• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Braiseret kalvekød i gryde med kartoffelmos

Braiseret kalvekød i gryde med kartoffelmos

billederesultat for braiseret kalvekød
Braiseret kalvekød er en lækker gryderet, der stort set passer sig selv. Kalvekødet tilberedes med blandt andet gulerødder og persillerod. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  25. februar 2024 - Udgivet:  5. november 2022

Del gerne:
216
SHARES
FacebookMessenger216PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Min opskrift på braiseret kalvekød i gryde. En nem og lækker simreret med kalvetykkam, rodfrugter og en meget lækker sauce. God gæstemad.
  2. Opskrift på braiseret kalvekød
  3. Braiseret kalvekød i gryde med kartoffelmos
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Ungarsk gullasch med kartoffelmos
  9. Bedste luksus mørbradgryde
Gå til opskrift

Min opskrift på braiseret kalvekød i gryde. En nem og lækker simreret med kalvetykkam, rodfrugter og en meget lækker sauce. God gæstemad.

Braiseret kalvekød lyder måske som en fin, dyr og besværlig ret, men den er lige det modsatte.

Gryderetten laves med kalvetykkam, der er et relativt billigt stykke kød, så her får du altså meget mad for pengene.

Det er simremad, så kalvegryden tager lidt tid at lave, hvor kødet koges mør. Men det er hele ventetiden værd, og gryderetten passer næsten sig selv imens.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.

Opskrift på braiseret kalvekød

billederesultat for braiseret kalvekød

Braiseret kalvekød i gryde med kartoffelmos

Min opskrift på braiseret kalvekød i gryde. En nem og lækker simreret med kalvetykkam, rodfrugter og en meget lækker sauce. God gæstemad.
Bedømmelse
4.8 fra 23 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 2 timer timer 30 minutter minutter
Samlet tid: 3 timer timer
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 800 g kalvetykkam
  • 3 skalotteløg
  • 200 g champignon
  • 2 gulerødder
  • 2 persillerødder
  • 3 kviste timian
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 dåse cherrytomater
  • 1 dl fløde
  • 3 spsk kalvefond - koncentreret
  • 1 dl vand
  • persille
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Kalvetykkam skæres ud i store og grove tern. Store stykker fedt skæres fra og kasseres.
  • Skalotteløg hakkes groft, champignon skæres i skiver, mens gulerødder og persillerødder skæres i mundrette stykker.
  • Find en god stegegryde frem, gerne en støbejernsgryde, og brun kalvekødet grundigt ved høj varme i smør. Kødet skal have en god stegeskorpe, da det tilfører din gryderet mere smag. Brun gerne kødet over to omgange, så det netop får den ønskede stegeskorpe. Tag kødet op.
  • Kom champignonskiverne i gryden og steg dem godt af. Tilsæt så skalotteløg og lad det svitse et minuts tid. Derefter kommes gulerødder og persillerødder i gryden. Steg videre et minuts tid.
  • Kødet kommes nu tilbage i gryden, hvor du også tilfører en stor spiseskefuld hvedemel (det vil jævne saucen undervejs). Vend det rundt.
  • Kom så tomaterne i gryden sammen med fløde, kalvefond og vand. Pluk bladene af nogle kviste timian og kom dem ved. Spar ikke på timianen, da den giver god smag i en gryderet med braiseret kalvekød.
  • Lad nu retten simre under låg i cirka to timer og 30 minutter, hvor den stort set kan passe sig selv.
  • Lav kartoffelmos som anvist i linket, så den er klar når gryderetten er færdig.
  • Til sidst smages din kalvegryde til med salt og friskkværnet peber. Vend hakket persille og lidt mere timian i. Ønskes en tykkere sovs, kan den jævnes med lidt Maizena udrørt i en smule kold vand.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
376
% Daglig værdi*
Fedt
 
16
g
25
%
Mættet fedt
 
8
g
50
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
184
mg
61
%
Natrium
 
766
mg
33
%
Kalium
 
1185
mg
34
%
Kulhydrater
 
13
g
4
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
6
g
7
%
Protein
 
45
g
90
%
Vitamin A
 
10656
IU
213
%
Vitamin C
 
8
mg
10
%
Calcium
 
59
mg
6
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Noter

Braiseret kalvekød serveres straks med kartoffelmos og et stykke godt madbrød.

Se også mine opskrifter på:

Ungarsk gullasch med kartoffelmos

4.7 fra 78 stemmer
Her er min opskrift på en klassisk og gammeldags gullasch (gullash) med kartoffelmos. En populær gryderet med oksekød, paprika og champignon.
Gå til opskrift
billede med gullasch med kartoffelmos

Bedste luksus mørbradgryde

4.8 fra 523 stemmer
Mørbradgryde - en populær og velsmagende dansk klassiker med svinemørbrad, bacon og champignon. Nem at lave og perfekt til aftensmad.
Gå til opskrift
billede med mørbradgryde
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda

    november 12, 2022 at 2:48 pm

    Hej Holger.
    Det er en fantastisk dejlig ret.
    Tsk for den.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 13, 2022 at 6:42 am

      Hej Jolanda
      Tusind tak - og det er skønt at høre.
      Alt det bedste til dig
      Holger

      Svar
      • Lise

        marts 22, 2024 at 11:45 am

        Ser rigtigt lækkert ud. Vil det blive for tørt med kalveklump, eller kan du henvise til en opskrift med kalveklump?
        Hvor kan man købe cherrytomater på dåse? Er aldrig stødt på dem.
        Tak for gode opskrifter, som jeg tit anvender!

  2. Britta

    august 18, 2022 at 8:52 am

    Tak for dejlige retter laver ofte mad ud fra dem.dog er der en ting jeg bliver irriteret over det er når du bruger det gamle mål en potte ved ikke hvor meget det er

    Svar
  3. Jannie

    marts 01, 2021 at 1:09 pm

    Hvor meget er en dåse cherrytomat?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 02, 2021 at 9:09 am

      Hej Jannie
      Som en alm. dåse hakkede tomater - cirka 400 gram 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required