Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Black magic muffins

Black magic muffins

black magic muffins med chokocreme
4.7 fra 39 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.1k
SHARES
FacebookMessenger1.1kPinterestEmailSMS

Black magic muffins med chokocreme er absolut blandt mine yndlingsmuffins, og de smager altså himmelsk godt.

Her får du en mørk og lækker chokoladekage (cupcakes), der pyntes med en utrolig nem chokocreme, og tilsammen er det bare en fantastisk kage.

Se også: Black magic kage med mousse - chocolate cake

Dejen laves blandt andet med lidt kold kaffe, hvilket er med til at forstærke den intense chokoladesmag i kagerne. Det skal dog bemærkes, at dine cupcakes ikke smager af kaffe.

Du får opskriften her, og den giver umiddelbart 12 lækre chokolademuffins med den luftige chokocreme. Men måske kan du lave lidt flere ud dejen.

Opskrift

Black magic muffins

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 39 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Black magic muffins med chokocreme er måske de allerbedste muffins, som du overhovedet kan bage. Her får du min nemme opskrift på de skønne chokoladekager.
Antal: 12 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Dej
  • 150 g hvedemel
  • 200 g sukker
  • 50 g kakao
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • 125 g kaffe (kold)
  • 125 g kærnemælk (alm. mælk kan også bruges)
  • 50 g olie
  • Lidt salt
Chokolade mousse
  • 500 g fløde
  • 50 g kakao
  • 100 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 180 grader almindelig over- og undervarme, altså ikke varmluft.
  2. Vej hvedemel af i en skål sammen sukker, kakao, natron, bagepulver og vaniljesukker. Vend det hurtigt sammen, og vær sikker på der ikke er klumper af kakao. Du kan eventuelt sigte ingredienserne.
  3. Kom så et æg i sammen med kold kaffe, kærnemælk og olie. Jeg plejer at bruge vindruekerneolie til mine black magic muffins. Tilsæt også en smule salt i.
  4. Med et piskeris pisker du nu chokoladekagedejen jævn. Dejen til black magic chokolademuffins er ret tynd - og det skal den være. Så det skal du ikke undre dig over.
  5. Fordel dejen i 12 muffinsforme, som blot skal fyldes ca. halvt op. Antallet af muffins afhænger selvfølgelig af størrelsen på formene, men har du mere dej end til de 12 chokolademuffins, ja så laver du bare nogle flere.
  6. Bages nu ca. 15-20 minutter midt i ovnen. Bagetiden afhænger af hvor meget din ovn varmer. Med en pind kan du teste kagen i midten, og hvis der ikke hænger dej ved når pinden trækkes op, ja så er kagen færdigbagt. Giv den ellers et par minutter mere.
  7. Tag de færdigbagte muffins ud og lad dem køle helt af!
  8. Fløde vejes af i en skål sammen med kakao, sukker og vaniljesukker, og piskes derefter til en cremet mousse, der er så stiv, at den ikke flyder ud. Brug gerne en el-pisker.
  9. Kom din chokocreme i en sprøjtepose med stor stjernetyl, og pynt så dine black magic chokolademuffins.

Næringsindhold

Kalorier355kcalKulhydrater42gProtein5gFedt21gMættet fedt11gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt7gTransfedt0.002gKolesterol62mgNatrium212mgKalium204mgKostfibre3gSukker28gVitamin A649IUVitamin C0.3mgCalcium55mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

De færdigpyntede black magic muffins kan spises straks.

Men faktisk bliver de endnu bedre efter nogle timer, og selve chokoladekagerne kan sagtens holde sig et par dage, men vent så med at pynte dem til de skal bruges.

Se også: Lækre bananmuffins med eller uden chokolade

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mira Møller skriver

    april 30, 2025 at 1:57 pm

    Hvor længe kan moussen holde sig? Jeg ville gerne bage dem, pynte dem, stille dem køligt - og have dem med på arbejde dagen efter. Kan jeg det?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 30, 2025 at 4:26 pm

      Hej Mira
      Det lyder som en god ide. Moussen kan godt holde sig i 24 timer på køl, så det kan du sagtens 🙂
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Rikke Pihlkjaer skriver

    juli 31, 2024 at 8:00 pm

    Super lækre - fantastisk topping!

    Svar
  3. Lena skriver

    april 08, 2024 at 10:45 am

    Hvorfor er de våde ing. målt i gram? Vh. Lena

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 08, 2024 at 10:48 am

      Hej Lena
      Jeg synes det er mere præcist med vægt end mål, men jeg forsøger fremadrettet at skrive begge 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Camilla skriver

    februar 02, 2023 at 9:35 pm

    Hejsa.
    Kan man udskifte kaffen med noget andet, og stadig få et godt resultat? 🙂

    Svar
    • AB skriver

      marts 02, 2023 at 8:31 pm

      Jeg lover dig at man ikke kan smage kaffen! Men den er med til at give den lækre konsistens og dybde i smagen. Jeg har to kollegaer der ikke kan fordrage kaffe og påstår de ikke kan lide kager med kaffe i - de blev overrasket over at der var kaffe i dem her, for de kunne ikke smage det.

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required