• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Kager › Borgmesterstang

Borgmesterstang

Hjemmelavet borgmesterstang
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
37
SHARES
FacebookMessenger37PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 2. februar 2022 - Udgivet: 16. november 2021

Borgmesterstang er godt, gammeldags bagværk, som oser af hygge. Her med en lækker wienerdej og fyld af mandler, marcipan og remonce.

Borgmesterstang blev solgt i alle bagerbutikker, da jeg var lille, men de er røget ud af manges sortiment, når det gælder kringle og den slags kager.

Så må man bage dem selv, og det har jeg gjort med skiftende succes, indtil jeg nåede til dette resultat.

En wienerstang, der smager og dufter, som den skal. Ren hygge til en søndag eftermiddag, når man kommer ind fra kulden.

Opskrift på en borgmesterstang

Hjemmelavet borgmesterstang
Karen SenecaKaren Seneca

Borgmesterstang

4.84 fra 6 stemmer
Borgmesterstang er godt, gammeldags bagværk, som oser af hygge. Her med en lækker wienerdej og fyld af mandler, marcipan og remonce.
Forb. tid 1 time t 45 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 2 timer t 10 minutter min
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 0,5 dl vand - koldt
  • 1 dl mælk - kold
  • 1 stk æg
  • 4 spsk sukker
  • 5 dl hvedemel - eventuelt mere
  • 200 g smør
Remonce
  • 100 g smør - blødt
  • 80 g sukker
  • 1 dl mandler - smuttede og hakkede
  • 100 g marcipan
  • 1 dl rosiner - kan udelades
Pynt
  • 1 stk æg - sammenpisket
  • mandler - smuttede og hakkede

Fremgangsmåde
 

Wienerdejen
  1. Opløs gæren i det kolde vand og mælk.
  2. Tilsæt æg og sukker, rør rundt. Tilsæt de første fire dl. hvedemel og rør det sammen.
  3. Tilsæt den sidste dl. hvedemel, mens du rører - og senere ælter dejen sammen. Du skal ikke ælte længe, men blot sørge for at få samlet dejen i en kugle, som skal hæve koldt i et kvarter.
  4. Når dejen er hævet, ruller du den ud til ca. 50 x 50 cm. Skær det kolde smør i skiver og fordel dem på halvdelen. Fold den anden halvdel over smørret.
  5. Rul dejen med smørret i og fold den i tre lag: Tag den ene tredjedel og rul over det midterste stykke, tag den sidste tredjedel og fold indover. Stil dejen køligt i et kvarter.
  6. Nu gentager du processen: Rul dejen ud, fold den i tre lag og lad den hvile køligt i et kvarter. Gentag det en tredje gang.
  7. Når dejen har stået køligt i tre gange tre kvarter, er du klar til at smøre remonce på.
Remonce
  1. Pisk blødt smør og sukker godt sammen. Riv marcipanen ned i massen og pisk den ind i remoncen.
  2. Hæld mandlerne ned i kogende vand, lad dem stå et par minutter og smut dem. Hak dem groft og bland dem i remoncen. Bland rosinerne med, hvis du vil have rosiner i wienerstangen.
Borgmesterstang
  1. Nu ruller du dejen ud i en rektangel, ca. 45 cm. lang og 30 bred. Skær tre strimler på langs.
  2. Fordel remoncen på midten af hver strimmel og fold dejen om fyldet. Luk sammenføjningerne, så godt du kan.
  3. Kom de tre fyldte dejruller hen på bagepladen og flet dem med sammenføjningerne nedad.
  4. Når du har et fletning, sætter du den til hævning i 20 minutter.
  5. Pisk et æg sammen, pensel stangen og drys hakkede mandler på toppen.
  6. Bag borgmesterstangen i 20 minutter ved 225 grader, lidt over 200 grader med varmluft. Nu er den lækre stang klar til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Fakta og tip

Borgmesterstang er opfundet af bagermesteren Jacob Nicolai Marstrand, der ejede Marstrands Bageri i København.

Marstrand blev borgmester i 1904 for Magistratens 4. afdeling, og hans lækre wienerstang fik selvfølgelig navn derefter.

Du kan udelade marcipan, så laver du blot remoncen ved at skolde, smutte og hakke 100 gram mandler, 100 gram smør og 100 gram sukker.

Se også andre bageopskrifter:

  • Fødselsdagskringle med kanel
  • Opskrift på dansk wienerbrød
  • Kaffebrød som du kender dem fra din barndom
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer
  • Billede med mørk chokoladekage.
    Mørk chokoladekage
  • billede til italiensk chokoladekage
    Italiensk chokoladekage med rigtig chokolade

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Forsiden lige nu

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller→ Se opskriften
Billede af asiatisk nakkefilet.
Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)→ Se opskriften
æblemuffins
Svampede æblemuffins med kanel→ Se opskriften
sprøde kartofler i fad
Sprøde kartofler i fad med krydderurter→ Se opskriften
perlebygsalat med æble og avocado
Perlebygsalat→ Se opskriften
mad i fad opskrifter
Mad i fad (lækre retter du kan lave i fad i ovn)→ Se opskriften
Billede af blommemuffins
Blommemuffins (lækre muffins med blommer)→ Se opskriften
Billede med havregrynsbrød.
Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)→ Se opskriften
billederesultat for pastasalat med bønner
Pastasalat med bønner, kylling og basilikumsolie→ Se opskriften
Grønkålssalat med feta
Grønkålssalat med feta og granatæble→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required