• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Kager › Brombærhorn - horn med marcipanremonce

Brombærhorn - horn med marcipanremonce

Brombærhorn a la Lagkagehuset
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
17
SHARES
FacebookMessenger17PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 10. august 2025 - Udgivet: 31. marts 2022

Brombærhorn er noget af det lækreste. En gærdej med kærnemælk, som rulles om marcipanremonce og brombær. På toppen drysses med pistacienød.

Brombærhorn er inspireret af Lagkagehusets kendte horn med brombærkompot og remonce.

Men i disse er der lutter gode sager, ægte smør, marcipan og friske brombær, hvilket gør dem endnu bedre... synes jeg.

Du kan sagtens udskifte de friske brombær med marmelade eller en kraftig kompot. De friske giver dog en mere dyb smag, og så siver de ikke ud af hornene, imens de bager i ovnen.

Jeg har skrevet, at der bliver 12 horn, men du kan vælge at lave dem lidt bredere, så du får 10. På den måde er der mere plads til fyldet.

Opskrift på brombærhorn

Brombærhorn a la Lagkagehuset
Karen SenecaKaren Seneca

Brombærhorn

5 fra 5 stemmer
Brombærhorn er noget af det lækreste. En gærdej med kærnemælk, som rulles om marcipanremonce og brombær. På toppen drysses med pistacienød.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Hævetid 1 time t 15 minutter min
Samlet tid 1 time t 45 minutter min
Antal: 12 stk
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 448
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 50 g gær - 1 pakke
  • 2 dl kærnemælk
  • 80 g smør - blødt
  • 2 spsk sukker
  • 7 dl hvedemel - evt. mere eller mindre
  • 1 pakke brombær - friske
  • 1 æg - sammenpisket til pensling
Remonce
  • 100 g marcipan
  • 1 tsk maizena
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 75 g sukker
  • 75 g smør - blødt
Glasur og pynt
  • 1,5 dl flormelis - el. mere/mindre
  • 4 brombær - friske
  • 1 sjat vand - kogende
  • pistacienødder - usaltede, hakkede

Fremgangsmåde
 

Remonce
  1. Riv marcipanen groft, pisk den sammen med sukker, blødt smør, vanilje og maizena.
Dej og bagning
  1. Begynd med at opvarme kærnemælken, så den er lun. Rør gæren ud i kærnemælken.
  2. Bland smør og sukker godt, bland det nu i kærnemælken.
  3. Tilsæt vaniljesukker, en knivspids salt og fire dl. hvedemel, rør det godt sammen. Tilsæt mere mel og rør, indtil du har en saftig, god dej. Den må ikke være melet. Du kan både bruge en røremaskine, en elpisker med dejkroge eller en ske og så ælte med hænderne til sidst.
  4. Sæt dejen til hævning under et viskestykke i en halv time.
  5. Når dejen er hævet, ruller du den ud til en flad cirkel. Del cirklen i 12 lagkagestykker.
  6. Kom en lille spiseskefuld remonce på den bredeste del af lagkagestykket, derefter placeres to brombær på remoncen.
  7. Nu skal du rulle hornet fra den brede del ned til spidsen. Sørg for at enderne lukkes til, så der ikke siver remonce og brombærsaft ud i ovnen. Placer hornene på to bageplader. Stil til hævning i 40 minutter.
  8. Pensl med et sammenpisket æg. Brombærhorn skal bages i 10-15 minutter for høj varme, 220 grader varmluft. Efter 10 minutter skal du holde øje med, om de er bagte, så tager du dem naturligvis ud af ovnen og sætter dem til afkøling.
Pynt
  1. Når hornene er kølet ned, moser du friske brombær ned i flormelis og tilsætter en smule kogende vand. Rør rundt, så du får en tyk glasur.
  2. Hak pistacienødder og smør eller sprøjt glasuren på hornene. Drys med de hakkede nødder med det samme, så de hænger fast. Nu er dine lækre horn endelig klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 448kcalKulhydrater: 72gProtein: 8gFedt: 14gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.4gKolesterol: 43mgNatrium: 111mgKalium: 142mgKostfibre: 2gSukker: 25gVitamin A: 371IUVitamin C: 0.04mgCalcium: 39mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Hvis du hellere vil have rabarberhorn end brombærhorn, kan du udskifte brombærrene med små stykker frisk rabarber.

Du kan selvfølgelig også drysse med andre hakkede nødder end pistacienødder, hvis du ikke kan skaffe usaltede pistacienødder.

Se andre gode bageopskrifter:

Kærnemælkshorn med hindbær

Ægte Skagenshorn

Lækre rabarbersnurrer

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer
  • Billede med mørk chokoladekage.
    Mørk chokoladekage
  • billede til italiensk chokoladekage
    Italiensk chokoladekage med rigtig chokolade

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Forsiden lige nu

Billede med auberginefad.
Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad (nemme og lækre retter)→ Se opskriften
billede til kylling Gong Bao
Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad→ Se opskriften
laks med porrer i fad
Laks med porrer og spidskål - en populære fiskeret→ Se opskriften
syltede citroner saltcitroner
Syltede citroner - nem opskrift på saltcitroner→ Se opskriften
Billede af millionsalsiccia.
Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)→ Se opskriften
indisk karryret med kylling
Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat→ Se opskriften
billede med chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
billede med blomkålspure
Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required