• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Brombærhorn - horn med marcipanremonce

Brombærhorn - horn med marcipanremonce

Brombærhorn a la Lagkagehuset
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
17
SHARES
FacebookMessenger17PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  9. september 2022 - Udgivet:  31. marts 2022

Brombærhorn er noget af det lækreste. En gærdej med kærnemælk, som rulles om marcipanremonce og brombær. På toppen drysses med pistacienød.

Brombærhorn er inspireret af Lagkagehusets kendte horn med brombærkompot og remonce.

Men i disse er der lutter gode sager, ægte smør, marcipan og friske brombær, hvilket gør dem endnu bedre... synes jeg.

Du kan sagtens udskifte de friske brombær med marmelade eller en kraftig kompot. De friske giver dog en mere dyb smag, og så siver de ikke ud af hornene, imens de bager i ovnen.

Jeg har skrevet, at der bliver 12 horn, men du kan vælge at lave dem lidt bredere, så du får 10. På den måde er der mere plads til fyldet.

Opskrift på brombærhorn

Brombærhorn a la Lagkagehuset
Karen SenecaKaren Seneca

Brombærhorn

5 fra 5 stemmer
Brombærhorn er noget af det lækreste. En gærdej med kærnemælk, som rulles om marcipanremonce og brombær. På toppen drysses med pistacienød.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Hævetid 1 time t 15 minutter min
Samlet tid 1 time t 45 minutter min
Antal: 12 stk
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 448
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 50 g gær - 1 pakke
  • 2 dl kærnemælk
  • 80 g smør - blødt
  • 2 spsk sukker
  • 7 dl hvedemel - evt. mere eller mindre
  • 1 pakke brombær - friske
  • 1 æg - sammenpisket til pensling
Remonce
  • 100 g marcipan
  • 1 tsk maizena
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 75 g sukker
  • 75 g smør - blødt
Glasur og pynt
  • 1,5 dl flormelis - el. mere/mindre
  • 4 brombær - friske
  • 1 sjat vand - kogende
  • pistacienødder - usaltede, hakkede

Fremgangsmåde
 

Remonce
  1. Riv marcipanen groft, pisk den sammen med sukker, blødt smør, vanilje og maizena.
Dej og bagning
  1. Begynd med at opvarme kærnemælken, så den er lun. Rør gæren ud i kærnemælken.
  2. Bland smør og sukker godt, bland det nu i kærnemælken.
  3. Tilsæt vaniljesukker, en knivspids salt og fire dl. hvedemel, rør det godt sammen. Tilsæt mere mel og rør, indtil du har en saftig, god dej. Den må ikke være melet. Du kan både bruge en røremaskine, en elpisker med dejkroge eller en ske og så ælte med hænderne til sidst.
  4. Sæt dejen til hævning under et viskestykke i en halv time.
  5. Når dejen er hævet, ruller du den ud til en flad cirkel. Del cirklen i 12 lagkagestykker.
  6. Kom en lille spiseskefuld remonce på den bredeste del af lagkagestykket, derefter placeres to brombær på remoncen.
  7. Nu skal du rulle hornet fra den brede del ned til spidsen. Sørg for at enderne lukkes til, så der ikke siver remonce og brombærsaft ud i ovnen. Placer hornene på to bageplader. Stil til hævning i 40 minutter.
  8. Pensl med et sammenpisket æg. Brombærhorn skal bages i 10-15 minutter for høj varme, 220 grader varmluft. Efter 10 minutter skal du holde øje med, om de er bagte, så tager du dem naturligvis ud af ovnen og sætter dem til afkøling.
Pynt
  1. Når hornene er kølet ned, moser du friske brombær ned i flormelis og tilsætter en smule kogende vand. Rør rundt, så du får en tyk glasur.
  2. Hak pistacienødder og smør eller sprøjt glasuren på hornene. Drys med de hakkede nødder med det samme, så de hænger fast. Nu er dine lækre horn endelig klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 448kcalKulhydrater: 72gProtein: 8gFedt: 14gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.4gKolesterol: 43mgNatrium: 111mgKalium: 142mgKostfibre: 2gSukker: 25gVitamin A: 371IUVitamin C: 0.04mgCalcium: 39mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Hvis du hellere vil have rabarberhorn end brombærhorn, kan du udskifte brombærrene med små stykker frisk rabarber.

Du kan selvfølgelig også drysse med andre hakkede nødder end pistacienødder, hvis du ikke kan skaffe usaltede pistacienødder.

Se andre gode bageopskrifter:

Kærnemælkshorn med hindbær

Ægte Skagenshorn

Lækre rabarbersnurrer

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required