Billig vegetarret fra Mellemøsten med bulgur og linser er nok et af de sundeste og lækreste måltider, jeg længe har smagt. Se opskriften.
Mujadara er en billig vegetarret med bulgur og linser, som er en fast del af min ugentlige menu. Det skyldes selvfølgelig, at retten er utrolig velsmagende.
Men den er også både billig, sund, let at lave og består af ingredienser, som mange ofte allerede deres køkkener. Så den er perfekt til en af de dage, hvor man ikke gider at gå ud og købe ind.
En af fordelene ved mad fra Mellemøsten er, at deres retter ofte ikke indeholder så mange ingredienser. Kvaliteten på ingredienserne vejer højere end antallet. Faktisk lidt ligesom italiensk mad.
Så jeg vil klart anbefale at prøve den ret af, da den bestemt er blevet en klar favorit hjemme hos mig. Server den med yoghurt, citronsaft og frisk persille.
Opskrift på en god, billig vegetarret
Mujadara - billig vegetarret med bulgur og linser
Ingredienser
- 200 g brune linser - tørrede
- 100 g bulgur
- 2 spsk olie
- 2 stk rødløg - store
- 7 dl vand
- 1 tsk stødt spidskommen
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk salt
- 1 tsk friskkværnet peber
- 1 bundt frisk persille
- 100 g græsk yoghurt
- 2 spsk friskpresset citronsaft
Fremgangsmåde
- Start med at skylle linserne og put dem derefter i en gryde med syv deciliter vand. Lad dem koge og skru derefter temperaturen ned på lav varme, samt put låg på gryden. .
- Lad dem simre i cirka 20 minutter - eller indtil linserne er bløde, men uden at blive smattet
- Imens linserne simrer, putter du bulguren i en skål og hælder kogende vand ud over dem. Vandet skal dække bulguren cirka to centimeter. Put låg på, lad dem suge vandet til sig i cirka 15 minutter.
- Skær løgene i strimler. Tag en pande og tilføj to spiseskefulde olie og løgstrimlerne. Lad varmen være på mellem høj varme i 10 minutter, i mens du sørger for at røre rundt jævnligt.
- Skru nu temperaturen ned på lav varme og lad dem stege yderligere, til de får en gyldenbrun farve. Put løgene på en tallerken med køkkenrulle for at suge overskydende olie.
- På den samme pande tilføjer du nu finthakket hvidløg og lader dem stege i to minutters tid.
- Si vandet væk fra linserne og hæld dem på panden med hvidløg, ligeledes tilføjes den færdiglavede bulgur.
- Tilføj nu salt, sort peber og stødt spidskommen. Bland det sammen.
- Tag retten af varmen og tilføj de ristede løgstrimler og frisk persille. Nu har du en lækker og billig vegetarret, som både smager og mætter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Serveringstips
Server Mujadara i et fad med persille, friske citronbåde samt en skål god, græsk yoghurt.
På den måde kan I selv bestemme, hvor meget citronsaft og yoghurt I vil have på retten. I kan også bage fladbrød og spise til en billig vegetarret - som er lige så god som den er økonomisk.
Mujadara, som er en billig vegetarret laves oftest med ris i stedet for bulgur.
Jeg foretrækker bulgur, da det er sundere, og så synes jeg, at konsistensens er supergod. Men det afhænger af, hvilket land man tager til - om du ville få serveret bulgur eller ris.
Se også andre autentiske opskrifter på mad fra Mellemøsten:
Tabbouleh salat fra Mellemøsten
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: