Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Bhagsu kage med karamel og chokolade

Bhagsu kage med karamel og chokolade

Bhagsu kage
4.8 fra 31 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
64
SHARES
FacebookMessenger64PinterestEmailSMS

Bhagsu kage består af tre lag: en kiksebund, karamel og chokolade. Den er helt utrolig lækker, og så kræver den ikke engang en ovn.

Bhagsu kage er en af mine absolutte yndlingskager. Dens bitre chokolade og søde cremet karamel sender dig direkte op til englene. Der er ikke så mange i Europa, som kender til bhagsu kage og det er en skam, for den er super lækker og nem at lave.

Den minder en smule om millionaires shortbread, dog så er Bhagsu kage bedre, da bunden er lavet af kiks, hvorimod millionaires shortbread er lavet som en normal kage.

Da Bhagsus bund primært består af kiks, så betyder det også, at den ikke skal bages, hvilke i min optik giver bonus points til kagen.

Karamellen i kagen kan laves på mange måder. Nogen foretrækker at smelte sukker med fløde, men min favorit karamelsauce er dolce de leche.

Det er også super let, da man stort set ikke skal gøre noget som helst. Bare kog en dåse med kondenseret mælk og så er karamellen klar.

Se også andre opskrifter med chokolade:

  • Nemme brownies
  • Alletiders mumse chokoladekage
  • Gateau Marcel
  • Chokolademuffins

Opskrift på Bhagsu kage

Bhagsu kage - med karamel og chokolade uden ovn

Rakel Seneca
4.8 fra 31 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Bhagsu kage består af tre lag, en kiksebund, karamel og chokolade. Den er helt utrolig lækker, og så kræver den ikke engang en ovn.
Antal: 12 stykker
Ret: Dessert, Kager
Køkken: Indisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 150 g Mariekiks
  • 100 g smør saltet
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 100 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Tag en stor gryde og fyld den med vand. Den skal være stor nok til, at dåsen med kondenseret mælk kan være tildækket i vand. Bring vandet i kog.
  2. Tag dåsen med kondenseret mælk og fjern papiretiketten, så der ikke er noget papir eller lignende på dåsen. Put nu dåsen i det kogende vand og skru temperaturen ned, så vandet bare simrer og ikke bulderkoger.
  3. Det er meget vigtigt, at dåsen er forsat lukket, og at der ikke er nogen huller i dåsen, så vandet kan slippe ind.
  4. Lad det simre i to timer. Tag derefter dåsen ud af det varme vand og lad den køle ned, før du åbner den, ellers kan du risikere at brænde dig.
  5. Tag nu en blender og tilføj Mariekiksene. Blend dem til pulver.
  6. Smelt 80 gram smør og bland det sammen med kiksepulveret. Pres massen ned i en form og sæt det på køl i 10 minutter.
  7. Spred karamelsaucen ud på kiksebunden. Et smart trick til at få karamellen til at blive spredt jævnt er at dyppe sin kniv i varmt vand, før man smører.
  8. Smelt chokoladen og de resterende 20 gram smør sammen over lav varme. Hæld det smeltede chokolade over karamellaget og sæt kagen på køl, indtil at chokoladen er størknet.
  9. Skær kagen i 12 stykker og nyd den med en kop kaffe.

Næringsindhold

Kalorier280kcalKulhydrater30gProtein4gFedt16gMættet fedt9gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt4gTransfedt0.3gKolesterol29mgNatrium141mgKalium195mgKostfibre1gSukker23gVitamin A310IUVitamin C1mgCalcium103mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Navnet Bhagsu er en lille landsby i Himalayabjergene, og det var der, at kagen blev opfundet.

Jeg var selv på ferie i Bhagsu sidste år og selvfølgelig var det den smukke udsigt af bjerge, der var betagende, men det bliver altså kun bedre, når man også spiser et stykke kage samtidig.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bente skriver

    juni 15, 2025 at 5:34 pm

    Hej. Der står ikke noget om hvor meget karamel der skal bruges eller om man selv skal lave den til Bhagsu kagen

    Svar
  2. Sussi Fabricius Sørensen skriver

    marts 14, 2023 at 7:52 pm

    Hej
    Hvor stort skal formen være?
    Hilsen Sussi

    Svar
    • Karen Seneca skriver

      marts 15, 2023 at 2:28 pm

      Hej Sussi
      Jeg skal hilse fra Rakel, som har lavet opskriften og sige, at den form hun bruger, er 20 x 20 cm.
      Mvh Karen

      Svar

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required