Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Brombærkage

Brombærkage (nem kage med brombær og crumble)

billede med brombærkage med crumble
4.7 fra 28 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.1k
SHARES
FacebookMessenger1.1kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Brombærkage
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på brombærkage
  • Tips
  • Kommentarer

Brombærkage

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 28 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 55 minutter min
Opskrift på nem brombærkage med friske brombær og en skøn crumble på toppen. Brombærkagen er nem at lave, og opskriften er med billeder.
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Dej
  • 125 g sukker
  • 125 g smør blødt
  • 2 æg
  • 125 g hvedemel
  • 200 g brombær
Crumble
  • 25 g havregryn
  • 25 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 50 g smør
  • 25 g mandelsplitter

Fremgangsmåde

  1. Sukker kommes i en skål sammen smør, der er delt i mindre stykker. Smørret skal være blødt, men ikke smeltet. Pisk det luftigt. Pisk derefter æggene i et ad gangen.
    dej til brombærkage
  2. Til sidst kommes hvedemel i og dejen piskes jævn.
  3. Smør en tærteform eller lignende fad. Jeg har her anvendt en firkantet tærteform med løs bund, og formen er 18 gange 18 centimeter.
  4. Fordel dejen i formen, så den er helt jævn.
    billede med dej til brombærkage i tærteform
  5. Brombær skylles nænsomt og dryppes tørre. Derefter sættes brombærrene ned i dejen.
    billede med brombær i brombærkage
  6. Bland alle ingredienserne til crumble sammen i en lille skål, og fordel/smuldr den derefter ud over kagen.
    billede med crumble på brombærkage
  7. Bag din brombærkagen i en forvarmet ovn ved 175 grader almindelig varme, og bagetiden er cirka 40 minutter.
    Den sprøde crumble gør lige din brombærkage ekstra lækker, og den er altså nem at lave. Crumblen fordeles jævnt over hele kagen, og den flyder pænt under bagningen i ovnen. Foto: Madensverden.dk.

Næringsindhold

Kalorier487kcalKulhydrater55gProtein6gFedt28gMættet fedt16gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt8gTransfedt1gKolesterol117mgNatrium210mgKalium150mgKostfibre3gSukker31gVitamin A879IUVitamin C7mgCalcium42mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på brombærkage

Brombærkage er absolut en af mine favoritter, fordi brombær og en sød kagedej går så fint i spænd.

Samtidig er det en nem kage at bage, og den vækker glæde ved ethvert kaffebord. I opskriften er der kage nok til i hvert fald seks personer.

Se også de populære opskrifter på:

  • Brombærtærte med kokos
  • Brombærmuffins
  • Brombærcrumble
  • Brombær galette

Tips

Tag brombærkagen ud af ovnen og lad den køle lidt af inden udskæring.

Her kan du i øvrigt læse mere om de sunde og lækre brombær.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Britta skriver

    september 16, 2022 at 11:23 am

    Kan man bage den dagen før, den skal serveres og evt lunes.?

    Svar
  2. Cecilie skriver

    maj 04, 2021 at 5:28 pm

    Hvor længe kan kagen holde, uden frys? 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 07, 2021 at 6:30 am

      Hej Cecilie
      Den kan sagtens holde sig et par dage på køl, men du har nok spist den inden 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Lisbet skriver

    marts 18, 2019 at 1:19 pm

    Hej.
    Kan man bruge frosne brombær til brombærkagen med crumble?
    Mvh Lisbet

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      marts 18, 2019 at 2:07 pm

      Hej Lisbet

      Ja, det kan du sagtens. Og du får stadig en super lækker brombærkage. God fornøjelse.

      bedste hilsner

      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required