Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Dessert › Budapestrulle med nøddemarengs og chokolade

Budapestrulle med nøddemarengs og chokolade

Budapestrulle - marengsrulle
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
189
SHARES
FacebookMessenger189PinterestEmailSMS
Opdateret: 1. august 2025 - Udgivet: 1. december 2022

Budapestrulle er en marengsroulade bagt med valnødder og rullet om chokolade, flødeskum og jordbær. Den smager helt fantastisk.

Oversigt over indhold
  • Budapestrulle er en marengsroulade bagt med valnødder og rullet om chokolade, flødeskum og jordbær. Den smager helt fantastisk.
  • Opskrift på Budapestrulle med jordbær og chokolade
  • Budapestrulle med jordbær og chokolade
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Tip
  • Kommentarer

Budapestrulle med jordbær og chokolade er en fantastisk lækker og frisk dessert. Det er en dejlig blanding af nødder, marengs, bær, flødeskum og selvfølgelig chokolade.

En budapestrulle kan i princippet indeholde lige præcis den slags frugt du bedst kan lide, traditionelt set bliver der brugt mandariner fra dåse, men jeg kan personligt bedst lide jordbær.

Det samme gælde nødderne. Jeg brugte valnødder da de smager skønt med chokolade. Ellers er hasselnødder og mandler også gode bud.

Opskrift på Budapestrulle med jordbær og chokolade

Rakel Seneca

Budapestrulle med jordbær og chokolade

5 fra 4 stemmer
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Svensk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Bunden
  • 3 stk æggehvider
  • 50 g valnødder
  • 140 g flormelis
  • 1 spsk maizena
  • 20 g mandler
Fyldet
  • 100 g jordbær
  • 100 g mørk chokolade
  • 1,5 dl piskefløde
  • 1 spsk flormelis
  • 1 tsk vaniljepulver
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at blende valnødderne til en mel. Pisk derefter æggehviderne helt stive. Tilføj flormelis lidt af gangen i mens du forsat pisker. Tilføj maizena og valnøddemelet. Vend det forsigtigt sammen.
  2. Tag en bageplade beklædt med bagepapir og smør marengsmassen forsigtigt ud på den til en rektangel. Tag mandlerne og hak dem fint, drys dem derudover henover marengsen.
  3. Bag dem nu ved 175 grader i cirka 20 minutter, men kig gerne til bunden efter cirka 15 minutter for at sikre dig den ikke får for meget. Den skal kun være let gylden.
  4. Tag marengsen ud og put bagepapir på den og vend den på hovedet. Forsigtigt pilles det første lag bagepapir af. Lad den nu køle ned.
  5. Lav fyldet ved at piske fløden til flødeskum, tilføj derefter flormelis og vaniljepulver. Skær jordbær og chokolade i små stykker.
  6. Når kagen skal samles smøres flødeskummen på bunden, fordel jordbær og chokolade og så ruller du den forsigtigt samen som en roulade.
  7. Pynt med lidt ekstra flødeskum, jordbær og chokolade på toppen og server straks.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip

Du kan også fryse desserten ned og servere den som en slags lækker iskage. Det kan jeg klart anbefale til varme sommerdage.

Og så kan du selvfølgelig variere bærrene i Budapestrulle, så du får lige de bær, du bedst kan lide.

Se også andre lækre jordbærdesserter:

Pistaciemazarin med jordbær og vaniljecreme

Jordbær trifli - nem trifli med jordbær og makroner

Rouladedessert - lækker dessert med creme og jordbær

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required