.

Når du serverer salaten, ser det godt ud, hvis du lige river parmesan henover.

Server gerne en cæsarsalat med et godt brød. Evenuelt. et stykke hjemmebagt grydebrød.

Se andre lækre opskrifter

  • billederesultat for kylling med feta
    Kylling med feta og basilikum bagt i ovn
  • Kyllingesalat med bacon og spidskål
    Kyllingesalat med bacon og spidskål
  • tex mex salat
    Tex Mex salat med kylling
  • En sund og lækker thailandsk kyllingesalat, der kan serveres som et måltid. Eller undlad kyllingen, og brug salaten som tilbehør. Foto: Newyorker By Heart, Madensverden.dk.
    Thailandsk kyllingesalat med krydret dressing
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required