Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Borgmesterstang

Borgmesterstang

Hjemmelavet borgmesterstang
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook39PinterestSMSEmailMessenger
39
DELINGER

Borgmesterstang er godt, gammeldags bagværk, som oser af hygge. Her med en lækker wienerdej og fyld af mandler, marcipan og remonce.

Borgmesterstang blev solgt i alle bagerbutikker, da jeg var lille, men de er røget ud af manges sortiment, når det gælder kringle og den slags kager.

Så må man bage dem selv, og det har jeg gjort med skiftende succes, indtil jeg nåede til dette resultat.

En wienerstang, der smager og dufter, som den skal. Ren hygge til en søndag eftermiddag, når man kommer ind fra kulden.

Opskrift på en borgmesterstang

Borgmesterstang

Karen SenecaKaren Seneca
4.8 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 1 time t 45 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 2 timer t 10 minutter min
Borgmesterstang er godt, gammeldags bagværk, som oser af hygge. Her med en lækker wienerdej og fyld af mandler, marcipan og remonce.
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 0,5 dl vand (koldt)
  • 1 dl mælk (kold)
  • 1 stk æg
  • 4 spsk sukker
  • 5 dl hvedemel (eventuelt mere)
  • 200 g smør
Remonce
  • 100 g smør (blødt)
  • 80 g sukker
  • 1 dl mandler (smuttede og hakkede)
  • 100 g marcipan
  • 1 dl rosiner (kan udelades)
Pynt
  • 1 stk æg (sammenpisket)
  • mandler (smuttede og hakkede)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

Wienerdejen
  1. Opløs gæren i det kolde vand og mælk.
  2. Tilsæt æg og sukker, rør rundt. Tilsæt de første fire dl. hvedemel og rør det sammen.
  3. Tilsæt den sidste dl. hvedemel, mens du rører - og senere ælter dejen sammen. Du skal ikke ælte længe, men blot sørge for at få samlet dejen i en kugle, som skal hæve koldt i et kvarter.
  4. Når dejen er hævet, ruller du den ud til ca. 50 x 50 cm. Skær det kolde smør i skiver og fordel dem på halvdelen. Fold den anden halvdel over smørret.
  5. Rul dejen med smørret i og fold den i tre lag: Tag den ene tredjedel og rul over det midterste stykke, tag den sidste tredjedel og fold indover. Stil dejen køligt i et kvarter.
  6. Nu gentager du processen: Rul dejen ud, fold den i tre lag og lad den hvile køligt i et kvarter. Gentag det en tredje gang.
  7. Når dejen har stået køligt i tre gange tre kvarter, er du klar til at smøre remonce på.
Remonce
  1. Pisk blødt smør og sukker godt sammen. Riv marcipanen ned i massen og pisk den ind i remoncen.
  2. Hæld mandlerne ned i kogende vand, lad dem stå et par minutter og smut dem. Hak dem groft og bland dem i remoncen. Bland rosinerne med, hvis du vil have rosiner i wienerstangen.
Borgmesterstang
  1. Nu ruller du dejen ud i en rektangel, ca. 45 cm. lang og 30 bred. Skær tre strimler på langs.
  2. Fordel remoncen på midten af hver strimmel og fold dejen om fyldet. Luk sammenføjningerne, så godt du kan.
  3. Kom de tre fyldte dejruller hen på bagepladen og flet dem med sammenføjningerne nedad.
  4. Når du har et fletning, sætter du den til hævning i 20 minutter.
  5. Pisk et æg sammen, pensel stangen og drys hakkede mandler på toppen.
  6. Bag borgmesterstangen i 20 minutter ved 225 grader, lidt over 200 grader med varmluft. Nu er den lækre stang klar til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Fakta og tip

Borgmesterstang er opfundet af bagermesteren Jacob Nicolai Marstrand, der ejede Marstrands Bageri i København.

Marstrand blev borgmester i 1904 for Magistratens 4. afdeling, og hans lækre wienerstang fik selvfølgelig navn derefter.

Du kan udelade marcipan, så laver du blot remoncen ved at skolde, smutte og hakke 100 gram mandler, 100 gram smør og 100 gram sukker.

Se også andre bageopskrifter:

  • Fødselsdagskringle med kanel
  • Opskrift på dansk wienerbrød
  • Kaffebrød som du kender dem fra din barndom
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af vaniljekranse med mandler til sprøjtepose.
    Vaniljekranse med mandler til sprøjtepose
  • Billede af tranebærkage.
    Tranebærkage med appelsin (amerikansk cranberry cake)
  • Billede af Lagkagehusets pebernødder.
    Lagkagehusets pebernødder (opskrift på nemme pebernødder)
  • Figentærte
    Figentærte (lækker tærte med figner)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required