Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Brombærhorn - horn med marcipanremonce

Brombærhorn - horn med marcipanremonce

Brombærhorn a la Lagkagehuset
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
17
SHARES
FacebookMessenger17PinterestEmailSMS

Brombærhorn er noget af det lækreste. En gærdej med kærnemælk, som rulles om marcipanremonce og brombær. På toppen drysses med pistacienød.

Brombærhorn er inspireret af Lagkagehusets kendte horn med brombærkompot og remonce.

Men i disse er der lutter gode sager, ægte smør, marcipan og friske brombær, hvilket gør dem endnu bedre... synes jeg.

Du kan sagtens udskifte de friske brombær med marmelade eller en kraftig kompot. De friske giver dog en mere dyb smag, og så siver de ikke ud af hornene, imens de bager i ovnen.

Jeg har skrevet, at der bliver 12 horn, men du kan vælge at lave dem lidt bredere, så du får 10. På den måde er der mere plads til fyldet.

Opskrift på brombærhorn

Brombærhorn

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Hævetid: 1 time t 15 minutter min
Samlet tid: 1 time t 45 minutter min
Brombærhorn er noget af det lækreste. En gærdej med kærnemælk, som rulles om marcipanremonce og brombær. På toppen drysses med pistacienød.
Antal: 12 stk
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 50 g gær (1 pakke)
  • 2 dl kærnemælk
  • 80 g smør (blødt)
  • 2 spsk sukker
  • 7 dl hvedemel (evt. mere eller mindre)
  • 1 pakke brombær (friske)
  • 1 æg (sammenpisket til pensling)
Remonce
  • 100 g marcipan
  • 1 tsk maizena
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 75 g sukker
  • 75 g smør (blødt)
Glasur og pynt
  • 1,5 dl flormelis (el. mere/mindre)
  • 4 brombær (friske)
  • 1 sjat vand (kogende)
  • pistacienødder (usaltede, hakkede)

Fremgangsmåde

Remonce
  1. Riv marcipanen groft, pisk den sammen med sukker, blødt smør, vanilje og maizena.
Dej og bagning
  1. Begynd med at opvarme kærnemælken, så den er lun. Rør gæren ud i kærnemælken.
  2. Bland smør og sukker godt, bland det nu i kærnemælken.
  3. Tilsæt vaniljesukker, en knivspids salt og fire dl. hvedemel, rør det godt sammen. Tilsæt mere mel og rør, indtil du har en saftig, god dej. Den må ikke være melet. Du kan både bruge en røremaskine, en elpisker med dejkroge eller en ske og så ælte med hænderne til sidst.
  4. Sæt dejen til hævning under et viskestykke i en halv time.
  5. Når dejen er hævet, ruller du den ud til en flad cirkel. Del cirklen i 12 lagkagestykker.
  6. Kom en lille spiseskefuld remonce på den bredeste del af lagkagestykket, derefter placeres to brombær på remoncen.
  7. Nu skal du rulle hornet fra den brede del ned til spidsen. Sørg for at enderne lukkes til, så der ikke siver remonce og brombærsaft ud i ovnen. Placer hornene på to bageplader. Stil til hævning i 40 minutter.
  8. Pensl med et sammenpisket æg. Brombærhorn skal bages i 10-15 minutter for høj varme, 220 grader varmluft. Efter 10 minutter skal du holde øje med, om de er bagte, så tager du dem naturligvis ud af ovnen og sætter dem til afkøling.
Pynt
  1. Når hornene er kølet ned, moser du friske brombær ned i flormelis og tilsætter en smule kogende vand. Rør rundt, så du får en tyk glasur.
  2. Hak pistacienødder og smør eller sprøjt glasuren på hornene. Drys med de hakkede nødder med det samme, så de hænger fast. Nu er dine lækre horn endelig klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier448kcalKulhydrater72gProtein8gFedt14gMættet fedt7gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gTransfedt0.4gKolesterol43mgNatrium111mgKalium142mgKostfibre2gSukker25gVitamin A371IUVitamin C0.04mgCalcium39mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Hvis du hellere vil have rabarberhorn end brombærhorn, kan du udskifte brombærrene med små stykker frisk rabarber.

Du kan selvfølgelig også drysse med andre hakkede nødder end pistacienødder, hvis du ikke kan skaffe usaltede pistacienødder.

Se andre gode bageopskrifter:

Kærnemælkshorn med hindbær

Ægte Skagenshorn

Lækre rabarbersnurrer

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Figentærte
    Figentærte (lækker tærte med figner)
  • Billede af nem brownie.
    Nem brownie med kun 5 ingredienser
  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required