• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Kager › Brunsvigerkagemand til fødselsdagen

Brunsvigerkagemand til fødselsdagen

billede med brunsvigerkagemand
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
15
SHARES
FacebookMessenger15PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 11. august 2022 - Udgivet: 11. august 2022

Brunsvigerkagemand er en af de bedste kager til fødselsdagen. Den er dejlig svampet og blød, og så smager den fantastisk af remonce.

Brunsvigerkagemand er bare så lækker. Den består af en slags blød gærdej, der både er svampet og velsmagende blandt andet af en smule kardemomme.

Derudover er der et tykt lag remonce, som synker ned i dejen og gør kagen sød og aromatisk, så bliver det altså ikke bedre.

Det gør også, at denne kage er perfekt til fødselsdage. Især når man dekorerer kagen med slik, så er man i hvert fald garanteret, at man bliver populær hos børnene. En lækker kagemand med brunsviger.

Opskrift på brunsvigerkagemand

billede med brunsvigerkagemand
Rakel Seneca

Brunsvigerkagemand

4.84 fra 6 stemmer
Brunsvigerkagemand er en af de bedste kager til fødselsdagen. Den er dejlig svampet og blød, og så smager den fantastisk af remonce.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
hævning 1 time t
Samlet tid 1 time t 35 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 525
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Remonce
  • 100 g smør
  • 1 knivspids salt
  • 125 g brun farin
  • 0,5 tsk kanel - stødt
Kage
  • 1 dl sødmælk
  • 25 g gær
  • 40 g smør - usaltet
  • 0,5 tsk salt
  • 25 g sukker
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 1 stk æg
  • 250 g hvedemel
  • blandet slik

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave remoncen; I en lille gryde tilføjes smør, salt, brun farin og kanel. Smelt det langsomt sammen under lav varme, imens du rører rundt.
  2. Lad remoncen køle helt af, mens du laver kagen.
  3. Start med at varme mælken op til lillefingervarme og smuldr gæren ud i mælken. Smelt nu smørret og tilføj til mælke-gærblandingen, når smørret er lunt.
  4. Tilføj derefter salt, sukker, kardemomme og æg. Rør det godt sammen og tilføj hvedemel. Rør dejen sammen, den vil være meget klistret, men det er meningen.
  5. Ælt dejen i cirka fem minutter. Gør en bageplade klar med bagepapir.
  6. Form dejen, så den ligner en kagemand og gør dejen en smule flad. Dæk dejen til med et viskestykke og lad den hæve i en time.
  7. Når dejen er hævet, trykker du dybe huller rundt omkring i dejen. Fordel remoncen udover dejen, og lad den falde ned i hullerne.
  8. Bag derefter din brunsvigerkagemand i en forvarmet ovn ved 175 grader i 25 minutter.
  9. Lad kagen køle en smule ned og pynt derefter med slik.

Næringsindhold

Kalorier: 525kcalKulhydrater: 70gProtein: 7gFedt: 25gMættet fedt: 15gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 1gKolesterol: 82mgNatrium: 439mgKalium: 113mgKostfibre: 2gSukker: 36gVitamin A: 688IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 59mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Du kan bruge lige præcis det slik, som du bedst kan lide til at dekorere din brunsvigerkagemand eller -kone.

Ellers kan du også undlade slikket, hvis du foretrækker en mere klassisk brunsvigersmag.

Se andre opskrifter til fødselsdagen:

Hjemmelavede fødselsdagsboller

Sukkerbrødskage med jordbær og flødeskum

Kagemand af frugt til børnefødselsdagen

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer
  • Billede med mørk chokoladekage.
    Mørk chokoladekage
  • billede til italiensk chokoladekage
    Italiensk chokoladekage med rigtig chokolade

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Ugens madplan uge 35

Ugens madplan uge 35 - her er lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Billede af millionsalsiccia.
Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)→ Se opskriften
indisk karryret med kylling
Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat→ Se opskriften
billede med chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
billede med blomkålspure
Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål→ Se opskriften
Karolines søndagsgryde
Karolines søndagsgryde (en nem og klassisk gryderet)→ Se opskriften
billederesultat for bærkage
Bærkage med chokolade og lækker flødecreme→ Se opskriften
billederesultat for koldhævede speltboller
Koldhævede speltboller - hæves i køleskab natten over→ Se opskriften
Billede med æblemos.
Æblemos med vanilje og flødeskum (i små dessertglas)→ Se opskriften
chiagrød med mandelmælk
Chiagrød - opskrift på sund grød med chia og mandelmælk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required