Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Brunsvigerkagemand til fødselsdagen

Brunsvigerkagemand til fødselsdagen

billede med brunsvigerkagemand
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook16PinterestSMSEmailMessenger
16
DELINGER

Brunsvigerkagemand er en af de bedste kager til fødselsdagen. Den er dejlig svampet og blød, og så smager den fantastisk af remonce.

Brunsvigerkagemand er bare så lækker. Den består af en slags blød gærdej, der både er svampet og velsmagende blandt andet af en smule kardemomme.

Derudover er der et tykt lag remonce, som synker ned i dejen og gør kagen sød og aromatisk, så bliver det altså ikke bedre.

Det gør også, at denne kage er perfekt til fødselsdage. Især når man dekorerer kagen med slik, så er man i hvert fald garanteret, at man bliver populær hos børnene. En lækker kagemand med brunsviger.

Opskrift på brunsvigerkagemand

Brunsvigerkagemand

Rakel Seneca
4.8 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
hævning: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 35 minutter min
Brunsvigerkagemand er en af de bedste kager til fødselsdagen. Den er dejlig svampet og blød, og så smager den fantastisk af remonce.
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Remonce
  • 100 g smør
  • 1 knivspids salt
  • 125 g brun farin
  • 0,5 tsk kanel (stødt)
Kage
  • 1 dl sødmælk
  • 25 g gær
  • 40 g smør (usaltet)
  • 0,5 tsk salt
  • 25 g sukker
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 1 stk æg
  • 250 g hvedemel
  • blandet slik

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave remoncen; I en lille gryde tilføjes smør, salt, brun farin og kanel. Smelt det langsomt sammen under lav varme, imens du rører rundt.
  2. Lad remoncen køle helt af, mens du laver kagen.
  3. Start med at varme mælken op til lillefingervarme og smuldr gæren ud i mælken. Smelt nu smørret og tilføj til mælke-gærblandingen, når smørret er lunt.
  4. Tilføj derefter salt, sukker, kardemomme og æg. Rør det godt sammen og tilføj hvedemel. Rør dejen sammen, den vil være meget klistret, men det er meningen.
  5. Ælt dejen i cirka fem minutter. Gør en bageplade klar med bagepapir.
  6. Form dejen, så den ligner en kagemand og gør dejen en smule flad. Dæk dejen til med et viskestykke og lad den hæve i en time.
  7. Når dejen er hævet, trykker du dybe huller rundt omkring i dejen. Fordel remoncen udover dejen, og lad den falde ned i hullerne.
  8. Bag derefter din brunsvigerkagemand i en forvarmet ovn ved 175 grader i 25 minutter.
  9. Lad kagen køle en smule ned og pynt derefter med slik.

Næringsindhold

Kalorier525kcalKulhydrater70gProtein7gFedt25gMættet fedt15gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gTransfedt1gKolesterol82mgNatrium439mgKalium113mgKostfibre2gSukker36gVitamin A688IUVitamin C0.1mgCalcium59mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Noter

Du kan bruge lige præcis det slik, som du bedst kan lide til at dekorere din brunsvigerkagemand eller -kone.

Ellers kan du også undlade slikket, hvis du foretrækker en mere klassisk brunsvigersmag.

Se andre opskrifter til fødselsdagen:

Hjemmelavede fødselsdagsboller

Sukkerbrødskage med jordbær og flødeskum

Kagemand af frugt til børnefødselsdagen

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af vaniljekranse med mandler til sprøjtepose.
    Vaniljekranse med mandler til sprøjtepose
  • Billede af tranebærkage.
    Tranebærkage med appelsin (amerikansk cranberry cake)
  • Billede af Lagkagehusets pebernødder.
    Lagkagehusets pebernødder (opskrift på nemme pebernødder)
  • Figentærte
    Figentærte (lækker tærte med figner)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required