• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Bulgursalat med spidskål og peberfrugt

Bulgursalat med spidskål og peberfrugt

billederesultat for Bulgursalat med spidskål og peberfrugt
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
137
SHARES
FacebookMessenger137PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  28. oktober 2020 - Udgivet:  28. oktober 2020

Her får du opskriften på den bedste bulgursalat med spidskål. Bulgur er fremragende i salat, og salaten afløser kartofler, ris eller pasta til maden.

Jeg elsker spidskål - og bulgur, der jo nærmest er en fætter til pastaen. Og når man så blander dem sammen til en bulgursalat med spidskål, ja så bliver det ikke meget bedre.

Bulgursalaten er meget mættende (den har et højt fiberindhold), og den træder i stedet for kartofler, pasta eller ris.

Og så tager den blot få minutter at lave.

Opskrift på bulgursalat med spidskål

billederesultat for Bulgursalat med spidskål og peberfrugt
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Bulgursalat med spidskål og peberfrugt

5 fra 1 stemme
Min opskrift på den bedste bulgursalat med spidskål. Bulgur er fremragende i salat, og salaten afløser kartofler, ris eller pasta til maden.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 dl bulgur
  • 3 dl vand - måske lidt mere
  • 0,5 spidskål
  • 1 rød peberfrugt
  • 0,5 agurk
  • 1 håndfuld persille - hakket
  • 3 spsk citronsaft
  • 2 spsk olivenolie

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at koge bulguren. Kom vand, en smule salt og bulgur i en gryde, og kog det op. Skru ned for varmen, så bulguren blot står og simre.
  2. Lad den simre i cirka 10-12 minutter, og tilsæt om nødvendigt lidt mere vand. Bulgur skal have lidt bid, men på den anden side heller ikke være for hård i denne bulgursalat med spidskål.
  3. Tag bulguren af blusset, og lad den stå og køle af nogle minutter.
  4. Fjern de yderste blade på spidskålen, og skær den i helt tynde strimler fra spidsen og ind. Du skal bruge et halvt spidskål, så der er lidt til rest til en god salat med spidskål i morgen.
  5. Kom spidskålen op i en smuk salatskål, og vend den med citronsaft og olivenolie.
  6. Skær peberfrugten i små tern, og tilsæt til salaten.
  7. Det samme med den halve agurk. Del den på langs, fjern kernerne i midten med en teske, og skær agurken i mindre tern, som kommes ved salaten.
  8. Hak persillen groft, kom den i skålen, og og tilsæt også den kogte bulgur.
  9. Vend bulgursalaten forsigtigt rundt, og så er den klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Hvis du tilsætter noget stegt kylling i tern, kan bulgur med spidskål faktisk sagtens gå som en hovedret.

Meget sund. Meget nemt.

Se også disse opskrifter:

Bulgursalat

4.7 fra 45 stemmer
Bulgursalat er sundt tilbehør til de fleste kødretter. Kog bulgur ved svag varme, og vend din bulgur salat med bla. tomater, agurk og persille. Eller feta.
Gå til opskrift
billede med bulgursalat med eller uden feta

Bulgur med grøntsager og kylling (one pot opskrift)

4.7 fra 36 stemmer
Bulgur med grøntsager og kylling er lækker aftensmad, som alle kan lide. Samtidig er bulgurgryden nem at lave, da det hele tilberedes i samme gryde.
Gå til opskrift
billede med bulgur med grøntsager og kylling
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required