Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Billig vegetarret med bulgur og linser

Billig vegetarret med bulgur og linser

Billig vegetarret fra Mellemøsten
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
14
SHARES
FacebookMessenger14PinterestEmailSMS

Billig vegetarret fra Mellemøsten med bulgur og linser er nok et af de sundeste og lækreste måltider, jeg længe har smagt. Se opskriften.

Mujadara er en billig vegetarret med bulgur og linser, som er en fast del af min ugentlige menu. Det skyldes selvfølgelig, at retten er utrolig velsmagende.

Men den er også både billig, sund, let at lave og består af ingredienser, som mange ofte allerede deres køkkener. Så den er perfekt til en af de dage, hvor man ikke gider at gå ud og købe ind.

En af fordelene ved mad fra Mellemøsten er, at deres retter ofte ikke indeholder så mange ingredienser. Kvaliteten på ingredienserne vejer højere end antallet. Faktisk lidt ligesom italiensk mad.

Så jeg vil klart anbefale at prøve den ret af, da den bestemt er blevet en klar favorit hjemme hos mig. Server den med yoghurt, citronsaft og frisk persille.

Opskrift på en god, billig vegetarret

Mujadara - billig vegetarret med bulgur og linser

Rakel Seneca
5 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Mujadara er en billig vegetarret med bulgur og linser fra Mellemøsten. Det er nok en af de sundeste og lækreste måltider, jeg længe har smagt.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad, Vegetar
Køkken: Mellemøsten
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g brune linser (tørrede)
  • 100 g bulgur
  • 2 spsk olie
  • 2 stk rødløg (store)
  • 7 dl vand
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 1 bundt frisk persille
  • 100 g græsk yoghurt
  • 2 spsk friskpresset citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Start med at skylle linserne og put dem derefter i en gryde med syv deciliter vand. Lad dem koge og skru derefter temperaturen ned på lav varme, samt put låg på gryden. .
  2. Lad dem simre i cirka 20 minutter - eller indtil linserne er bløde, men uden at blive smattet
  3. Imens linserne simrer, putter du bulguren i en skål og hælder kogende vand ud over dem. Vandet skal dække bulguren cirka to centimeter. Put låg på, lad dem suge vandet til sig i cirka 15 minutter.
  4. Skær løgene i strimler. Tag en pande og tilføj to spiseskefulde olie og løgstrimlerne. Lad varmen være på mellem høj varme i 10 minutter, i mens du sørger for at røre rundt jævnligt.
  5. Skru nu temperaturen ned på lav varme og lad dem stege yderligere, til de får en gyldenbrun farve. Put løgene på en tallerken med køkkenrulle for at suge overskydende olie.
  6. På den samme pande tilføjer du nu finthakket hvidløg og lader dem stege i to minutters tid.
  7. Si vandet væk fra linserne og hæld dem på panden med hvidløg, ligeledes tilføjes den færdiglavede bulgur.
  8. Tilføj nu salt, sort peber og stødt spidskommen. Bland det sammen.
  9. Tag retten af varmen og tilføj de ristede løgstrimler og frisk persille. Nu har du en lækker og billig vegetarret, som både smager og mætter.

Næringsindhold

Kalorier343kcalKulhydrater51gProtein19gFedt8gMættet fedt1gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt5gTransfedt0.03gKolesterol1mgNatrium1189mgKalium635mgKostfibre20gSukker2gVitamin A53IUVitamin C3mgCalcium79mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Serveringstips

Server Mujadara i et fad med persille, friske citronbåde samt en skål god, græsk yoghurt.

På den måde kan I selv bestemme, hvor meget citronsaft og yoghurt I vil have på retten. I kan også bage fladbrød og spise til en billig vegetarret - som er lige så god som den er økonomisk.

Mujadara, som er en billig vegetarret laves oftest med ris i stedet for bulgur.

Jeg foretrækker bulgur, da det er sundere, og så synes jeg, at konsistensens er supergod. Men det afhænger af, hvilket land man tager til - om du ville få serveret bulgur eller ris.

Se også andre autentiske opskrifter på mad fra Mellemøsten:

Tabbouleh salat fra Mellemøsten

Favorit vegetarret: Aubergine fatteh

Linsesuppe med røde linser

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required