Få en lækker opskrift på brød med halloumi. Det er et lækkert brydebrød, der er fyldt med halloumi ost, og det passer perfekt til mad.
Brød med halloumi er virkelig lækkert brød, der samtidig heller ikke er svær at lave og bage.
Der er tale om brydebrød, altså hvor du napper et stykke brød fra hele brødet, der nemt bages i en springform.
Brødet er fyldt med halloumi ost, og du får ca. 20 stykker brød ud af denne opskrift.
Brød med halloumi
Ingredienser
- 1½ tsk. tørgær
- ¼ tsk. sukker
- 2 dl vand - skal være ca. 37 grader
- ¼ tsk. salt - groft
- 1 dl mælk
- 1 æg
- 1 dl solsikkeolie - eller majsolie
- 400 g hvedemel - cirka mængde, måske lidt mere eller mindre
Fyld
- 1 pakke halloumi - trykket for væde og revet på et groft rivejern
- 0,5 pose mozzarella - revet
- 2 spsk basilikum - frisk, hakket
Desuden
- Lidt olivenolie
- sesamfrø
- nigellafrø
Fremgangsmåde
- Hæld tørgær, vand og sukker op i en skål og bland det godt sammen.
- Lad det stå i et par minutter til det begynder at skumme, og tilsæt så æg, mælk, salt, olie og det meste af melet.
- Ælt dejen på røremaskine i 10 minutter ved middel hastighed, men tjek om der skal lidt mere mel i. Dejen skal slippe skålens kant.
- Læg viskestykke over og lad dejen til dine brød med halloumi hvile i 45 minutter.
- Bland sesamfrø og nigellafrø sammen i en lille skål og hæld lidt olivenolie op i en anden skål. Smør en springform godt med olivenolie.
- Pres væden ud af halloumi osten og riv den groft. Bland den med mozzarella og basilikum.
- Når dejen er klar, slås den ned. Tril dejen til kugler, ca. på størrelse med en valnød. Du skal lave cirka 20-22 brød af denne mængde.
- Pres dejen hel fladt ud i en cirkel, pres lidt af osteblandingen sammen og læg det midt på dejen. Pak dejen om som en pose og pres dejen godt sammen så den er tæt.
- Den flade/glatte side, dyppes i olivenolie og så i de blandede frø. Sæt den med frøene opad i springformen. Forsæt med resten af dejen, sæt den helt tæt sammen.
- Når du er færdig, dryppes med lidt olivenolie og dine brød med halloumi bages ved 200 grader (ikke varmluft) i ca. 25 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Tag formen ud af ovnen og lad den køle lidt af. Løsn dine brød med halloumi langs kanten og tag ringen af.
Du kan evt. blot sætte bunden med brødet på bordet og så bryder man selv brødet af. Et lækkert brydebrød.
Man kan også lægge et fad over mens ringen stadig er på springformen. Vend hurtigt rundt, tag endnu et fad og vend hurtig rundt igen - og så er den klar til servering.
Alternativt kan du løsne brødet i siderne, tage ringen af springformen og så forsigtigt stikke en lang spatel ind under brødet og løsne den. Løft den forsigtigt over på et fad. Anyway, brødet pynter på ethvert bord.
Se flere lækre brød her:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: